Geplaatst op: 16-09-2019 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 2 minuten
Dethleffs Globevan met Ford e.Hybrid-aandrijving

Dethleffs Globevan met Ford e.Hybrid-aandrijving

De Dethleffs Globevan is de eersteling in een nieuwe generatie elektrisch aangedreven buscampers. Met de compacte afmetingen en comfortabele uitrusting is het tevens een dagelijkse auto naast een avontuurlijk kampeermiddel. Of het nu gaat om een ​​weekendje weg, activiteiten in de buitenlucht of een mobiele vakantie, de Globevan geeft je alle vrijheid.

Twee energiebronnen

De Globevan e.hybrid wordt aangedreven door een elektromotor en een batterij van 13,6 kWh. Dit maakt een volledig elektrisch, en dus emissievrij, bereik tot 50 km mogelijk. Om je altijd mobiel te houden, laadt een energiezuinige 1,0 l EcoBoost-benzinemotor de batterij continu op tijdens het rijden. De combinatie van elektrische en verbrandingsmotor bereikt een koppel van 355 Nm en heeft een vermogen van 92 kW (126 pk). De batterij kan ook worden opgeladen via een stekker. De oplaadtijd bij een snellaadstation is 3 uur, bij het stopcontact 5,5 uur.

Globevan

De Ford e.Hybrid-aandrijving in de Dethleffs Globevan combineert emissievrij rijden met mobiliteit zoals je dat gewend bent. De aandrijving is uitsluitend elektrisch. De zuinige 1,0-liter EcoBoost-benzinemotor dient uitsluitend als range-extender. Dat wil zeggen, het laadt de Li-ion accu op tijdens het rijden.

De Globevan, op basis van een Ford Transit Custom Kombi wordt aangeboden voor € 74.990.-

Meer informatie: www.dethleffs.de

Interesse in een Dethleffs Camper? kijk dan eens op CampersCaravans.nl

Lees verder
Terug naar Campertesten