Geplaatst op: 01-05-2024 Geschreven door: ArimpexAdmin Leestijd: 3 minuten
Op camping in een natuurrijke omgeving: Waterpret voor het hele gezin

Op camping in een natuurrijke omgeving: Waterpret voor het hele gezin

Op vakantie gaan met het gezin is een heerlijke ervaring, vooral als het in de natuur is en dicht bij het water. Kamperen in een natuurrijke omgeving waar je met het hele gezin kunt genieten van wateractiviteiten heeft een bijzondere charme die andere vakantieactiviteiten te boven gaan. Klaar voor een leuk uitstapje met het gezin? Lees gauw verder en bereid je voor op een paar heerlijke dagen weg.

Waarom kiezen voor een waterrijke camping?

Een camping bij het water biedt iets extra’s voor elk familielid. Terwijl de kinderen spelen en zwemmen, kunnen de ouders ontspannen aan de waterkant. Waterrijke campings bieden vaak ook de mogelijkheid om te vissen, kanoën of paddleboarden, waardoor je actief kunt zijn in de natuur. Dit biedt dus niet alleen genoeg mogelijkheden voor heerlijke recreatie, maar kan ook een kans zijn om eindelijk wat te doen met die loze ‘ik ga sporten’-beloftes.

De beste wateractiviteiten voor kinderen en ouders

Van bouwen van zandkastelen tot zwemmen en watersporten; de mogelijkheden zijn eindeloos. Zelfs voor de zwangere moeders zijn er genoeg mogelijkheden om te genieten van de vakantie. Zo is er voor zwangere moeders er altijd wel een comfortabele zwangerschapsbikini – voor een dagje aan het water – om uit te kiezen.

Voorbereidingen treffen voor een waterrijke campingtrip

Het is belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Denk aan waterbestendige zonnebrand, zwemkleding voor iedereen, en spelletjes voor op het strand of aan de oever. Ook is het verstandig om de veiligheid niet uit het oog te verliezen; zorg voor zwembandjes voor de kinderen en een EHBO-kit voor de zekerheid. Houd ook rekening met allergieën en lokale ziektes en/of ongedierten. En vergeet jezelf niet! Ook jij verdient een leuk nieuw zwempak of loungeset van bijvoorbeeld sportbh.nl.

Wat te doen bij slecht weer?

Ook bij minder weer kun je genieten op de camping. Veel campings bieden indoorfaciliteiten zoals een speelkamer of zelfs een binnenzwembad. Daarnaast kunnen gezelschapsspellen of een goed boek wonderen doen tijdens een regenachtige dag. Op de camping is het vaak moeilijker om jezelf te vervelen dan entertainen. Er is namelijk zo enorm veel om te doen.

Binnenactiviteiten

Hier extra suggesties voor leuke activiteiten wanneer het regent tijdens een kampeervakantie:

  1. Spelletjes spelen: Samen bordspellen of kaartspellen spelen is een uitstekende manier om de tijd te verdrijven. Denk aan spellen zoals Uno, Monopoly of Scrabble die geschikt zijn voor alle leeftijden.
  2. Lezen en voorlezen: Neem een stapel boeken mee voor het hele gezin. Voorlezen kan zowel onderhoudend als rustgevend zijn, vooral tijdens het geluid van regen op het tentdoek.
  3. Creatieve activiteiten: Knutselen met materialen die je bij de hand hebt, zoals tekenen, kleuren of simpele handwerken. Dit stimuleert de creativiteit en houdt de kinderen bezig.
  4. Bezoek een binnenspeeltuin: Als de camping deze faciliteit biedt, is een binnenspeeltuin een fantastische plek voor kinderen om energie kwijt te raken en plezier te maken, ongeacht het weer.
  5. Filmavond: Als je een laptop of tablet bij je hebt, kun je een filmavond organiseren. Maak het gezellig binnen met dekens en snacks.
  6. Educatieve spelletjes: Gebruik apps of bordspellen die ook educatief zijn, zodat kinderen spelenderwijs iets nieuws kunnen leren.
Lees verder
Terug naar Gastblogs