Geplaatst op: 02-10-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 5 minuten
Weinsberg CaraCito 390 QD: 100% elektrisch

Weinsberg CaraCito 390 QD: 100% elektrisch

Een caravan zónder gasflessen: dat is de Weinsberg CaraCito. Koken en verwarmen gaat volledig op stroom en dat geldt ook voor de koelkast en de standaard airco. En dat met een vanafprijs van net boven de 12 mille – een wereldprimeur!

Weinsberg is het instapmerk van de Knaus Tabbert Group. De caravans en campers van dit merk worden gebouwd in de hypermoderne fabriek in Hongarije en krijgen een eindcontrole bij Knaus in het Duitse Jandelsbrunn. Weinsberg trekt vaak de aandacht met speciale uitvoeringen, zoals de Pepper: Nederlands meest verkochte camper. Ook op caravangebied steekt Weinsberg z’n nek uit, zoals met de CaraCito: ’s werelds eerste seriegebouwde caravan zonder gas – een wereldprimeur.

’s werelds eerste seriegebouwde caravan zonder gas - een wereldprimeur.
’s werelds eerste seriegebouwde caravan zonder gas – een wereldprimeur.

Exterieur

De CaraCito-serie bestaat uit vijf verschillende modellen. We bekijken de kleinste, de 390 QD. Die is net als de grotere modellen uitgevoerd met hamerslagbeplating: bobbeltjesaluminium dat tegen een stootje kan. De caravan is gebouwd op een AL-KO chassis en is voorzien van een stabilisatorkoppeling. Aan de buitenkant heeft de CaraCito een non-nonsense uitstraling met donkergrijze striping, wielranden en sportieve skirts onderaan de zijwanden. Aan de linkerzijde van de caravan is een serviceluik geplaatst: handig om spullen uit de bagageruimte onder het tweepersoonsbed te halen. De disselbak heeft volop bagageruimte, vooral ook omdat er geen gasflessen meegaan op vakantie.

De zitgroep heeft een stoffering in twee kleuren en bevindt zich recht tegenover de toegangsdeur.
De zitgroep bevindt zich recht tegenover de toegangsdeur.

Wonen, koken, slapen

Met de CaraCito mikt Weinsberg op een jongere doelgroep. Dat zie je aan de prijs én aan de styling van deze wagen. Opvallend is de jeugdige uitstraling, met een licht houtdecor, caramelkleurige meubelpanelen en een modern design voor het keukenwerkblad en de tafel in de dinette. De zitgroep heeft een stoffering in twee kleuren en bevindt zich recht tegenover de toegangsdeur. De dinette is bovendien om te bouwen tot een derde slaapplek.

Direct naast de entree bevindt zich de badkamer met toilet, wastafel en volop bergruimte voor toiletspulletjes. Optioneel kun je de badkamer laten uitbreiden met een douche. Voorin zien we een tweepersoonsbed over de volle breedte van de caravan, met daaronder een grote bagageruimte waarin ook de – standaard – airconditioning is geplaatst.

Onder het hippe aanrechtblad vinden we de koelkast en daarnaast drie laden voor kookspullen.
Onder het hippe aanrechtblad vinden we de koelkast en daarnaast drie laden voor kookspullen.

In de keuken valt meteen de elektrische kookplaat op, met twee kookvelden onder een eenvoudig schoon te maken glasplaat. Onder het hippe aanrechtblad vinden we de koelkast met een inhoud van 65 liter, met daarnaast drie laden voor kookspullen.

Tegenover de koelkast is een ruime kledingkast geplaatst met een hang- en een leggedeelte. Tegen het plafond bevinden zich overal ruime bagegekasten met rechte, greeploze kastdeurtjes met daarboven indirecte ledverlichting. Onder de bovenkastjes zijn leeslampjes gemonteerd op de juiste plekken.

Direct naast de entree bevindt zich de badkamer.
Direct naast de entree bevindt zich de badkamer.

Installaties

Het meest bijzondere van de CaraCito is de technische installatie waarbij gas-apparatuur en gasleidingen volledig ontbreken. De zogenaamde bankairco werkt volledig op stroom en door de warmtepomptechniek kan hij ook gebruikt worden als verwarming – een bijzondere techniek die alleen in de duurdere modellen airco’s wordt toegepast. Ook de compressorkoelkast en het kookgedeelte zijn elektrisch. Door het ontbreken van gasflessen blijft er bovendien veel ruimte over in de disselbak. Optioneel kun je de CaraCito overigens nog wel laten uitrusten met een traditionele gaskookplaat en de gasverwarming van Truma.

Het slaapgedeelte van de Weinsberg CaraCito 390 QD.
Het slaapgedeelte van de Weinsberg CaraCito 390 QD.

Conclusie

De Weinsberg CaraCito valt op door z’n vanafprijs van net onder de 12 duizend euro en door z’n 100 procent elektrische uitrusting. Het design geeft de caravan een jeugdige uitstraling en standaard-airco is nog niet eerder vertoond in een caravan van deze prijsklasse.

PLUS & MIN
+ prijs en uitrusting
+ standaard met airco
+ voor kleinere personenauto’s

Technische informatie

AFMETINGEN
Lengte opbouw, met dissel: 402/593 cm
Breedte: 220 cm
Hoogte: 257 cm
Stahoogte: 196 cm

ZITTEN & SLAPEN
Aantal slaapplaatsen: 2+2
Bedmaten vast bed: 196×140 cm
Dinette: 187×117/88 cm

GEWICHTEN
Rijklaar gewicht: 830 kg
Max. toegestane massa: 1.100 kg
Laadvermogen: 270 kg

Prijs vanaf € 11.872

Meer informatie: www.weinsberg.nl

Aanbod Weinsberg

Op zoek naar een Weinsberg caravan? Het huidige aanbod van Weinsberg vind je op onze website. Of lees eerst nog meer kampeernieuws.

Lees verder
Terug naar Caravantesten