Geplaatst op: 24-07-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 5 minuten
Dreamer Select D62: ruimtewonder met bijzonder interieur

Dreamer Select D62: ruimtewonder met bijzonder interieur

Buscampers zijn hot. Ze hebben alles aan boord voor vakanties, weekendjes weg en snelle stedentrips. We bekeken de Dreamer Select D62, uit het Franse Mayenne. Het is een bijzondere kampeerbus met veel binnenruimte.

Dreamer is een relatief jong merk in de camperwereld en behoort sinds 2014 tot de Rapidogroep, waar ook Westfalia is gehuisvest. Veel knowhow dus, en dat zien we terug in deze Dreamer Select D62 uit de – luxe – Select-serie.

Exterieur

Het basisvoertuig is de Fiat Ducato met een light chassis. Qua motorisering is de wagen uitgevoerd met de nieuwe Multijet-2 2.3 liter viercilinder, met standaard 140 pk-versie standaard: ruim voldoende voor deze wagen. Optioneel kun je ook kiezen voor 160 of 180 pk, eventueel zelfs met prijzige, maar fijne 9-traps automaat. De standaard luchtvering op de achteras levert veel rijcomfort op. Opvallend zijn de inbouwramen (in plaats van opbouw) en het grote skyroof. De buscamper is leverbaar in verschillende metallic kleuren.

Interieur van deze Dreamer .
Interieur van deze Dreamer.

Wonen, koken, slapen

Van binnen oogt de Dreamer Select D62 als een kleine halfintegraal. Door het ontbreken van het bagagecompartiment tegen het cabineplafond lopen de bovenkastjes bijna helemaal door tot aan de voorruit. Er is veel lichtinval door het skyroof en samen met de lichte houtkleuren oogt de camper licht en ruim. De zithoek biedt plaats aan vijf personen, door het ‘krukje’ dat niet alleen de helft van de toegangs(schuif)deur blokkeert, maar ook voorkomt dat je de bijrijdersstoel helemaal kunt doordraaien naar het woongedeelte. Dat is jammer.

Keuken van de Dreamer.
Keuken van de Dreamer.

Direct achter de tweepersoons zitbank is de compacte keuken geplaatst met een tweepits kookplaat en slimme opbergruimten voor kleine spullen. Kookgerei kun je kwijt in de zes smalle laden onder het keukenblok. Recht tegenover de keuken staat de smalle, hoge koelkast (135 liter) met veel ruimte voor levensmiddelen. Vervolgens komen we bij het tweepersoonsbed in de lengterichting van de camper. Die indeling komen we maar zelden tegen in buscampers. Het bed is lang (bijna twee meter), maar relatief smal: 125 cm.

Naast het bed is ruimte voor een compacte badkamer met toilet en douche en zelfs nog een wastafeltje. Ter hoogte van het voeteneind van het bed vinden we ook nog een ruime hang-/legkast voor kleding. Eigenlijk is dit het interieur van een complete halfintegraal dat in een buscamper is gebouwd – chapeau voor de ontwerpers!

De slaap- en badkamer.
Slaap- en badkamer van de Dreamer Select D62.

Installaties

De installaties zijn prima voor elkaar. De drinkwatertank is vorstvrij onder het bed gebouwd, de vuilwatertank onder het chassis. De camper is voorzien van een Thetford draaitoilet, Dometic koelkast en standaard is er zelfs een lithium huishoudaccu (110Ah) aan boord. Voor verwarming en warm water zorgt de Truma Combi 4 – liever hadden we hiier de Truma 4-E gezien, die ook elektrisch verwarmt in plaats van uitsluitend op gas. Let ook op de slimme details: aluminium traanplaat in de bagageruimte onder het bed, een handig trapje bij het bed en nachtverlichting bij het opstapje in de vloer. Het aantal stopcontacten en USB-aansluitingen is echter te klein.

Ruimte voor twee gasflessen.
Ruimte voor twee gasflessen.

Conclusie Dreamer Select D62

Met de Dreamer Select D62 zet Rapido een bijzondere buscamper in de markt met het ruimtegevoel van een halfintegraal – je moet ‘m zelf zien om het te kunnen geloven. De uitrusting is goed voor verzorgd. Kritiek hebben we ook: het tweepersoonsbed is erg smal en de vijfde zitplaats heeft meer nadelen dan voordelen.

Plus & Min

+ indeling
+ badkamer
– vijfde zitplaats

plattegornd Dreamer D62
Plattegornd van de Dreamer D62.

Technische gegevens

CHASSIS/MOTOR
Chassis: Fiat Ducato light chassis
Motor (standaard): 2.3 liter 4-cilinder 140pk Multijet-2 Euro 6d-temp
Maximum vermogen kW/pk: 104kW/140pk bij 3.500 rpm
Maximum koppel: 350Nm bij 1.400 rpm

AFMETINGEN
Lengte: 636 cm
Breedte: 205 cm
Hoogte: 263 cm
Stahoogte: 188 cm
Wielbasis: 403,5 cm

GEWICHTEN
Maximummassa: 3.500 kg
Rijklaar gewicht: 2.925 kg
Laadvermogen: 575 kg

ZITTEN* & SLAPEN
Aantal zit-/slaapplaatsen: 4/4
Bed achter: 198x125cm
Dinette-bed: 185×100 cm
(*zitplaatsen met veiligheidsgordels)

Prijs vanaf circa € 67.500

Meer info: www.dreamer-van.nl

Groot aanbod campers

Op zoek naar een nieuwe camper? Op CampersCaravans.nl staat een groot aanbod campers te koop. In alle soorten en maten. Moeilijk kiezen? Bekijk dan nog een aantal campertesten op ons blog.

Lees verder
Terug naar Campertesten