Geplaatst op: 16-02-2024 Geschreven door: ArimpexAdmin Leestijd: 3 minuten
Op reis met de camper: dit neem je mee

Op reis met de camper: dit neem je mee

Op reis met de camper: dit neem je mee

Een reis met de camper is een uitstekende manier om de omgeving te verkennen. Of je nou in Nederland rondreist of naar het buitenland gaat, beide keren is het een avontuur. Een weekendje weg, een lange roadtrip of een familieweekend, het is belangrijk om de juiste spullen mee te nemen. In deze blog vertellen we over wat je moet meenemen als je op reis gaat met de camper. Zo beleef je een comfortabele en vooral zorgeloze reis.

Documentatie en papierwerk

Voordat je vertrekt, zorg ervoor dat je alle benodigde documenten bij je hebt. Denk aan je rijbewijs, identiteitskaart of paspoort, verzekeringspapieren van de camper en eventuele visums of reisvergunningen, afhankelijk van je bestemming. Hierbij horen ook de documenten van de camper. Bewaar dit op een goede plek als jouw leren schooltas of de rugtas die je mee hebt voor het reizen.

Routeplanning

GPS-systemen zijn erg handig en tegenwoordig wordt er niet meer anders gebruikt. Toch is het verstandig om nog een papieren kaart mee te nemen. Mocht je geen bereik met de GPS hebben, dan heb je altijd nog een kaart.

Noodgereedschap en EHBO

Een set met basis gereedschap is essentieel voor elke campingreis. Zorg ervoor dat je alle benodigdheden hebt om kleine reparaties uit te voeren. Ook een EHBO-kit met verbandmiddelen, medicijnen en pleisters is goed om mee te nemen.

Brandblusser en rookmelder

Veiligheid staat voorop tijdens je reis. Zorg ervoor dat je een goed werkende brandblusser en rookmelder in de camper hebt. Controleer regelmatig of ze nog in goede staat verkeren.

Slaap- en beddengoed

Een goede nachtrust is erg fijn. Neem daarom voldoende slaapzakken, kussens en beddengoed mee. Dit is uiteraard afhankelijk van het aantal mensen dat met je meereist. Zorg ook voor extra dekens voor de koudere nachten.

Kleding en persoonlijke spullen

Maak een lijst van kleding en persoonlijke spullen die je mee wilt nemen. Neem kleding mee voor verschillende weersomstandigheden en gelegenheden. Nette kleding voor een avond uit en relax-kleding voor een rustige avond in de camper.

Keukengerei en voorraad

Als je van plan bent om zelf te koken in de camper, zorg er dan voor dat je alle benodigde keukengerei, servies en bestek meeneemt. Vergeet ook niet om voldoende voedsel en drinkwater mee te nemen, vooral als je naar afgelegen gebieden gaat waar geen winkels in de buurt zijn.

Campinguitrusting

Als je van plan bent om op campings te verblijven, zorg dan voor de juiste uitrusting, zoals een campingtafel, stoelen, een gasbarbecue en eventueel een luifel of zonnescherm om schaduw te bieden. Dit maakt je verblijf op campings veel comfortabeler. Neem ook genoeg verlichting als zaklampen, koplampen en lantaarns mee. Als de stroom uitvalt of midden in de nacht is een lichtje erg handig.

Reisverzekering

Overweeg om een reisverzekering af te sluiten die specifiek gericht is op camperreizen. Dit kan je dekken in geval van ongevallen, medische noodgevallen of schade aan de camper.

Entertainment

Neem boeken, bordspellen, een instrument of andere vormen van entertainment mee om jezelf bezig te houden. In rustige momenten is het heerlijk om wat voor jezelf te kunnen doen. Neem spullen mee die je kunnen vermaken.

 

Lees verder
Terug naar Gastblogs