Geplaatst op: 07-03-2024 Geschreven door: ArimpexAdmin Leestijd: 3 minuten
Vermaak op de camping tijdens een regenbui

Vermaak op de camping tijdens een regenbui

Als eigenaar van een caravan of camper ben je vast bekend met de volgende uitdaging. Je eigen kind vermaken tijdens de vakantie. Helemaal als het regent. Maar ondanks dat iedereen liever geniet van zonneschijn, hoeven jullie je absoluut niet te vervelen als het toch gaat regenen. Speciaal voor deze momenten hebben we een aantal handige tips om het beste uit het slechte weer te halen.

Lekker naar buiten

Vroeger wisten kinderen niet beter. Of het nou goed weer of slecht weer is, tijdens de vakantie speel je lekker buiten. Trek de jongens een regenjas voor heren aan en de meisjes een regenjas voor dames en vermaak je in de regen. Hoe leuk is het om van een glijbaan te gaan als hij extra goed glijdt? Of op en neer op de wipwap, waarbij je plonst in een grote plas water? Een beetje nat en vies worden is helemaal niet zo erg. De meeste campings hebben namelijk gewoon een wasmachine, een beetje goede jas is waterdicht en na alle spelletjes kunnen de kinderen onder de douche. Dit kan in een gezamenlijk douchegebouw, maar er zijn ook genoeg caravans en campers met een eigen badkamer.

Film kijken

Misschien is het niet handig om je kind altijd maar achter een beeldscherm te zetten. Maar tijdens de regen moet je soms roeien met de riemen die je hebt. En als je dan toch ervoor kiest om gebruik te maken van een laptop of tablet, zorg er dan voor dat het een feestje wordt!

Zorg dat je genoeg leuke films hebt gedownload op een laptop of tablet en realiseer een mini bioscoop in de voortent. Zet tafels en stoelen aan de kant, bedenk de vloer met warme dekens en regel gezonde tussendoortjes om van te snoepen. Tijdens zo’n filmmiddag is het misschien ook gezellig om andere kinderen van de camping uit te nodigen en gezamenlijk iets leuks te kijken. Een vermakelijke invulling van de dag voor iedereen.

Bordspellen

Het wordt de laatste tijd steeds populairder, het spelen van bordspellen met het hele gezin. Pak voor vertrek daarom een doos in met verschillende spellen. Populaire spellen van de laatste tijd zijn bijvoorbeeld Ticket to Ride, Carcasonne en Catan. Voordeel van deze spellen is dat er ook varianten zijn uitgebracht geschikt voor jonge kinderen. Deze lijken voor de ouders misschien erg simpel. Maar omdat de regels zeer begrijpelijk zijn zorgt dat ervoor dat iedereen kan winnen of verliezen. Een beetje competitie op een regenachtige dag zorgt ervoor dat de tijd voorbijvliegt.

En heb je geen ruimte om dozen vol spellen mee te nemen op vakantie? Zorg er dan in ieder geval voor dat je een pakje kaarten meeneemt. Dat is het ideale reisspel. Het neemt zeer weinig ruimte in beslag en met één deck kan je ontzettend veel gevarieerde spellen spelen. Hartenjagen, Pesten, Jokeren; de mogelijkheden zijn eindeloos! Ook deze regels zijn makkelijk uit te leggen, afhankelijk van het spel wat je speelt, dus zelfs met een klein doosje kan je je de hele middag wel vermaken.

Lees verder
Terug naar Gastblogs