Geplaatst op: 08-10-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 5 minuten
Dobo Caravans: specialist in tandemassers

Dobo Caravans: specialist in tandemassers

In 10 jaar tijd is Dobo Caravans uit het Overijsselse Olst gegroeid tot een specialist waar je niet omheen kunt wanneer je geïnteresseerd bent in een grotere caravan. Als enige in Nederland staan hier tandemassers van alle ter zake doende merken daadwerkelijk in de showroom.

Wat ooit begon in de achtertuin met enkele stuks is nu op de oude stek van Ton Jansen Recreatie een caravanparadijs waar ongeveer 600 caravans per jaar worden uitgezwaaid. En met een kersvers dealerschap in het complete programma van LMC zal daar nog eens een flink aantal bij opgeteld kunnen worden.

De markt voor grotere caravans met een dubbele as is kleiner dan het instap- en midden segment. Toch heeft Dobo Caravans bewust gekozen om zich in deze niche te specialiseren. De reden daarvan is eenvoudig te verklaren, andere bedrijven doen dat niet. Misschien staat er elders een enkel tandemas exemplaar maar meestal dien je het grootste model van een caravanfabrikant dan maar uit de folder te bestellen.

Bij Dobo Caravans is dat niet het geval. Je kunt deze exclusieve modellen zien, inlopen en uitproberen. Met verschillende indelingen, kleurstelling en mate van comfort koop je een exemplaar die het beste bij je past. Vanaf een foto is dat een stuk lastiger. Doorgaans staan er zo’n 150 tot 200 jong gebruikte en nieuwe exemplaren op de buitenterreinen en overdekte showroom van Dobo Caravans.

Je kunt exclusieve modellen zien, inlopen en uitproberen.
Je kunt exclusieve modellen zien, inlopen en uitproberen.

Divers klantenbestand

Tandemassers zijn voor mensen van het Kamp, de kermis of het circus natuurlijk prima geschikt. Het zijn caravans waar je probleemloos langere tijd in kunt wonen. Maar toch is dit niet de grootste groep die tot aanschaf overgaat. Het merendeel van de klanten die Dobo bediend zijn stellen, gezinnen, pensioengerechtigden of mensen die bijvoorbeeld tijdens een verbouwing een tijdelijk onderkomen nodig hebben. Daarbij blijft het niet alleen bij Nederlandse klanten. Dobo Caravans levert ook tandemassers naar Duitsland, België, Frankrijk, Bulgarije, Zweden of Spanje.

Een tweede huis

Een tandemasser biedt de ruimte van een stacaravan maar blijft een kampeermiddel waar je gewoon mee de weg op mag. Gewoon is in deze wel enigszins betrekkelijk, met zomaar 2 ton aan de trekhaak dien je wel over een auto te beschikken die dat gewicht aankan. Daarbij zijn de afmetingen fors waarmee je op een pittoreske dorpsstraat of minuscuul landweggetje natuurlijk wel rekening moet houden. Maar je blijft mobiel, het is mogelijk om de caravan aan te haken voor de volgende bestemming.

Toch gebruiken de meeste tandemas bezitters hun caravan als tweede huis in het groen. Doordeweeks in het echte huis. In de weekends of vakantie ontspannen in je eigen appartement op wielen. Met een voortent en een luifel verdriedubbel je de ruimte die er al in overvloed was. Iets waar een hotelkamer niet aan kan tippen.

Dobo Caravans is een one stop shopping adres.
Dobo Caravans is een one stop shopping adres.

Dealerschap LMC caravans

Dobo Caravans heeft altijd gekozen voor vrijheid zonder dealerverplichtingen. Maar daar komt dit jaar verandering is. Nu valt het met het inleveren van vrijheid wel mee, maar een dealerschap is er wel aangegaan in de complete range caravans van LMC. Dat is niet zomaar uit de lucht komen vallen. LMC was altijd al een favoriete merknaam bij Dobo Caravans. In eerste instantie kwam daar het exclusieve dealerschap in de Exquisit VIP serie uit voort. Het topmodel van LMC wat voor Nederland alleen bij Dobo Caravans verkrijgbaar is. Met de Lord Brillant serie wordt het nog exclusiever. Deze LMC Caravans zijn door Dobo zelf ontworpen.

De basis vormt de Exquisit VIP serie maar wat daarin optioneel is, zit standaard in de Lord Brillant voor ongeveer dezelfde prijs. Een sfeerhaard, voorbereiding voor een airco, LED verlichting, lederen bekleding of een zwaarder chassis zijn enkele voorbeelden die de Lord Brillant serie overcompleet maakt. Het verkoopsucces van Dobo Caravans in deze exclusieve modellen heeft gemaakt dat LMC graag het gehele programma in caravans aan Dobo wil gunnen. Voor LMC een commercieel belang, voor Dobo een erkenning voor 10 jaar hard werken op de goede weg.

Service

Dobo Caravans is een one stop shopping adres. Alles rond de aanschaf van een caravan vindt hier ook plaats. Onderhoud, inbouw van extra accessoires of schadeherstel wordt door Caravanservice Salland uitgevoerd. De werkplaats van deze zelfstandige onderneming zit in het pand van Dobo Caravans. Dat tussen deze twee bedrijven een nauwe samenwerking bestaat spreekt voor zich. Maar financiering, verkoop van onderdelen en accessoires tot aan het vervoer van een lijvige tandemasser naar je favoriete camping in Nederland of Europa kan allemaal door Dobo Caravans verzorgd worden.

Voor meer informatie: www.dobocaravans.nl

Al het aanbod van campers en caravans bekijken? Klik dan hier.
Ander kampeernieuws lezen? Kijk hier verder.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws