Geplaatst op: 01-05-2024 Geschreven door: ArimpexAdmin Leestijd: 3 minuten
Ga je kamperen? Kies dan voor een goede rugzak!

Ga je kamperen? Kies dan voor een goede rugzak!

Ben jij een echte natuurliefhebber, dan is kamperen natuurlijk echt iets voor jou. Of je nu kiest voor een kampeervakantie waarbij je helemaal back to basics gaat en met alleen een tent op pad gaat of voor een luxe camping. Er is één ding wat absoluut niet mag ontbreken en dat is een goede rugzak. Hoe handig is het om tijdens een wandeling bijvoorbeeld wat eten en drinken mee te kunnen nemen en misschien zelfs wel wat schone kleding. Je zit er dan niet op te wachten om dit in je handen te moeten houden. Helemaal niet wanneer je geen normale route kiest, maar bijvoorbeeld gaat hiken. Omdat het vinden van de juiste rugzak best een uitdaging is, hebben we een aantal handige tips voor je.

Bekijk welke rugzakken bij je passen

Wanneer je online gaat kijken naar verschillende rugzakken, dan zal het je niet verbazen dat het aanbod enorm is. Logisch, maar dat maakt het er vaak niet veel makkelijker op. Tijd dus om eerst eens te kijken wat je precies zoekt. Zo is het nogal een verschil of je een backpack zoekt met een inhoud van 80 liter waar je echt al je spullen in wil kunnen meenemen of dat je op zoek bent naar een rugzak voor het mee kunnen nemen van wat standaard spullen. Maak daarom voor jezelf een lijstje met spullen die je graag mee zou willen kunnen nemen, zodat je op basis daarvan op zoek kunt naar een tas die hier het beste bij past. Zo kun je online gemakkelijk een selectie maken van rugzakken die aan je zoekcriteria voldoen, maar kun je met je vragen ook naar een outdoorwinkel.

Wat wil je uitgeven voor een goede rugzak?

Afhankelijk van je wensen en natuurlijk ook budget, kun je uiteindelijk gericht op zoek gaan naar een rugzak. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor het vinden van de juiste rugzak, maar ook wanneer je online gaat shoppen voor een nieuwe schoudertas. Kies je voor kwaliteit, dan hangt hier vaak en net even wat ander prijskaartje aan. Niet erg, maar wel iets om rekening mee te houden. Verstandig is wel in het geval van een backpack die je uren draagt, te kiezen voor een wat duurdere variant. Deze zijn niet alleen een stuk steviger en gaan daardoor langer mee, maar zijn ook een stuk prettiger om te dragen. De banden zijn vaak voorzien van een voering, waardoor je zonder problemen uren met een paar kilo extra op je rug kunt rondlopen.

Kies voor een verstelbare tas

Ieder lichaam is anders. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een rugzak die te verstellen is. Dit zien we vaak ook bij de bekende merken schooltassen en is dus ook handig als het gaat om een rugzak voor het kamperen. Want stel dat jij als man met 1.85 m de tas draagt en je partner die een stuk kleiner is, ook een dag met de rugzak wil rondlopen, dan is het wel prettig dat je dit kunt aanpassen.

Lees verder
Terug naar Gastblogs