Geplaatst op: 23-06-2023 Geschreven door: Redactie Leestijd: 4 minuten
Maak je telefoon kampeerproof middels handige accessoires

Maak je telefoon kampeerproof middels handige accessoires

Maak je telefoon kampeerproof middels handige accessoires

Zowel jong als oud, de meesten kunnen niet meer zonder hun telefoon. Zo ook tijdens een binnen- of buitenlands tripje met de caravan of camper. Om het meeste uit je smartphone te halen tijdens de reis zijn er een aantal accessoires die daarbij ondersteuning kunnen bieden.

 

Telefoon accessoires op gebied van navigeren

Van kaartlezen is tegenwoordig geen sprake meer. Logisch, aangezien kaarten snel verouderen en het soms lastig navigeren is. Sommige campers zijn dan wel voorzien van een navigatiesysteem, maar ook die moet je blijven updaten. Het kan dan ook handig zijn om gebruik te maken van de navigatie op de telefoon. Deze is altijd up to date en geeft zelfs eventuele vertragingen aan. Wel zo handig om deze op een stevige manier in de auto te plaatsen. Dit kan gemakkelijk met een telefoonhouder voor in de auto of in de camper.

Verschillende soorten autohouders 

Niet elke auto of camper is hetzelfde, daarom is het goed om te weten dat er verschillende soorten telefoonhouders zijn. Zo is er altijd een telefoonhouder die geschikt is voor jouw auto of camper.

 

Raam en/of dashboard houder

De naam zegt het al, de houder kan bevestigd worden aan zowel het raam als het dashboard. De bevestiging gaat middels een zuignap waardoor de houder goed op zijn plek blijft zitten. Het grote voordeel is dat deze houders goed afleesbaar zijn. Een nadeel is wel dat de houder een klein gedeelte van het zicht wegneemt.

Ventilatierooster houder

Wederom zit hier de locatie van de houder ook weer in de titel verstopt. Er zijn auto’s of campers waar de ventilatieroosters op een gunstige hoogte zitten. Hierbij kan het handig zijn om de houder dan in het ventilatierooster te plaatsen. Het nadeel is wel dat de koude of warme luchtstroom wat minder wordt.

 

Bekerhouder telefoonhouder

Mocht je voorin beschikken over voldoende bekerhouders, dan kan een autohouder voor de bekerhouder interessant zijn. Hierbij behoudt je al het zicht van het raam en kan de airco gewoon op volle toeren blijven draaien. Daarnaast blijft de telefoon binnen handbereik waardoor je ook snel inkomende oproepen kunt opnemen.

Telefoonhouder voor in de CD-sleuf

Mocht jouw auto of camper nog beschikken over een cd-speler, dan kun je hier ook een telefoon of tablet houder in kwijt. Aangezien de meeste mensen toch muziek spelen via de radio of Spotify, kun je de “overbodige” cd-speler toch nog gebruiken.

 

Houders voor de kinderen

Naast autohouders voor het navigeren kan het ook handig zijn om achterin een houder te hebben voor de kinderen. Zo zijn er hoofdsteunhouders waar gemakkelijk een tablet in kan. Hierdoor kunnen kinderen gemakkelijk een film kijken of een spelletje spelen terwijl de tablet op mooie ooghoogte hangt.

Extra functies bij autohouders

Naast het op zijn plek houden van telefoons en tablets beschikken sommige autohouders over nog meer functies. Zo zijn er telefoonhouders voor in de auto die draadloos opladen ondersteunen. Hierdoor kun je de route volgen en je telefoon opladen tegelijkertijd. Daarnaast zijn er ook houders te krijgen waarbij het toestel automatisch vastgeklemd wordt. Hierdoor weet je zeker dat het toestel altijd goed op zijn plek blijft zitten. 

 

Speciaal voor iPhone gebruikers zijn er ook houders die voorzien zijn van MagSafe. Deze MagSafe autohouders zijn er in twee varianten. Eentje die alleen gebruik maakt van de magneet waardoor je jouw iPhone alleen magnetisch op de houder kunt klikken. Ook zijn er MagSafe houders die ook het opladen via MagSafe ondersteunen. Mocht je beschikken over een iPhone 12 of nieuwer, dan is dit zeker het bekijken waard.

 

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws