Geplaatst op: 12-02-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: 4 minuten
Bürstner Ixeo T 720: onderweg en toch thuis

Bürstner Ixeo T 720: onderweg en toch thuis

‘Wohnfühlen’ – Bürstner hanteert die samentrekking van ‘wohnen’ en ‘wohlfühlen’ om aan te geven dat ze veel aandacht geven aan interieur en styling, om een plek te creëren waar je je overal écht thuisvoelt. Dat is prima gelukt met de Bürstner Ixeo T 720 halfintegraal uit deze test.

De Ixeo-serie loopt al even mee in het programma van de Duitse fabrikant en voor modeljaar-2019 is de halfintegraal helemaal vernieuwd. De Bürstner Ixeo T 720 heeft een nieuw uiterlijk gekregen en qua design is er veel nadruk gelegd op design en ruimtegevoel.

Exterieur van deze camper

De Bürstner Ixeo T 720 is gebouwd op een Fiat Ducato-chassis; standaard wordt de camper geleverd met een 130 pk sterke 2,3 liter dieselmotor. Tegen meerprijs kan de wagen geleverd worden in een champagnekleur, zoals het testvoertuig. De wanden zijn van aluminium en voor het dak is polyester gebruikt. Opvallend is dat de dakplaat is omgebogen bij de randen en vervolgens tegen de zijwanden wordt gelijmd – dat zorgt niet alleen voor een stabiele constructie maar ook voor een goede bescherming tegen lekkage. De wanden zijn geïsoleerd met XPS-schuim en de opbouw is volledig houtvrij: de spanten die de camper stevigheid geven, zijn van polyurethaan.

Wonen, eten slapen

De Bürstner Ixeo T 720 is een camper met een bijzondere indeling: achterin de wagen zien we de badkamer over de volle breedte van het voertuig. Centraal in die ruimte staat het wastafelmeubel met aan weerszijden de ruime inloopdouche en het draaitoilet van Thetford met daarachter een ruime hangkast voor kleding.

Bürstner Ixeo T 720

De badkamer is met een deur afgescheiden van het slaapgedeelte, met enkele bedden aan weerszijden van de camper. De instap is lekker laag en de bedden scharnieren gemakkelijk omhoog om toegang te bieden aan de enorme bagageruimte onder de lattenbodems – beide plekken zijn ook van buiten bereikbaar. Smaakvolle rolgordijnen zorgen voor een lekker sfeertje en met een kussen in de rug is dit ook een fijne plek om overdag te ontspannen met een boek.

Het thema ‘wohnfühlen’ zie je ook terug door de indirecte ledverlichting, de hoogglans crèmekleurige kastkleppen en de lederen bekleding met stoere stiksels van het zitgedeelte. Direct naast de toegangsdeur zien we een grote Dometic koelkast plus oven met daar tegenover een hoekkeuken die van alle gemakken is voorzien: driepits gasstel, een grote ronde spoelbak en een slimme plek voor de koffiecapsules. Op de optielijst staat een handige houder voor de Nespressomachine boven het aanrecht. Veel licht komt er door het grote dakluik, dat je – optie – kunt vervangen door een elektrisch te openen schuifdak – laat dat cabriogevoel maar komen!

Bürstner Ixeo T 720

Installaties

De Ixeo is een camper uit de hogere middenklasse en dat zie je bijvoorbeeld aan de vlakke inbouwramen en de dubbele bodem waarin alle technische installaties, maar bijvoorbeeld ook de watertanks vorstvrij zijn weggewerkt. Daardoor heeft de camper binnen een volledig vlakke vloer zonder opstapjes of drempels. Aan de buitenkant heeft de camper een servicebox: 230 volt, de vorstbeveiliging van de boiler en water bijvullen of aftappen: alles achter één serviceluik. Binnen zien we veel stopcontacten: vijf stuks voor 230V, eentje voor 12 volt en een dubbele USB-stekkerdoos voor gsm’s en tablets.

Conclusie test Bürstner Ixeo T 720

De Bürstner Ixeo T 720 is een luxe halfintegraal voor twee personen. Wintervast, door de dubbele bodem: drinkwater- en afvalwatertanks zijn goed beschermd tegen vorst. Voordeel van de dubbele bodem is de vlakke vloer binnen, die bovendien is verwarmd – fijn in het vroege voor- en najaar of in de winter. Opvallend is de enorme badkamer achterin het voertuig. Een garage ontbreekt: wie fietsen wil meenemen, moet een drager laten monteren op de achterwand of liever: op de chassisbalken van de camper. Klein puntje van kritiek: de bedrading kan netter worden aangelegd.

Bürstner Ixeo T 720

Plus & Min

+ styling
+ ruime badkamer
– gewicht

Specificaties

CHASSIS/MOTOR
Chassis Fiat Ducato Light chassis
Motor testvoertuig 2.3 liter 4 cilinder Multijet
Maximum vermogen kW/pk: 96 kW / 130pk bij 3.600 rpm
Maximum koppel: 320 Nm bij 1.500 rpm

AFMETINGEN
Lengte: 740 cm
Breedte: 232 cm
Hoogte: 299 cm
Stahoogte: 205 cm
Wielbasis: 4.035 mm

GEWICHTEN
Maximummassa: 3.500 kg
Rijklaar gewicht: 3.140 kg
Laadvermogen: 360 kg

ZITTEN* & SLAPEN
Aantal zit-/slaapplaatsen: 4/2
Bedden achter: 200 x 77 cm / 198 x 77 cm
(*zitplaatsen met veiligheidsgordels)

Prijs vanaf: € 82.270

Meer info: www.buerstner.nl
Benieuwd naar het huidige aanbod van Bürstner? Klik hier en bekijk het aanbod

Lees verder
Terug naar Campertesten