Geplaatst op: 20-12-2021 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 3 minuten
Whale Trailer Cabin: Chinees vernuft wint Red Dot Award

Whale Trailer Cabin: Chinees vernuft wint Red Dot Award

Innovaties in caravanland bestaan doorgaans uit een doorontwikkeling van wat er al was. De Whale Trailer Cabin vormt daar een uitzondering op. Met een buitenaardse vormgeving en een ultra slim ontwerp is dit de concept caravan van de toekomst.

Designer Hu Yong

De Whale Trailer Cabin is creatie van de Chinese designer Hu Yong. De caravan is dan ook speciaal voor de Chinese markt ontwikkeld. Toch krijgt zijn ontwerp ook internationaal de handen op elkaar. In de ontwikkeling van de Whale Trailer heeft Hu vooral gelet op de beste manier om alle functies in een beperkte ruimte te combineren. Met een modulaire opbouw van de caravan is dat verbazingwekkend goed gelukt.

whale trailer

Zeezoogdier op wielen

Ongeveer alle hoeken van de Whale Trailer Cabin zijn kantelbaar, te openen of uit te schuiven. Wanneer je dit volledig doet begrijp je de naamgeving, de caravan oogt in uitgeklapte cq uitgeschoven toestand, als een walvis met z’n staart omhoog.

Mega woonkamer

De indeling van de Whale Trailer biedt een voor teardropcaravanbegrippen een enorm leefgedeelte. Neem de volledig ingerichte keuken, een badkamer die de naam waardig is, of het riante slaapgedeelte met lekker veel raampartijen voor natuurlijk licht en ventilatie.

whale trailer

Uitschuifbaar keukenmechanisme

De keuken is zowel buiten als binnen te gebruiken. Je schuift het keukenmechanisme in een handomdraai naar buiten. Voor gebruik binnen kun je wat meer stahoogte creëren door het dak omhoog te klappen.

Red Dot Design Award 2021

Of het concept ooit realiteit wordt is nog niet helemaal duidelijk. De Whale Trailer Cabin vraagt namelijk wel om een ingewikkeld productieproces. Wat helpt is de toekenning van de Red Dot Design Award 2021 om een producent te vinden.

whale trailer

De buitenkant van de Whale Trailer is vooral opvallend; glad en gestroomlijnd. Vinnen op het dak vergroten de stabiliteit en de naadloos geplaatste deuren en ramen houden de Cw waarde ongekend laag. Een caravan met een extreem lage luchtweerstand is interessant voor het elektrische tijdperk. Hoe minder een caravan de auto belast, hoe minder energie uit de accu er nodig is om de auto met caravan op de bestemming te krijgen. Overigens scheelt dat natuurlijk ook in verstookte diesel of benzine.

Meer informatie: www.red-dot.org

Op zoek naar een gebruikte teardrop caravan? Kijk dan eens op www.camperscaravans.nl of op www.caravanstekoop.nl

Lees verder
Terug naar Caravantesten