Geplaatst op: 15-10-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: 4 minuten
Tabbert Puccini 550 E: designcaravan uit het topsegment

Tabbert Puccini 550 E: designcaravan uit het topsegment

Tabbert is een merk uit het topsegment in de Europese caravanwereld. Een van de meest exclusieve series uit het modellengamma van de Duitse fabrikant is de Puccini. Maak kennis met de nieuwe Puccini, een luxe designcaravan uit het topsegment. Wij hebben de Tabbert Puccini 550 E getest.

Voor modeljaar 2020 presenteert Tabbert de Puccini in vijf uitvoeringen. Wij bekeken de Puccini 550 E 2,5, waarbij die laatste aanduiding staat voor de breedte: 250 cm. Met een rijklare massa van 1.600 kg en een maximaal toegestaan gewicht van 1.800 kilo is het een caravan waar je een flinke trekauto voor nodig hebt.

De buitenkant

Aan de buitenkant heeft de Puccini 550 E een gladde beplating met fraaie inbouwramen die je doorgaans alleen bij de duurdere campers tegenkomt. Chromen sierlijsten geven de caravan extra cachet. Centraal prijkt het Tabbert-logo waarvan de contouren terugkomen in het design van de 17 inch lichtmetalen wielen.

Zitgedeelte Puccini 550 E

De disselbak heeft een parallellogram-constructie, waardoor hij wagenwijd opent. Handig om gasflessen in te plaatsen en je kunt zo ook even snel bij andere vakantiespullen in de disselbak. Zelfs als er een (liefst kantelbare) fietsendrager op de dissel is gemonteerd. Onder de bodemplaat zien we dat de Puccini is voorzien van AL-KO’s antislingersysteem – dat hoort tot de standaarduitrusting.

Indeling Puccini 550 E

Als we de extra brede toegangsdeur (70 cm) openen, zien we meteen rechts de dwars geplaatste Dometic-koelkast. Die scharniert aan twee kanten, zodat je ook van buiten gemakkelijk een flesje wijn kunt pakken. Zodra je binnenstapt kom je in een soort lichtsluis: het plexiglazen plafond met ledverlichting lijkt – met wat fantasie – op een sterrenhemel. Meteen links heeft de Puccini een grote rondzit met crèmekleurige lederen bekleding met daarboven de bovenkastjes in duotone: fraaie houtkleuren gecombineerd met licht kunststof en subtiele chromen accenten. De dimbare ambianceverlichting is onzichtbaar weggewerkt langs het plafond.

Keuken Puccini 550 E

Volop werkruimte

Recht tegenover de toegangsdeur staat een grote keuken met drie laden over de volle breedte – elke lade met ledverlichting. Het dikke werkblad met verzonken spoelbak en het driepits kooktoestel biedt volop werkruimte.

Naast de keuken vinden we de badkamer met toilet en douche en ook hier komt ledverlichting terug, in hetzelfde design als bij de instap van de caravan. Achter de spiegeldeuren zit volop ruimte voor toiletspullen en door de spiegels oogt de badkamer extra ruim. Tegenover de badkamer is een groot opbergmeubel geplaatst met daarin onder meer een apothekerskast en een tv op een zwenkarm, die zowel naar de rondzit als naar de slaapkamer kan worden gedraaid.

Slaapgedeelte Puccini 550 E

Twee enkele bedden

Voorin de Puccini vinden we de slaapkamer met twee brede enkele bedden – met een tussenstuk kunnen de bedden met elkaar worden verbonden. Er is veel kastruimte in de slaapkamer, achter lichte kastkleppen en subtiele houtaccenten. Het hoofdeinde van beide bedden is voorzien van twee losse leeslampjes en een spiegel met indirecte verlichting – ook weer zo’n designelement.

Caravan op CampersCaravans.nl

Installaties

Zoals we van Tabbert mogen verwachten, zijn leidingen en bedrading van de Puccini 550 E keurig aangelegd en weggewerkt. Voor verwarming en warm water zorgt de Truma Combi 6 met ringverwarming: ook te bedienen vanaf je telefoon. Standaard is vloerverwarming aan boord. De Puccini is ruim voorzien van 230 Volt-punten en USB’s. De Puccini’s worden standaard geleverd met een BWT-drinkwaterfilter en een GPS-trackingsysteem. Tabbert geeft 10 jaar garantie op waterdichtheid.

Tabbert Puccini 550 E

Conclusie Puccini 550 E

De Tabbert Puccini 550 E is uitstekend gebouwd, keurig afgewerkt en met (heel) veel oog voor detail. De uitrusting is heel compleet en dat maakt het – stevige – prijskaartje verklaarbaar. Bijzonder is het design en de luxe uitstraling. Daarmee is de Puccini een van de meest bijzondere caravans die nu te koop is. Met een maximaal toegestaan gewicht van 1.800 kilo heb er wel een flinke trekauto voor nodig. Ook voor de vakantiebagage, want het laadvermogen van de Puccini 550 E is aan de krappe kant.

Plus & min

+ afwerking en uitstraling
+ slimme details
– laadvermogen

Technische informatie

Lengte opbouw, met dissel, binnen: 787/570
Breedte buiten, binnen 250/234 cm
Hoogte buiten/binnen 265/196 cm
Bedmaten voor (vast): 94 x 200 cm

Gewicht rijklaar: 1.600 kg
Totaal toelaatbaar: 1.800 kg
Laadvermogen: 200 kg

Prijs vanaf € 35.550
Meer informatie www.tabbert.nl

Op zoek naar een nieuwe of gebruikte Tabbert caravan? Bekijk hier het aanbod

Lees verder
Terug naar Caravantesten