Geplaatst op: 26-01-2024 Geschreven door: ArimpexAdmin Leestijd: 3 minuten
Kofferstress voor de camping? Niet met onze tips!

Kofferstress voor de camping? Niet met onze tips!

Ga je binnenkort lekker op vakantie? Dan is de kans groot dat je al voorzichtig bent begonnen met aftellen. Nog even en je kunt even alles achter je laten om alleen nog maar te genieten van de rust, het mooie weer en natuurlijk het lekkere eten. Want laten we eerlijk zijn, een vakantie is natuurlijk niet compleet zonder een lekker hapje op z’n tijd! Maar voordat je kunt genieten van zon, zee en eventueel ook het strand, moet je eerst je koffer inpakken voor de camping. Geen paniek, wij hebben dé perfecte tips om het stressniveau tot een minimum te beperken. Want wat we vaak zien, is dat er bij het inpakken van de koffer toch vaak lichtelijk paniek begint te ontstaan bij de meesten van ons.

Koop een goede koffer

Voordat je kunt beginnen met inpakken van je koffer, is het wel handig dat je ook een goede koffer hebt. Is dit het geval, dan kun je deze tips overslaan en direct doorgaan met de volgende en dat is maken van een inpaklijst. Heb je nu nog geen koffer, dan is het aan te raden om voor jezelf even goed na te denken wat je zoekt. Online een koffer kopen is namelijk tegenwoordig zo geregeld. Het enige wat je moet weten, is aan welke wensen en eisen je koffer moet voldoen, zodat je op basis daarvan een eerste selectie kunt maken voor jezelf. Denk bijvoorbeeld na over het formaat, maar ook of je kiest voor een koffer met wieltjes of zonder wieltjes. Ons advies is om een koffer te kopen met vier wielen, een uitschuifbaar handvat en het liefst met wieltjes die 360 graden kunnen draaien. Zo manoeuvreer je namelijk een stuk makkelijk met je koffer door de menigte, bijvoorbeeld wanneer je met het vliegtuig naar Italië vliegt.

Maak een inpaklijst

Een goede voorbereiding is het halve werk. Begin daarom met het maken van een inpaklijst. Noteer alles wat je nodig hebt en vink het af zodra het in je koffer zit. Zo voorkom je dat je iets belangrijks vergeet en kun je met een gerust hart vertrekken. Vaak download je online gemakkelijk een volledige inpaklijst, die zo is opgedeeld, dat je zelf kunt bepalen welke onderdelen wel of niet van belang zijn voor je. Het voordeel van een standaard inpaklijst, is dat je niets kunt vergeten. Maak je zelf een lijst, dan bestaat de kans natuurlijk nog dat je iets over het hoofd ziet.

Rol je kleding op

Het is en blijft een klassieker, maar een handige truc om voor meer ruimte te zorgen in je koffer, is door je kleding op te rollen in plaats van op te vouwen. Hierdoor nemen je kleren minder plaats in en voorkom je kreukels. Daarnaast kun je tussen de opgerolde items nog kleine spullen stoppen, zoals sokken of ondergoed. Natuurlijk betekent dat niet dat je kleding volledig zonder kreukels blijven, maar zul je wel zien dat dit aanzienlijk minder is, dan wanneer je alles gewoon opvouwd zoals we dit vaak ook thuis gewend zijn wanneer we onze kleding opbergen in de kast.

 

Lees verder
Terug naar Gastblogs