Geplaatst op: 12-09-2021 Geschreven door: Redactie Leestijd: 2 minuten
Dometic neemt Front Runner Vehicle Outfitters over

Dometic neemt Front Runner Vehicle Outfitters over

Met de overname van Front Runner Vehicle Outfitters breidt Dometic het productaanbod en dealernetwerk flink uit. Vooral op het gebied van outdoor-toebehoren voor voertuigen. Denk hierbij aan dakdragers, dakkoffers, daktenten of opbergsystemen.

Front Runner is op dit gebied geen kleintje maar een wereldwijde leverancier van outdoorproducten. Front Runners had het afgelopen boekjaar een omzet van zo’n 35 miljoen dollar. Het bedrijf heeft momenteel zeshonderd dealers in vier continenten.

Bedacht in Zuid-Afrika

Front Runner is bedacht door een stel vrienden uit Zuid-Afrika. Zittend rond een kampvuur bij een apenbroodboom en tussen de olifantensporen, bespraken ze de technische defecten aan apparatuur waar ze tijdens hun avontuurlijke reizen mee kampten. Omdat de vrienden allemaal een achtergrond op het gebied van techniek en off-road racen hadden, besloten ze zelf producten te gaan ontwerpen. Het hele verhaal over het ontstaan is terug te vinden op hun site.

Dometic ziet in de producten van Front Runner Vehicle een goede aanvulling op het eigen aanbod in deze branche. De overname zal in het derde kwartaal van dit jaar worden afgerond.

Meer informatie: www.frontrunneroutfitters.com en www.dometic.com/nl-nl/outdoor

Groot aanbod

Nog op zoek naar een nieuwe camper of caravan? Wij hebben een groot aanbod waar je uit kunt kiezen van dealers en particulieren. Of bekijk je liever eerst nog een aantal campertesten of caravantesten?

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws