Geplaatst op: 22-03-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: 6 minuten
Dethleffs Pulse GT: zomerse designcamper

Dethleffs Pulse GT: zomerse designcamper

De Pulse is een compleet nieuwe serie van de Duitse fabrikant Dethleffs. Bijzonder aan deze luxe uitgevoerde middenklasser is het moderne, zomerse interieur en z’n bijzondere vormgeving. We hebben de Dethleffs Pulse GT T 7051 DBM voor je getest.

Bij de ontwikkeling van de Dethleffs Pulse GT stond het interieur van de camper centraal. En dat merk je aan de mooi op elkaar afgestemde meubelstoffering, aan de gekozen houtsoorten en aan het meubeldesign. De Pulse is beschikbaar als integraal én als halfintegraalcamper, beide in zes verschillende indelingen. Voor deze test bekijken we de halfintegraalcamper met queensbed.

Dethleffs Pulse GT

Vloeiende lijnen

Vloeiende lijnen – daarmee onderscheidt de Dethleffs Pulse GT zich van z’n soortgenoten. De gebogen achterwand, de sierlijke opbouw boven de cabine en de met zwarte accenten geven de camper een moderne uitstraling. De Pulse is gebouwd op een Fiat Ducato met standaard 130 pk dieselmotor – het testmodel dat we bekijken bij Rico Recreatie heeft de 150 pk-versie aan boord; daarmee komt hij prima mee met het overige verkeer.

Dethleffs Pulse GT T 7051 DBM

Zijdezacht schakelen

Standaard is de camper uitgevoerd met veiligheidssystemen zoals ABS, ESP en ASR. De Hill Holder zorgt er bovendien voor dat je ook op hellingen gemakkelijk wegrijdt. Extra op de testwagen is de optionele, zijdezacht schakelende automatische versnellingsbak. Voor de opbouw heeft Dethleffs gekozen voor de houtvrije LifeTime-Smart opbouwtechnologie en zowel dak als bodem zijn voorzien van polyester beplating: een prima bescherming tegen zowel hagel als opspattende stenen tegen de bodemplaat.

Aan de achterzijde van de camper zijn de deuren van de grote garage met één hand te bedienen. Binnen in de garage zien we een mechanisme waarmee je het queensbed lager of hoger kunt draaien. In de hoogste stand kunnen er ook fietsen mee in de garage.

Moderne, zomerse sfeer

Bij de entree zorgt een elektrisch uitklapbare trede voor een gemakkelijke instap door de zeventig centimeter brede toegangsdeur. Binnen zien we een drempelloze vloer van cabine tot keuken, dus zonder opstapjes. Opvallend in deze camper is de moderne, zomerse sfeer in het interieur. Er is gekozen voor natuurlijke kleuren en er valt veel zonlicht binnen. Uniek is de vormgeving van de doorgaans massieve bovenkasten: Dethleffs doet dat anders en kiest in de Pulse voor schuin aflopende bovenkasten met in twee gedeelten scharnierende kastkleppen. Dat geeft een ruimtelijk effect en vakantiespullen zijn prima bereikbaar.

Met de twee omgedraaide cabinestoelen ontstaat een gezellig woongedeelte voor vier volwassenen, met daarboven een hefbed voor twee personen. Achter de zithoek is de keuken geplaatst, met een verhoogd bar-element als zithoekafscheiding – handig voor extra aflegruimte.

Dethleffs Pulse GT T 7051 DBM

Koken en slapen

De keuken is voorzien van een driepits gasstel en – aan de andere kant van de camper – een grote Dometic koel/vrieskast. Onder het werkblad kun je volop kookspullen kwijt in de ruime onderkast en de drie lades. Achter de keuken komen we bij het opstapje richting slaapgedeelte, met aan weerszijden de douche en het toilet. Met de toiletdeur kun je het woongedeelte afsluiten, zodat een ruime badkamer ontstaat.

In het slaapgedeelte is een vrijstaand queensbed (160x190cm) geplaatst waarbij je aan beide zijden kunt in- en uitstappen. Aan weerszijden zijn er handige aflegvakken met USB-aansluiting, we zien hangkasten naast beide hoofdeinden en in de verhoogde linker bedinstap zit een diep bagageluik.

‘Pièce de résistance’ is de verlichting, waar al in de ontwerpfase een speciale lichtarchitect voor is ingeschakeld. Door speciale lichteffecten bij de vloer lijken de meubels te zweven, en diezelfde lichtlijnen zien we onder het keukenwerkblad en boven de bovenkastjes. In het plafond is bovendien een lichtornament verwerkt dat doorloopt tot aan de slaapkamer – alles is apart in te schakelen en je creëert heel gemakkelijk en snel je eigen favoriete sfeertje.

Dethleffs Pulse GT T 7051 DBM

Installaties Dethleffs Pulse GT

Kabels en leidingen zijn netjes aangelegd in de Pulse. De Truma verwarming met een gecombineerde boiler is gemonteerd in de dinettebank, samen met de vorstbeveiliging. Onder de camper, achter de achteras, ligt de schoonwatertank en de vuilwatertank ligt daar net voor. 230-Volt aansluitingen zijn er volop: bij het bed, de keuken, in het toilet en bij de zithoek. Naast het bed zijn twee USB-aansluitingen geplaatst en bij de zithoek nogmaals twee stuks. Naast de toegangsdeur vinden we een 12 Volt aansluiting.

Conclusie campertest

Deze Dethleffs Pulse GT is een mooie toevoeging aan het Dethleffs-programma met veel aandacht voor design. De halfintegraal is netjes gebouwd en goed uitgerust. De extra’s waarmee Dethleffs-dealer Rico Recreatie de Pulse heeft uitgevoerd, maken de camper helemaal af: de sterke 150 pk dieselmotor, de automatische versnellingsbak en het Gran Turismo (GT)-pakket (met onder andere automatische cabine-airco, lichtmetalen wielen en centrale deurvergrendeling).

Plus & Min

+ styling en lichtconcept
+ gescheiden douche en toilet
– lengte queensbed

Specificaties Dethleffs Pulse GT T 7051 DBM

CHASSIS/MOTOR
Chassis Fiat Ducato Light chassis
Motor testvoertuig 2.3 liter 4 cilinder Multijet
Maximum vermogen kW/pk: 110 kW / 150pk bij 3.600 rpm
Maximum koppel: 380 Nm bij 1.500 rpm

AFMETINGEN
Lengte: 740 cm
Breedte: 233 cm
Hoogte: 298 cm
Stahoogte: 205 cm
Wielbasis: 4.040 mm

GEWICHTEN
Maximummassa: 3.500 kg
Rijklaar gewicht: 2.755 kg
Laadvermogen: 745 kg

ZITTEN* & SLAPEN
Aantal zit-/slaapplaatsen: 4/4
Hefbed boven dinette 195 x 150 cm
Queensbed achter: 190 x 160 cm
(*zitplaatsen met veiligheidsgordels)

Prijs testvoertuig: € 87.287

Meer informatie vind je op www.ricorecreatie.nl  ((Vestiging Gieten) en www.dethleffs.nl
Deze camper bekijken? Bekijk hier deze Dethleffs Pulse GT
Het huidige aanbod van Rico Recreatie Gieten bekijk je hier

Lees verder
Terug naar Campertesten