Geplaatst op: 10-11-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: 5 minuten
Kampeertrends 2020: innovatieve accessoires

Kampeertrends 2020: innovatieve accessoires

Een caravanmover met ingebouwde waterpas, een krachtcentrale zodat je camper nooit meer aan de stroompaal hoeft en een handige koelbox voor onderweg én op de camping… CampersCaravans is voortdurend op zoek naar innovatieve kampeeraccessoires die je leven comfortabeler maken. Dit zijn onze favorieten!

Enduro
Caravanmover van Enduro

Caravanmover plus waterpas

Enduro heeft een caravanmover ontwikkeld die de caravan niet alleen naar kampeerplek rijdt, maar ‘m vervolgens ook waterpas zet: de EM-505-FL. Combineer je die met het Enduro AutoSteady-systeem (automatische uitdraaisteunen) dan zal de caravan ook automatisch in de lengterichting waterpas worden gezet. Lekker makkelijk!
www.enduro-europe.eu

Mestic Hybrid
Slimme hybride koelbox van Mestic Hybrid

Extra koelbox

Mestic heeft een slimme hybride koelbox die gebruik maakt van meerdere technieken. Op 12V (in de auto) koelt hij tot 20 graden onder de omgevingstemperatuur en aan de 230 Volt is het een compressorkoelbox die tot -15 graden vriest: je kunt dus zelfs ijsblokjes maken. Ook geschikt voor grote 2-liter flessen.
www.gimeg.nl

 TravelVision
Satellietontvanger van TravelVision

Travelvision FlatSat

Een volautomatische satellietontvanger die je na gebruik compact kunt opbergen: dat is de Travelvision R7 Flat – een compacte vlak-antenne speciaal voor de caravan. Qua ontvangst vergelijkbaar met een 70 cm schotelantenne en hij bestrijkt – met een Joyne-abonnement – heel Europa. Handig: de LNB-ontvanger zit in het paneel verwerkt. Zo blijft het een compact setje. Hij vindt de satelliet automatisch en daarna kun je de regelunit veilig binnen bewaren terwijl je tv kijkt.
www.travelvision.nl

Isabella Air
Oppompbare voortent van Isabella Air

Isabella Air

Een primeur voor Nederland, de Isabella Air Cirrus 400: een oppompbare voortent, zonder stokken, met slechts 1 ventielpunt om de hele tent op te blazen met de bijgeleverde pomp. Hij is 2,75 meter diep en 4 meter breed. Te klein? Dan koop je er
een uitbouw bij: de Air Annex. Die heb aan zowel de rechter- als linkerzijde van je voortent. Zo wordt het echt een ruimtewonder!
www.isabella.net

Truma Level Control
Truma Level Control

Truma Level Control

Een lege gasfles heb je altijd tijdens het koken of midden in de nacht, als je kachel ermee stopt. Met de Truma Level Control is dat voorbij: je plaatst de zender onder je metalen of aluminium gasfles en op je telefoon zie je hoeveel gas er nog in zit – de app waarschuwt zelfs wanneer de gasfles leeg raakt. Ook aan te sluiten op het iNet van je camper of caravan.
www.truma.com

Cadac CitiChef
Multifunctionele buitenkoker van Cadac CitiChef

Buitenkoker

Een grill, BBQ en een gaskookplaat in één: dat is de Cadac Citi Chef 40, een multifunctionele buitenkoker waarop je zelfs pizza kunt maken of paella, met de optionele pizzasteen en paella-pan. De Citi Chef heeft een doorsnee van 40 cm en wordt geleverd met een handige draagtas: ook ideaal voor een picknick. Het BBQ-rooster heeft en keramische laag en daardoor is-ie zo weer schoon.
www.cadacinternational.com

SuperB
Lithium-accu SuperB

Nederlandse krachtcentrale

Zonder stroompaal toch je waterkoker in de camper kunnen gebruiken, de föhn én je Nespresso-apparaat? Voor de camper is een lithium-accu ideaal: ontladen tot 0 procent, ze gaan 3-5x langer mee én ze wegen een fractie van het gewicht van een traditionele accu. Het Nederlandse (!) SuperB ontwikkelt LiFePO4 lithium-accu’s, vanaf 90Ah. De fabrikant uit Hengelo introduceerde onlangs de SuperB Nomia, een krachtcentrale van maar liefst 210Ah, met een gewicht van slechts 23 kilo.
www.super-b.com

Barletta Comfort
Barletta Comfort

Zalig zitten

Uitproberen: de Barletta Comfort, een zalige campingstoel met lichtgewicht alu-frame, lekker dikke airmesh bekleding, verstelbaar in 7 standen. En voor lange mensen: de Barletta Comfort Plus. Die heeft een hoge rugleuning, grotere armleuningen, een breder zitvlak en kan ook nog ‘ns meer gewicht dragen. Inclusief hoofd- en lendesteun!
www.gimeg.nl

Truma Level Control
Truma Level Control

Trailer Control

Slimme studenten uit Delft ontwikkelden de E-Trailer: een app die draadloos communiceert met allerlei sensors in je caravan. Zodat je onderweg op je tablet of telefoon kunt zien wat bijvoorbeeld de bandenspanning en de temperatuur van de caravanbanden is. Je kunt er allerlei modules bijkopen, zoals een digitale waterpas, een sensor die waarschuwt als het dakluik openstaat en volgend jaar komt de E-Load, die je kogeldruk automatisch meet.
www.e-trailer.nl

Meer kampeernieuws bekijken? Klik hier
Op zoek naar een nieuwe of gebruikte camper of caravan? Bekijk hier het huidige aanbod

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws