Geplaatst op: 22-02-2024 Geschreven door: ArimpexAdmin Leestijd: 3 minuten
Kamperen met kinderen

Kamperen met kinderen

Kamperen is voor veel mensen een ontzettend leuke activiteit. In de natuur ontspannen en genieten met enkel spullen die je echt nodig hebt. Je kunt kiezen voor een luxe camping of een kleinschalige camping die enkel de dagelijkse benodigdheden biedt. Als ouder kan het best uitdagend zijn om te gaan kamperen met (kleine) kinderen. De camping genoeg bieden waardoor jullie het samen met de kinderen naar je zin kunnen hebben. Dit is vaak ook afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Als je goed zoekt en een geschikte camping vindt, zal kamperen een geweldige herinnering met zich mee brengen voor later. In deze blog lees je een aantal tips om een kampeervakantie met kinderen soepel te laten verlopen.

Bedtijd

Tijdens het kamperen worden slaapritmes vaak een beetje losgelaten. Kinderen maken vaak veel nieuwe vrienden op de camping en als het mooi weer is, spelen ze de hele avond met hun vriendjes. Een tip is dan ook om de bedtijd een beetje links te laten liggen, maar spreek wel een tijd of dat ze weer terug moeten zijn als ze na het eten er weer op uit gaan. Voor kleine kinderen is het makkelijker om ze rond een bepaalde tijd in bed te krijgen. Een tip om je peuter of kleuter op een redelijke tijd in hun peuterbed of kinderbed te krijgen is door met ze in hun bed even te laten spelen met wat speelgoed of een boekje te laten lezen. Ze worden dan vaak al snel moe en gaan zo slapen.

Regenachtige dagen

Het lastige aan kamperen, vooral in Nederland, is dat je totaal afhankelijk bent van het weer. Als het weer tegenvalt kan het een uitdaging zijn om je kinderen te vermaken. Als je een camping hebt met een overdekte speeltuin, zwembad, speelhal of loungeplek hoeft dit geen probleem te zijn, maar dan ga je wel echt naar de luxere campings.

  • Spelletjes

Zorg dat je voldoende spelletjes mee hebt om tijdens zulke dagen met je kinderen te doen

  • Speelgoed

Zorg ook dat ze iets van speelgoed bij zich hebben waar ze zichzelf mee kunnen vermaken

  • Boek

Vooral als jouw kinderen graag lezen, zijn boeken een goede optie. Op slechtere dagen kunnen ze zichzelf vermaken met een boek.

  • Technologie

Een tablet of kleine televisie kan zeer vermakelijk zijn voor kinderen op vakantie. Als er minder mooie momenten zijn, kunnen de kinderen zich hiermee vermaken.

  • Activiteiten buiten de camping

In de buurt is altijd wel iets leuks te doen. Zoek een geschikte locatie waar je samen met jouw kinderen je een hele middag kunt vermaken.

Activiteiten camping

Als je zelf ook wat rust wil pakken zoek dan een camping uit die een programma heeft voor kinderen. Zo kunnen kinderen gezellig met andere kinderen leuke spelletjes, speurtochten, puzzels, sporten en nog veel meer kunnen doen. Zo leren ze andere kinderen kennen en zijn ze leuk bezig terwijl jij geniet van een welverdiende vakantie. Naar de camping met kinderen is dus zeker een goed idee. Let op dat je met kleine kinderen dingen te doen hebt, maar vaak gaat dat op een leuke camping vanzelf.

Lees verder
Terug naar Gastblogs