Geplaatst op: 26-01-2024 Geschreven door: ArimpexAdmin Leestijd: 3 minuten
Luxe kamperen steeds meer in trek bij Nederlanders

Luxe kamperen steeds meer in trek bij Nederlanders

Luxe kamperen, ook wel bekend als glamping, wint steeds meer aan populariteit onder Nederlanders. Steeds vaker kiezen mensen voor een campingvakantie met net dat beetje extra comfort en luxe. Waar we tot jaren geleden vooral zagen dat echte natuur mensen kozen voor een vakantie op de camping, is dit met alle luxe van tegenwoordig wel anders. Wist je dat je bijvoorbeeld ook gewoon kunt overnachten in een luxe safaritent, waarbij je van alle gemakken bent voorzien, net zoals dat in een hotel het geval is? Zo beschikken deze tenten over een eigen douche en toilet, luxe bedden en heb je de mogelijkheid om lekker zelf te koken. Maar wat maakt het nu eigenlijk dat steeds meer mensen kiezen voor de glamping?

Waarom kiezen Nederlanders voor luxe kamperen?

Het antwoord is eigenlijk heel simpel! Luxe kamperen combineert het avontuurlijke van kamperen met de comfortabele faciliteiten van hotels. Je kunt genieten van het buitenleven en de vrijheid die een camping biedt, terwijl je tegelijkertijd kunt genieten van luxe accommodaties en voorzieningen. Uit recent onderzoek is daarom dus ook gebleken dat vooral de afgelopen 3 jaar het kamperen op een glamping enorm is toegenomen. De voornaamste reden die wordt aangegeven, is dat we in eigen land steeds warmere zomers hebben, maar ook de prijzen van een vakantie naar het buitenland duurder zijn geworden. Deze combinatie maakt het dat veel mensen het prima vinden om gewoon lekker in eigen land te blijven.

Verschillende soorten glampings

Wanneer we het hebben over de glamping, dan denken de meesten van ons natuurlijk aan een luxe tent. Nu is dit in veel gevallen ook wel zo, maar zo zijn er nog veel meer mogelijkheden om te kamperen in luxe. Wat dacht je van bijvoorbeeld een mooie boomhut of een lodge waarin je met 4, 6 of zelfs 8 mensen kunt verblijven? Ideaal dus voor zowel gezinnen als vriendengroepen die willen genieten van de natuur, maar wel in luxe. Dit maakt het dan ook dat er voor ieder type vakantie wel een geschikte glamping te vinden is. Handig is alleen wel om vooraf even te kijken welke faciliteiten er allemaal zijn. Je kunt je wel voorstellen dat gezinnen met (jonge) kinderen, wat andere eisen stellen, dan wanneer je met alleen een stel vrienden of vriendinnen bent.

De voordelen

We hebben het al even genoemd, maar een van de voordelen is dat een vakantie in eigen land in verhouding vaak voordeliger is. Allereerst hoef je niet te reizen. Althans, vaak niet langer dan een uur of twee. Ook  hoef je zelf niets anders mee te nemen dan alleen wat kleren en misschien boodschappen voor de eerste dag. Daarnaast beschikken de meeste  glampings over een zwembad, restaurant (vaak meerdere) en een animatieteam, zodat de kinderen zich ook prima zelf kunnen vermaken. Zo kun je dus als ouders heerlijk genieten, terwijl de kinderen overdag en ook ‘s avonds lekker kunnen spelen. Omdat we in Nederland natuurlijk niet altijd verzekerd zijn van goed weer, kun je ook overwegen om eens te kijken naar glampings in Spanje, Italië en ook Frankrijk.

 

Bron: Villatent.nl

Lees verder
Terug naar Gastblogs