Geplaatst op: 22-02-2024 Geschreven door: ArimpexAdmin Leestijd: 3 minuten
Campings speciaal geschikt voor de camper

Campings speciaal geschikt voor de camper

Met de camper eropuit biedt vele voordelen! Je hebt je ‘huis’ immers constant bij je en het rijden met een camper vergt minder moeite dan het rijden met een caravan achter de auto. Vooral lastige wegen zijn vaak net wat beter te nemen met de camper dan met een caravan achter de auto. Daarnaast kan een verkeerde manoeuvre met een caravan achter je auto zorgen voor instabiliteit tijdens het rijden. Zowel de camper als de caravan kennen beiden hun eigen voor- en nadelen. Want eenmaal de caravan gestald heb je de auto ter beschikking om de omgeving te verkennen en dat kan weer makkelijker zijn dan de camper te nemen. Echter, wie eenmaal de camper gewend is, wil niets anders meer!

Heerlijk met de eigen- of huurcamper eropuit

De aanschaf van een camper is meestal niet bepaald voordelig; het betekent meestal een forse investering. Wie deze financiële ruimte niet ter beschikking heeft, maar toch graag met de camper op vakantie wil, kan een camper huren. Op deze website is een ruim aanbod van huurcampers te vinden, waarbij je zelf kunt bepalen over hoeveel ruimte de camper moet beschikken, van welk bouwjaar hij moet zijn en voor welke periode je wilt reserveren; en dan kan het avontuur gaan beginnen. Zorg er wel voor dat je al eerder ervaring hebt opgedaan met het rijden van grotere bussen. Is dit niet het geval, oefen dan stukjes in je eigen woonplaats voordat je een zeer lange reis gaat maken in de camper.

Staanplaats camper

Met de camper op vakantie betekent al ver vooraf een staanplaats regelen, dat betekent dat de zoektocht naar campercampings kan beginnen. Want campers mogen uitsluitend op privéterreinen of campings worden gestald voor een langere periode dan enkele dagen. Houd daar dus rekening mee. Campers mogen in veel gemeenten niet langer dan 1 of meestal 3 dagen langs de weg geparkeerd staan. Ook mag een camper niet zomaar op een parkeerplaats staan, al is de omgeving nog zo mooi; je zult echt een camping moeten zoeken – dit geldt voor de meeste Europese landen.

Campings met camper staanplaatsen

Let er bij het boeken van een camping op dat de betreffende camping ook over staanplaatsen beschikt voor campers. Dit is namelijk niet vanzelfsprekend bij iedere camping het geval. Om de zoektocht iets te vergemakkelijken is het aan te raden om specifiek te zoeken naar campercampings, bijvoorbeeld campings.nl is de specialist op het gebied van campings voor caravans én campers.

Het voornaamste verschil tussen een camperplaats en die van een caravan, is dat de camperplaats meestal wat luxer is. Een goed uitgeruste camper beschikt sowieso over meer comfort en gemak dan een caravan. Een caravan kan gewoon in het gras geplaatst worden, terwijl de camperplaats meer overkomt als een parkeerplaats, doordat deze verhard is. Het is logisch dat een camper op een verharde plek staat, gezien het gewicht en het wegzakken in eventueel drassig gras.

Informeer dus vooraf goed of er ook plekken zijn voor de camper en zorg er ook voor dat je tijdig je zomervakantie boekt.

Lees verder
Terug naar Gastblogs