Geplaatst op: 23-04-2024 Geschreven door: ArimpexAdmin Leestijd: 3 minuten
Voor het eerst op vakantie met de camper: dit moet je niet vergeten!

Voor het eerst op vakantie met de camper: dit moet je niet vergeten!

Op reis met een camper biedt je net wat meer comfort dan kamperen in een tent of caravan. Het is dan ook niet zo gek dat het dan ook steeds populairder wordt. Als je een camper huurt, huur je deze vaak in zijn totaal met alles wat je nodig gaat kunnen hebben onderweg. Je hoeft zelf dus alleen maar rekening te houden met de spullen die je nodig hebt zoals de juiste papieren en gepaste kleding zoals een heren regenjas of juist je zwemkleding. We gaan je vertellen wat je verder zeker niet moet vergeten!

De juiste papieren

Als je met het vliegtuig op vakantie gaat, neem je je paspoort mee en kun je vertrekken. Je bent voor sommige landen nog verplicht om een visa aan te vragen en ook een reisverzekering kan handig zijn, maar ander papierwerk ben je niet verplicht tot. Wanneer je op reis gaat met een camper moet je iets meer papierwerk op orde krijgen voor je vertrek. Als je kiest om een camper te huren, zal de verhuurder je helpen en voorzien van het juiste papierwerk. Wanneer je zelf een camper koopt ben je zelf verantwoordelijk om alles te regelen rondom de verplichte verzekeringen enzovoort. Daarnaast ben je in sommige landen ook verplicht om een milieusticker op je camper te hebben. Dit is verplicht in bepaalde steden en regio’s in Frankrijk en Duitsland bijvoorbeeld. Deze moet je ruim van tevoren aanvragen. Verder moet je ook nog denken van bijvoorbeeld het aanschaffen van een vignet, mocht het nodig zijn voor je eindbestemming en of je rijbewijs nog wel lang genoeg geldig is.

Wat heb je nodig?

Wanneer je op reis gaat, is het vanzelfsprekend dat je genoeg kleding en dingen zoals je tandenborstel en douchespullen meeneemt. Verder is het ook slim om te kijken met welke valuta er betaald wordt in het land van bestemming. Daarnaast moet je natuurlijk ook rekening houden met het klimaat en de weersomstandigheden van het land. Zo kan het ook in de zomer in bepaalde landen flink regenen en is een gevoerde regenjas geen overbodige luxe. Je zal immers wat vaker lopend dingen moeten doen in plaats van elke keer de camper te verplaatsen. Verder moet je nagaan of de uitrusting van de camper met betrekking tot de dagelijkse uitrusting voor de keuken enzovoort geheel compleet is. Denk verder ook aan je veiligheid en zorg voor een brandblusser, EHBO-kit en een GPS-systeem wat geheel up-to-date is.

Ook wel erg handig:

Als je het bovenstaande bij je hebt, ben je al op veel dingen voorbereid. Toch zijn er nog wat andere dingen die wel erg handig kunnen zijn. Met een camper zul je vaak op wat meer afgelegen plekken komen. Genoeg voorraad qua eten en flessen drinkwater zijn dan ook zeker slim om bij te hebben. Als je niet op rondreis gaat, maar kiest om op een camping te gaan staan, kan het ook erg handig zijn om fietsen mee te nemen. Zo hoef je niet elke keer de camper te verplaatsen en kun je toch genoeg van de omgeving ontdekken.

 

 

Lees verder
Terug naar Gastblogs