Geplaatst op: 16-02-2024 Geschreven door: ArimpexAdmin Leestijd: 3 minuten
3 manieren om je fiets mee te nemen met de camper

3 manieren om je fiets mee te nemen met de camper

Wanneer je regelmatig met de camper op vakantie gaat, dan weet je natuurlijk als geen ander hoe fijn het is dat je kunt gaan en staan waar en wanneer je maar wilt. Om het jezelf nog makkelijker te maken, is het aan te raden ook een fiets mee te nemen, zodat je niet met je camper de vaak smalle straatjes door hoeft, maar gewoon op je e-bike vanaf je standplek naar een dorp of stad kunt fietsen zonder dat je bang hoeft te zijn dat jij je camper nergens kwijt kunt. Toch zien we dat lang niet iedereen zijn of haar (elektrische) fiets meeneemt. Vaak is de reden dat ze niet goed weten hoe ze dit het beste kunnen doen en het ook wat spannend vinden om enkele honderden kilometers of zelfs verder, met een of meerdere fietsen achterop de camper te rijden. Daarom hebben wij 3 handige manieren waarop je je elektrische fiets veilig en eenvoudig mee kunt nemen.

Fietsendrager achterop de camper

Als we het hebben over een makkelijke en ook veilige manier om je fiets mee te kunnen nemen, dan is het wel achterop de auto. Waarom dan niet achterop de camper? Hiermee kun je veilig één of meerdere fietsen vervoeren, afhankelijk van het type drager dat je kiest. Het monteren van een fietsendrager is relatief eenvoudig en vereist meestal alleen wat gereedschap wat je vaak wel in de schuur of kelder hebt liggen. Wil je het jezelf nog makkelijker maken, dan kun je dit natuurlijk ook direct laten doen bij de fietsenzaak. Stel dat je twee nieuwe elektrische fietsen gaat kopen bij Amslod, dan is het verstandig direct te kijken of ze ook een fietsendrager hebben voor je. Dit heeft als voordeel dat je misschien zelfs wel wat de prijs kunt krijgen. Hoe handig is dat?

Fietsendrager op het dak van de camper

Naast de fietsendrager aan de achterkant van de camper, bestaat er ook de mogelijkheid om een fietsendrager op het dak te monteren. Dit is met name handig wanneer je geen ruimte hebt aan de achterzijde van je camper of als je al een andere lading achterop hebt. Het spreekt voor zich dat het monteren en gebruik maken van een dakdrager iets meer inspanning vereist en ook niet in alle gevallen mogelijk is. Zo is het vooral belangrijk goed te kijken naar de maximale hoogte, aangezien een camper van zichzelf natuurlijk ook al flink wat hoogte heeft.

Fietsen meenemen in de camper

Vaak denk je er niet meteen aan, maar in je camper heb je natuurlijk meer dan genoeg ruimte om je fiets veilig mee te kunnen nemen. De kans dat je namelijk alle ruimte gebruikt voor je andere spullen is vrij klein, weten we uit ervaring. Het enige waar je wel even rekening mee moet houden, is dat je de boel goed vastzet, aangezien alleen een standaard natuurlijk niet voldoende is. Vaak zijn er speciale beugels verkrijgbaar zodat je niet bang hoeft te zijn dat je fiets door de camper vliegt op het moment dat je moet remmen of door de bocht gaat.

Lees verder
Terug naar Gastblogs