Geplaatst op: 29-12-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: 3 minuten
Citytrip Frankrijk: Struinen door Bordeaux

Citytrip Frankrijk: Struinen door Bordeaux

Monumentale fonteinen op de Place de Quinconces, de kathedraal van St André en… de leukste winkelstraat van de hele regio is de Rue des Remparts. Dat vind je in Bordeaux – de wijnhoofdstad van Frankrijk.

Bordeaux is een mooie oude stad, die de afgelopen jaren prachtig is gerestaureerd. Zoals het 18e eeuwse stadsdeel Port de la Lune dat op de Unesco-lijst staat van werelderfgoed. Een andere must-do is de Place de Quinconces: het grootste plein van Frankrijk en een prachtige plek om lekker rond te slenteren of mensen te kijken vanaf een bankje.

Leukste winkelstraat

Het Grand Theatre aan de Place de Comédie met z’n enorme zuilen is zeker een bezoek waard. Shopaholics zweren bij de Rue des Remparts die, samen met de Rue du pas de St Georges strijdt om de titel ‘leukste winkelstraat van Bordeaux’. Een leuke wijk om te bezoeken is Chartrons, met z’n antiek- en curioseawinkeltjes waar je lekker kunt rondsnuffelen. En voor wie van rondsnuffelen geen genoeg kan krijgen: de vlooienmarkt in de wijk Saint-Michel. Het is de enorme variatie die Bordeaux tot een van dé citytrips van La Douce France maakt.

In Bordeaux zijn meerdere leuke winkelstraten
In Bordeaux zijn meerdere leuke winkelstraten

Geweldige wijnen

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de geweldige wijnen uit deze regio. Het glooiende landschap rond de stad bulkt van de wijngaarden waar je meer dan welkom bent voor een proeverij. En dat kun je natuurlijk ook doen in de stad zelf doen, bijvoorbeeld bij Le Bar a Vin (adres: 3 Cours du Juillet, nummer 30): een gezellige wijnbar waar je kunt kennismaken met alle wijnen van de streek.

Campings als uitvalsbasis

Een prettige camping als uitvalsbasis is Camping De Bordeaux Village Du Lac, met een winkeltje, modern sanitair mooie plekken rond diverse meertjes. Vanaf hier voert een fietsroute je naar Bordeaux, een ritje van 5 kilometer. Of je pakt de bus: de bushalte bevindt zich 100 meter vanaf de camping.

Een prima plek voor de camper is camperplaats Vignobles Pestoury Yvrac, aan de Chemin de Tellas 14 in Yvrac. Hier vind je vijf camperplaatsen bij een wijnboerderij waar je leuke rondleidingen kunt volgen met als afsluiting – jawel, daar gaan we weer! – een heerlijke wijnproeverij.

Genoeg te zien en beleven in Bordeaux
Genoeg te zien en beleven in Bordeaux

Tips in Bordeaux

Moet je doen

Guinguettes zijn danscafés in de openlucht, waar locals elkaar ontmoeten, dansen en lekker eten. Hier kun je genieten van het joie de vivre en lekker meezingen met Franse chansons.

Met de kids

Mirroir d’Eau, recht tegenover Place de la Bourse. Dat is een enorm spiegeloppervlak met een klein laagje water. Zo kun je zelf lekker relaxen terwijl je kinderen zich super vermaken.

Moet je proeven

Canelés: kleine krokante gebakjes met rum en een romige vanille-vulling. Je bestelt ze overal, bijvoorbeeld op de terrasjes langs de Garonne – de rivier die de stad in tweeën deelt.

Bordeaux

Groot aanbod in campers en caravans

Op zoek naar een camper of caravan waarmee je Bordeaux kunt verkennen? Op onze website staat een groot en actueel aanbod campers en caravans. Bekijk hier het aanbod. Nog meer interessante kampeergebieden bekijk je hier.

Milieusticker Frankrijk

Lees verder
Terug naar Kampeergebieden