Geplaatst op: 14-11-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 6 minuten
Eura Mobil Activa One 650 HS: verrassend veel ruimte

Eura Mobil Activa One 650 HS: verrassend veel ruimte

Alkoofcampers kom je bijna uitsluitend in de verhuurmarkt tegen. Onterecht, want campers met die typerende bult op het dak hebben genoeg voordelen om er zelf eentje te kopen. Dat bewijst Eura Mobil met de Activa One 650 HS: een compacte camper met een verrassende indeling.

Alkoofcampers zijn geliefd om hun grote aantal slaapplaatsen. Sowieso twee slaapplekken in de alkoof, vaak hebben ze een tweepersoonsbed achterin en als je de dinette ombouwt, kun je daar ook nog twee personen kwijt. De Eura Mobil Activa 650 HS daarentegen is juist een echte tweepersoonscamper waarmee je ook met vier personen op stap kunt.

Exterieur

De buitenkant van de Eura Mobil heeft een heel duidelijk camperprofiel met z’n alkoof. De wanden zijn van polyester en met kunststof verstevigingen – Eura Mobil was een van de eerste camperbouwers die de destijds gebruikelijke houten frames verving door kunststof en overstapte op lijmtechnieken in plaats van geschroefde verbindingen. Dat levert 10 jaar garantie op tegen inwateren. De camper is gebouwd op de Fiat Ducato met een breedspoor light chassis.

Standaard heeft de Activa One 650 HS een 140 pk motor: voldoende voor deze 6,50 meter lange wagen. Maar je kunt ook kiezen voor 160 of zelfs 180 pk. Prettig is de dubbele bodem waarin watertanks en installaties zijn gebouwd. Doordat de dubbele bodem verwarmbaar is, is de camper prima geschikt voor winterse omstandigheden – ski’s kun je ook kwijt achter een serviceluik in de dubbele bodem.

In de rondzit heb je een riant uitzicht rondom

In de rondzit heb je een riant uitzicht rondom.

Compact buitenbeentje

De Activa One 650 HS combineert twee trends in het camperwereldje: enkele bedden en een rondzit. Om met het laatste te beginnen: de rondzit is duidelijk in opkomst, maar voornamelijk in de grotere modellen, zoals de Hymer Duomobil, de Dethleffs ALPA of de uit de kluiten gewassen Frankia Plus-uitvoeringen. Dat maakt de 6,50 meter lange Eura Mobil dus tot een compact buitenbeentje.

Ruime rondzit

Campers met enkele bedden zijn daarnaast sowieso favoriet bij campergebruikers maar in de alkoof kom je ze niet heel vaak tegen. Maar dus wel in deze 650 HS. Doordat de rondzit is om te bouwen tot tweepersoonsbed, kun je met vier personen op vakantie, want diezelfde rondzit heeft ook twee zitplaatsen die zijn voorzien van veiligheidsgordels en hoofdsteunen.

In de rondzit heb je een riant uitzicht rondom en we zien een 32 inch tv die tegen de badkamerwand is gemonteerd. De badkamer is voorzien van een toilet en door middel van een draaiwand is er ook voldoende ruimte om te kunnen douchen.

De Activa One 650 HS combineert twee trends in het camperwereldje: enkele bedden en een rondzit.
De Activa One 650 HS combineert twee trends in het camperwereldje: enkele bedden en een rondzit.

De keuken

Direct naast de toegangsdeur is de keuken geplaatst met een driepitsgasstel en een in het werkblad geïntegreerde spoelbak. De brede lades bieden volop plaats voor kookgerei. Tegenover de keuken vinden we de 140 liter Dometic koelkast.

De alkoof is gebruikt voor twee twee enkele bedden met riante afmetingen (200 x 80 cm), met aan beide zijkanten een eigen raampje, een opbergplek voor telefoons, bril of boek en een leeslampje. Met een schuifdeur sluit je de cabine af van het woongedeelte en zo ontstaat ook het trappetje om in het slaapgedeelte te komen.

Installaties

De camper is voorzien van een Thetford toilet, Dometic koelkast en voor verwarming en warm water zorgt een Truma Combi-6. Optioneel kun je kiezen voor de 6E-versie: die heeft onze voorkeur omdat je dan ook elektrisch kunt verwarmen (ook warm water) als je aan de stroompaal staat. Slim zijn de dubbele USB’s boven de toegangsdeur: een handige plek voor mobiele telefoons.

De alkoof is gebruikt voor twee twee enkele bedden met riante afmertingen
De alkoof is gebruikt voor twee twee enkele bedden met riante afmetingen.

Conclusie Activa One 650 HS

De Activa One 650 HS is een compacte camper die zich door z’n afmetingen makkelijk laat manoeuvreren. Het is een echte tweepersoonswagen waarmee je tóch ook met vier personen op pad kunt. De verrassende indeling zorgt voor veel ruimte in het interieur en de dubbele bodem heeft veel voordelen voor wie de camper in alle jaargetijden wil gebruiken.

Plus & Min

+ veel leefruimte
+ dubbele bodem
+ ruime bedden

Technische gegevens

CHASSIS/MOTOR
Chassis: Fiat Ducato breedspoor light chassis
Motor: 2.3 liter 4-cilinder 140pk Multijet-2 Euro 6d-temp
Maximum vermogen kW/pk: 104kW/140pk bij 3.500 rpm
Maximum koppel: 350Nm bij 1.400 rpm

AFMETINGEN
Lengte: 650 cm
Breedte: 232 cm
Hoogte: 313 cm
Stahoogte: 198 cm
Wielbasis: 380 cm

Indeling van de Eura Mobil Activa One 650 HS.
Indeling van de Eura Mobil Activa One 650 HS.

GEWICHTEN
Maximummassa: 3.500 kg
Rijklaar gewicht: 2.860 kg
Laadvermogen: 640 kg

ZITTEN* & SLAPEN
Aantal zit-/slaapplaatsen: 4/4
Bedden alkoof: 2x 200×80 cm
Bed dinette: 200×140 cm
(*zitplaatsen met veiligheidsgordels)

Prijs vanaf circa € 72.950
Meer informatie: www.euramobil.de

Benieuwd naar het huidige aanbod van Eura Mobil? Klik hier voor het huidige aanbod. Nog meer campertesten bekijk je hier. Of lees het laatste kampeernieuws.

Lees verder
Terug naar Campertesten