Geplaatst op: 26-01-2024 Geschreven door: ArimpexAdmin Leestijd: 3 minuten
Tips voor een dagje weg in eigen land met de camper

Tips voor een dagje weg in eigen land met de camper

Wil je er een dagje tussenuit met de camper? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij delen namelijk een aantal te gekke uitjes, die geschikt zijn voor het hele gezin. Waar we bij een camper vaak denken aan een vakantie, is dit dus helemaal niet nodig. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld naar een natuurpark in de buurt te gaan en daar de hele dag te verblijven. Het voordeel van een dagje weg met de camper, is dat je alles bij de hand hebt en dus niet afhankelijk bent van bijvoorbeeld een toilet. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je misschien niet direct iets te binnen schiet als het gaat om leuke uitjes met het hele gezin, hebben wij een aantal tips voor je. Het leuke aan onze tips is dat we met iedereen rekening hebben gehouden, dus of je nu het liefst geniet van de natuur of gewoon wilt rondstruinen door de straten van een gezellige stad, het kan allemaal!

Dagje naar de camping

Wanneer je met het hele gezin regelmatig op de camping staat, is het ook leuk om bijvoorbeeld in het voorjaar een dagje te gaan. Vooral de kinderen weten dan precies wat er allemaal te doen is, wat jullie als ouders de mogelijkheid geeft om even lekker uit te rusten. Omdat het natuurlijk wel leuk is om ook iets met z’n allen te gaan doen, hebben we ook een aantal tips voor een dagje weg met je gezin naar bijvoorbeeld de dierentuin, het pretpark of een andere leuke bezigheid waar iedereen zich kan vermaken. Staan jullie op een camping waar naartoe het wel even een stukje rijden is, dan kun je er ook voor kiezen om lekker te blijven slapen. Vooral in het weekend is dat een goed idee. Zo hoef je ook geen rekening te houden met de tijd en kunnen jullie de volgende dag rustig terug naar huis rijden.

Nationale Parken

Nederland staat bekend om zijn prachtige natuur en nationale parken. Trek je wandelschoenen aan en ga bijvoorbeeld met het hele gezin naar de Hoge Veluwe, de Biesbosch of één van de vele andere parken die we in Nederland kennen. Handig is alleen wel om goed te kijken welke het dichtst in de buurt is, zodat je niet voor een dagje naar de andere kant van het land hoeft te rijden. Hoe leuk is het dan om bijvoorbeeld eerst met z’n allen een flinke wandeling te maken door de natuur om vervolgens daarna gezellig met elkaar in de camper een hapje te gaan eten. Vooral in een wat luxere camper, heb je natuurlijk de beschikking over je eigen keuken en kun je dus prima koken.

Betrek de kinderen bij jullie beslissing

We hebben het nu wel gehad over leuke uitjes, maar handig is wel om ook even te overleggen met de kids. Stel dat ze er niet op zitten te wachten om een eind te gaan wandelen, dan kan dit voor een vervelende situatie zorgen, nog voor jullie moeten vertrekken. Vraag ze bijvoorbeeld wat ze echt leuk vinden om te doen, maar ook waar ze beslist geen zin in hebben. Zo kunnen jullie namelijk met elkaar bepalen wat het uiteindelijk gaat worden voor leuks.

Lees verder
Terug naar Gastblogs