Geplaatst op: 22-01-2024 Geschreven door: ArimpexAdmin Leestijd: 3 minuten
De beste vloeren voor in je camper

De beste vloeren voor in je camper

Als je van plan bent te beginnen met het ombouwen van een camper, is een van de belangrijkste beslissingen die je moet nemen de materialen waarvan je de vloer van je voertuig wilt maken. Vloeren voor campers moeten niet alleen duurzaam en eenvoudig schoon te maken zijn, maar ook comfortabel onder de voeten liggen en er visueel aantrekkelijk uitzien. Een lavasteen vloer is op dat vlak in ieder geval een aanrader, maar over het algemeen niet echt geschikt om te plaatsen in een camper. Dat geldt wel voor de volgende vloeren!

Laminaat

Laminaatvloeren zijn een populaire keuze voor vloermateriaal in een caravan. Deze vloer is duurzaam, kras- en vlekbestendig en gemakkelijk schoon te maken. Omdat het verkrijgbaar is in alle soorten afwerkingen, zoals een houtlook en een steenlook wanneer het op een ondervloer van multiplex wordt geplaatst, is het moeilijk om een ​​betere optie te verslaan voor de ombouw van je camper. Er zijn een paar redenen waarom camperliefhebbers voor deze vloerstijl kiezen, omdat deze de mooiste uitstraling van het hoogste niveau biedt, omdat het een dikkere, duurzamere, vochtbestendige afgewerkte vloerlook is. Hoewel er wel gespecialiseerd gereedschap voor nodig is, is de optie van echt hout de moeite waard om als toplaag vloerafwerking te gebruiken. Om dit te installeren heb je een vlak oppervlak nodig, maar dat kan soms worden vastgezet met een isolatielaag van hardschuimplaat in plaats van een multiplexvloer te gebruiken om de hele vloer te bedekken.

Vinyl

Vinylvloeren zijn een van de meest populaire vloeropties voor campers. Deze vloeren zijn ongelooflijk duurzaam, betaalbaar en gemakkelijk schoon te maken. Dankzij het gladde materiaal is het vegen en verwijderen van vuil heel eenvoudig. Er is een groot aantal stijlen voor vinylvloeren, zoals kleuren, patronen, platen of een luxe vinylplank om de hele vloer van je camper op wielen te bedekken. Een campervloer van vinylplaten is te vinden bij de meeste bouwmarkten. Bouwers kiezen voor deze vloeroptie omdat het een lichtgewicht materiaal is. Vinylvloeren worden over het algemeen geïnstalleerd met lijm, of deze nu wordt toegevoegd tijdens de installatie, of vooraf worden geïnstalleerd met een kleverige achterkant. Dit maakt de vloeroptie voor campers wenselijk en voor iedereen eenvoudig te installeren op de metalen vloer met of zonder coatingvloer.

Kurk

Kurkvloeren zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie voor campervloeren. Het fungeert ook als een natuurlijke isolatie en heeft geluidsdempende eigenschappen. Kurkvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen en zijn relatief eenvoudig te installeren in je camper. Kurkvloeren kunnen worden geïnstalleerd met een ondervloer van multiplex eronder, met een rubberen vloerbasis, of een zwevende installatie waarbij de materialen gewoon op de vloer of isolatielaag van de camper liggen. Het is belangrijk om op te merken en te kijken hoe kurk in een behoorlijk tempo vocht kan absorberen, omdat het niet waterbestendig is, wordt het gemakkelijk beschadigd in vergelijking met andere vloermaterialen met dezelfde dikte. Als je van plan bent veel buitenactiviteiten te ondernemen of dit materiaal in de garage van je doe-het-zelf-camper te plaatsen.

Lees verder
Terug naar Gastblogs