Geplaatst op: 08-01-2022 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 4 minuten
Dacia Dokker Camperiz: Budgetvriendelijke Minicamper

Dacia Dokker Camperiz: Budgetvriendelijke Minicamper

Het Spaanse Camperiz is producent van minicampers en un presupuesto. Oftewel, budgetvriendelijk camperen waarbij het gedeelte gebakken lucht in de prijs van gemiddelde bus-, half- of integraal camper ontbreekt. Voor de prijs van een dagelijks inzetbare auto met vijf zitplaatsen sta je toch maar mooi op een camping of camperplaats te shinen. Want voor deze minicamper op basis van de Dacia Dokker kun je onder andere een bed, een keuken en een luifel bestellen.

De Dacia Dokker Camperiz is met recht een minicamper. Uiterst compact en passend in ieder parkeervak of parkeergarage. Stealthy is een ander voordeel, je kunt hem overal parkeren zonder al te veel last te hebben van camperwerend gedrag wat sommige gemeentes kenmerkt. Maar concessies zijn er natuurlijk ook. Met compacte buitenmaten zijn de binnenmaten dat ook. Met goed weer maakt dat niet zoveel uit. Dan zit je lekker buiten, onder de luifel van je bed op wielen. Het comfort hiervan stel je zelf samen. In de webshop van Camperiz staan alle accessoires en onderdelen gepresenteerd om je nieuwe of gebruikte Dacia te transformeren tot multifunctioneel campertje. Hiermee bepaal je uiteindelijk ook de aanschafprijs.

Camperiz

Goedkoop En Veelzijdig

Camperiz bouwt campers van klein tot iets minder klein. Die wat minder kleine modellen hebben een VW T6 of een Ford Transit Custom als basisvoertuig. Een maat kleiner zijn de campers op basis van de Vito of Caddy. Recent zijn er echter ook camperversies van de Renault Kangoo en de Dacia Dokker geïntroduceerd. Minicampertjes die multi-inzetbaar zijn. Met een achterbank zijn er vijf zitplaatsen. Genoeg om naast kamperen ook de boodschappen mee te doen of met z’n allen op familiebezoek te gaan.

Camperiz

Comfortabele Nachtrust

Om te gaan kamperen klap je de bank om voor een comfy bed. Hieronder trek je de keuken tevoorschijn. Die komt aan de achterzijde van de auto als een la naar buiten. Een gaspitje, wasbakje met stromend water en een koeling. Indien gewenst kun je hier ook een PortaPotti plaatsen. Bij warm weer kan de schuif- en achterdeur open blijven staan waarmee het nergens benauwd wordt. Een luifel zorgt ervoor dat je buiten alle ruimte hebt. Het biedt schaduw of beschutting tegen de regen.

Camperiz

Geen Kwarttarief

De Dacia Dokker Camperiz is in Nederland niet bij een dealer te koop. Daarnaast krijgt je er hier geen kwarttarief van de wegenbelasting op. Dat komt omdat er geen hefdak voor stahoogte is en de keuken onder het bed geplaatst is. Daarmee voldoet de Dacia camper niet aan de eisen die de jongens en meisjes van de RDW stellen aan de uitrusting van een camper. Maar een Dacia Dokker op benzine weegt rond de 1075 kg. De wegenbelasting komt dan ongeveer uit op € 119,- per kwartaal. Wanneer je de auto dagelijks gebruikt zijn er voor de functie als camper geen extra kosten.

Camperiz

De Dacia minicamper kun je zoals eerder aangegeven zelf samenstellen. Kies voor een luifel, een bed of een keukentje. Geef het stroomgedeelte een upgrade met een tweede accu voor verlichting, koeling of een audioset. Er zijn behoorlijk wat opties die van een doorsnee Dacia jouw Dokker camper maken. Van daktent tot buiten douche of van toilet tot dakkoffer. Bij Camperiz kun je ook terecht met een eigen gebruikte Dacia. Die is net zo makkelijk om te bouwen tot minicamper waarmee dat budgetvriendelijke van deze campervariant nog wat sterker uit de verf komt.

Meer informatie: www.camperiz.com

Op zoek naar een gebruikte minicamper? Kijk dan eens op campers.nl of www.camperscaravans.nl

Lees verder
Terug naar Campertesten