Geplaatst op: 14-12-2021 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 3 minuten
Camperversie op komst van de Volkswagen ID. Buzz

Camperversie op komst van de Volkswagen ID. Buzz

Volkswagen heeft een campervariant aangekondigd op basis van de elektrische ID. Buzz. In lijn met de andere campermodellen van VW gaat deze ID. California heten. Geduld is nog wel een schone zaak want de E-camper komt pas in 2025 op de markt. Volgend jaar echter staat de ID. Buzz al wel in de showroom.

Volkswagen heeft onlangs witte rook uit de schoorsteen laten komen voor de ontwikkeling van de ID. California. De vraag naar nieuwe campers is in de laatste twee jaar geëxplodeerd wat natuurlijk meehelpt om dat te beslissen. De Volkswagen ID. Buzz wordt in twee lengtes op de markt gebracht. De ID. California zal gebaseerd worden op de versie met lange wielbasis. Omdat de aandrijflijn van de elektrische ID. Buzz lekker compact is, zal de ID. California van binnen een stuk ruimer zijn dan de huidige generatie VW campers met een brandstofmotor.

Volkswagen ID Buz

Bereik van 550 kilometer

De Volkswagen ID. Buzz is straks beschikbaar in verschillende uitvoeringen. De omvang van het accupakket speelt daar een hoofdrol in. De grootste meet een batterijcapaciteit van 111 kWh. Daarmee zou een WLTP-actieradius van 550 kilometer mogelijk moeten zijn. De feitelijke aandrijving wordt door één elektromotor op de achterwielen overgebracht met een vermogen van 204 pk, vergelijkbaar met wat er in de Volkswagen ID.3 en ID. 4 is toegepast. Er komt daarnaast ook nog een uitvoering met twee elektromotoren. Daar zou de VW typering Syncro wel eens op losgelaten kunnen worden.

Volkswagen ID Buz

Vol goede Volkswagen ideeën

De ID. Buzz zit vol met de beste ideeën uit de koker van Volkswagen. Je kunt de ID. Buzz zelfs leren wat je favoriete muziek is. Of neem de intelligente LED ‘ogen’ die communiceren met medeweggebruikers. De koplampen draaien met de bocht mee en geven zo je richting aan. En zodra de ID. Buzz voetgangers of fietsers aan de rand van de weg opmerkt, kijkt de verlichting in hun richting om de aandacht te trekken met lichtsignalen. Baanbrekend is ook het augmented-reality-head-updisplay. Dit projecteert je navigatie-aanwijzingen direct voor je op de weg. Simpelweg de pijlen volgen en je bereikt je bestemming zonder je ogen van de weg te hoeven halen.

Volkswagen ID Buz

Er zijn geen fysieke knoppen meer aanwezig in de cockpit. Een touchpad aanraken geeft toegang tot de functies van de ID. Buzz. De nieuwe VW bus moet een feest gaan worden om te besturen, want alles is intuïtief te bedienen door een chauffeur met een brede grijns op het gezicht.

Volkswagen ID Buz

Meer informatie: www.volkswagen.nl

Lees verder
Terug naar Campertesten