Geplaatst op: 07-03-2024 Geschreven door: ArimpexAdmin Leestijd: 3 minuten
Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een tweedehands camper?

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een tweedehands camper?

Het kopen van een tweedehands camper is niet iets wat je regelmatig doet en is dus best spannend. Om er voor te zorgen dat je dan wel de juiste keuze maakt, hebben we een aantal handige tips voor je. Je wilt natuurlijk niet dat je er pas na aankoop achterkomt dat de camper toch niet helemaal aan je wensen voldoet en je toch liever een andere keuze had gemaakt. Mede daarom is onze eerste tip om een camper te huren. Dit kan tegenwoordig gemakkelijk online, bijvoorbeeld via Goboony, een platform waar vraag en aanbod samenkomen. Hoe dit precies werkt en nog veel meer tips, vertellen we je allemaal in dit artikel.

Huur eerst een camper

Voordat je besluit om een ​​camper te kopen, is het een goed idee om eerst een camper te huren via Goboony. Dit stelt je in staat om verschillende modellen uit te proberen en erachter te komen wat je wensen en behoeften zijn. Misschien ontdek je dat je meer ruimte nodig hebt dan je oorspronkelijk dacht, of misschien merk je dat je liever een ander type indeling hebt. Door eerst een camper te huren, kun je hier achter komen zonder direct vast te zitten aan een groot financieel commitment.

Waar moet je op letten

Wanneer je hebt besloten een camper te gaan kopen, omdat het huren je zo goed is bevallen, dat je eigenlijk wel van plan bent om regelmatig met de camper op vakantie te gaan, dan zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden.

Onderhoudsgeschiedenis

Bij het kopen van een tweedehands camper is het belangrijk om te weten wat de onderhoudsgeschiedenis is. Vraag naar alle beschikbare documenten, zoals facturen van reparaties en onderhoudsbeurten. Controleer ook of er regelmatig onderhoud is gepleegd en of er eventuele problemen zijn geweest, zoals lekkages of motorproblemen. Los van het feit dat het afsluiten van een Goboony Camperverzekering verstandig is, vallen niet alle problemen ook daadwerkelijk onder deze dekking.

Kilometerstand

De kilometerstand is ook een belangrijke factor om rekening mee te houden. Hoe hoger de kilometerstand, hoe groter de kans op slijtage en problemen. Controleer of de kilometerstand overeenkomt met het bouwjaar van de camper en vraag eventueel naar de reden van het aantal gereden kilometers.

Rook- en waterschade

Controleer zorgvuldig op mogelijke rook- en waterschade. Dit kan wijzen op ernstige problemen met de camper en kan leiden tot kostbare reparaties in de toekomst. Let op verkleurde plafonds en wanden, waterkringen of muffe geuren.

Controle van de systemen

Test alle aanwezige systemen in de camper, zoals de elektriciteit, het sanitair en de verwarming. Zorg ervoor dat alles naar behoren werkt voordat je de aankoop doet. Het is ook raadzaam om de gasinstallatie te laten controleren door een erkende specialist.

Indeling en ruimte

Denk goed na over de indeling en ruimte van de camper. Is er voldoende slaapruimte voor jou en je reisgenoten? Heeft de camper genoeg opbergruimte voor al je benodigdheden? Bedenk hoe jij de camper wilt gebruiken en welke specificaties voor jou belangrijk zijn.

Lees verder
Terug naar Gastblogs