Geplaatst op: 27-07-2023 Geschreven door: ArimpexAdmin Leestijd: 4 minuten
Digitale nomaden op wielen: werken en reizen in je camper

Digitale nomaden op wielen: werken en reizen in je camper

Met de komst van het thuiswerken komen steeds meer mensen erachter dat er naast thuis, ook andere plekken ter wereld zijn waar gewerkt kan worden. Het aantal digitale nomaden neemt steeds meer toe, zo ook digitale nomaden die gebruikmaken van een camper. Wat digitale nomaden precies zijn, wat de voordelen ervan zijn en of het wellicht ook wel iets voor jou is, ontdek je hieronder.

Wat is een digital nomad?

Digitale nomaden zijn personen die digitaal werken en tegelijkertijd reizen. Het gaat hierbij om mensen die werken vanaf hun laptop, waarbij het niet uitmaakt vanaf welke plek ze werken. Dat betekent dat er vanuit Nederland gewerkt kan worden, maar ook op iedere andere plek van de wereld. Zolang er maar een goede internetverbinding is. Het leven van een digitale nomade sluit goed aan bij mensen die op zoek zijn naar meer avontuur, meer van de wereld willen zien maar toch stabiliteit zoeken door ergens vast te kunnen werken.

De voordelen die je kunt ontdekken als digital nomad

Als digital nomad kun je veel voordelen ervaren: een aantal ervan staan hieronder voor je opgesomd.

  1. Als digital nomad kun je veel van de wereld ontdekken. Het maakt immers niet uit op welke plek je gaat werken. Of je nou in Azië aan het rondtrekken bent met je camper of je ontdek de verschillende landen binnen Europa; zolang je maar je laptop bij je hebt en internet hebt, kun je jouw dagelijkse werkzaamheden uitvoeren tussen het reizen door.
  2. Bovendien kun je het gevoel van ultieme vrijheid ontdekken. Als digital nomad kun je namelijk in je eentje reizen en werken, vooral als je een eigen werkplek en vervoermiddel in één hebt zoals een camper. Zo kun je volledig zelf jouw dag indelen en ben je in principe aan niemand gebonden. Je kunt gaan en staan, waar en wanneer je maar wil.

Ook digital nomad worden? Hier kun je op letten

Zie jij het ook wel voor je: de wereld ontdekken in jouw camper, terwijl je wel de zekerheid hebt dat er iedere maand het salaris wordt gestort? Als je ook digital nomad wil worden, kun je letten op een aantal zaken.

Zoek een passende baan

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om een passende baan te vinden waarbij je als digital nomad aan de slag kunt gaan. Misschien is dat wel bij jouw werkgever waar je momenteel werkzaam bent. Je kunt vragen naar de mogelijkheden en of jouw werkgever hier ook voor openstaat.

Bepaal hoe je rond gaat trekken

Vervolgens is het belangrijk om te bepalen hoe je gaat rondtrekken. Zo biedt het reizen en werken in een camper veel voordelen. Een camper is namelijk een leefruimte waarin je kunt werken, maar het is ook je vervoermiddel waarmee je kunt rondtrekken. 

Als je de wereld gaat ontdekken in jouw camper, is het wel belangrijk om het een en ander te regelen. Een camper verzekeren is bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel. Je wil natuurlijk wel met een gerust gevoel op pad. Zorg er ook voor dat jijzelf verzekerd bent tijdens de reis, en ook niet geheel onbelangrijk: jouw bagage en werkbenodigdheden. 

Ontdek verschillende bestemmingen

Wanneer de belangrijkste zaken geregeld zijn voor het leven van een digital nomad, kun je verschillende bestemmingen ontdekken. Als je met je camper op pad wil, kun je allereerst denken aan bestemmingen binnen Europa. Deze zijn namelijk eenvoudig te bereiken met jouw camper als je vertrekt vanuit Nederland. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om op den duur buiten Europa te gaan reizen met jouw camper. Verdiep je in de verschillende bestemmingen die jij écht gezien wil hebben, of ga naar bestemmingen waar je andere digitale nomaden kunt ontmoeten. Ontdek op jouw eigen manier het leven van een digital nomad op wielen.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws