Geplaatst op: 29-04-2021 Geschreven door: Redactie Leestijd: 2 minuten
Aantal campers in Nederland verdubbeld

Aantal campers in Nederland verdubbeld

Deze week werd de 150.000ste camper verkocht, en daarmee is het aantal campers in Nederland in 10 jaar tijd verdubbeld. Dit blijkt uit de cijfers die branchevereniging Kampeer & Caravan Industrie (KCI) deze week publiceerde.

“De populariteit van campers zit al jaren in de lift”, stelt Leo Diepemaat, voorzitter van branchevereniging. “Zo zagen we het afgelopen kwartaal nog een stijging van 28 procent bij de verkoop van nieuwe campers, met zelfs een groei van 44 procent in de maand maart 2021.”

Ook de NKC ziet deze groei terug in het ledenaantal. In de afgelopen jaar is dit aantal ook verdubbeld, naar zestigduizend leden. Een van de oorzaken van de stijging in populariteit is de coronacrisis. Op een relatief veilige manier kunnen mensen zo toch vakantie vieren. En niet alleen oudere doelgroepen kiezen voor deze vorm van vakantie vieren. Volgens de NKC is er ook een toename in het aantal jonge mensen dat een camper bezit.

Vrijheid op wielen

Nog op zoek naar een eigen camper? Of wil je er juist een huren? Vanuit een camper verken je de prachtigste plekken, of je nu op een camping staat of onderweg van het uitzicht geniet. Op CampersCaravans.nl kun je kiezen uit een groot aanbod nieuwe en tweedehands campers. Of lees je liever eerst nog meer kampeernieuws?

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws