Geplaatst op: 24-09-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: 4 minuten
Tabbert Booster: exclusief gebouwd voor Nederland

Tabbert Booster: exclusief gebouwd voor Nederland

In samenspraak met Nederlandse dealers is de Tabbert Booster ontwikkeld, een speciale uitvoering van de Rossini. Deze caravan zul je niet snel bij Duitse dealers tegenkomen, want de Booster werd specifiek ontwikkeld voor Nederlandse kampeerders.

De Tabbert Booster is beschikbaar in drie indelingen, waarvan twee met Frans bed en een grotere uitvoering met een indeling die steeds populairder wordt in caravans: de enkele bedden.

Tabbert Booster exterieur

Exterieur Tabbert Booster

In tegenstelling tot onze Oosterburen houden Nederlandse kampeerders van aangeklede caravans. De Tabbert Booster is een luxe uitvoering van de toch al complete Rossini en dat begint al bij de buitenkant. Alle Boosters hebben van buiten gladde buitenbeplating in plaats van het traditionele ‘hamerslag’ en samen met de carbon-look bestickering en de zwarte transfers geeft dat de caravan een strak en sportief uiterlijk.

De Booster is standaard voorzien van 15 inch lichtmetalen wielen, disselafdekking aan de voorzijde en robuuste Big Foot stabielsteunen op alle hoeken. De caravan heeft bovendien een een chique markieslijst over de volle lengte van de caravan met daarin een geïntegreerde led-verlichtingsstrip die de hele zijkant in het licht zet. Dat kom je doorgaans pas tegen bij de exclusievere caravans en het geeft de Booster een eigen gezicht. En door die – dimbare – led-verlichting kun je de caravan ook ’s avonds makkelijk terugvinden op de camping.

Booster interieur

Slim interieur

De kleinste Tabbert Booster is de 450 TD, met een opbouwlengte van 470 cm. Hij heeft een slim interieur waarbij het voeteneind van het Franse bed iets doorloopt tot onder de dwarsgeplaatste L-keuken. Naast het Frans bed is de badkamer gesitueerd en achterin heeft de 450 TD een gezellige rondzit die eventueel tot tweede tweepersoonsbed is om te bouwen, zodat je ook met vier personen op vakantie kunt.

Iets groter is de 490 TD. Ook deze caravan heeft een Frans bed aan de voorzijde en een ruime rondzit achterin, met daartussen een rechte keuken. De grote broer is de 540 E die met enkele bedden is uitgevoerd – een indeling die rechtstreeks uit de campers komt en ook in de caravans aan populariteit lijkt te winnen.

Booster slaapgedeelte

Slaapgedeelte

Tussen beide enkele bedden zien we een opbergmeubel met daarin een uitrolbaar tussenstuk: met een extra kussen transformeer je de enkele bedden in een handomdraai tot een groot tweepersoonsbed met riante afmetingen (200x200cm). De bedden worden ondersteund door het in eigen beheer ontwikkelde Tabbert Comfort slaapsysteem (lattenbodems gecombineerd met verende schotels) met daarop ‘watergel’ matrassen die zeer comfortabel aanvoelen en verstevigingen hebben bij schouders en heupen.

Onder de bedden is bij alle modellen veel opbergruimte beschikbaar. De donkere houtsoort combineert goed met het lichte houtdecor op de bovenkastjes die zijn uitgevoerd met mat-chromen handgrepen. Samen met de Pearl Grey-bekleding krijgt de Booster een eigentijdse uitstraling.

Bijzonder is het uitrustingsniveau van de Tabbert Booster, zoals sfeervolle ambianceverlichting langs het plafond, geïntegreerde insectenhor en de speciale matrassen die voor extra slaapcomfort zorgen.

badkamer Tabbert Booster

Degelijk gebouwd

Zoals alle Tabbert-caravans zijn ook de Boosters degelijk gebouwd. Elektrische bedrading, gasleidingen, luchtslangen van de ringverwarming en het drinkwatersysteem zijn netjes aangelegd. De caravan is voorzien van een Truma Combi kachel met ringverwarming en boiler. Bijzonder is het standaard BWT-drinkwaterfilter zodat je veilig uit de kraan kunt drinken. Tabbert geeft 10 jaar garantie op waterdichtheid.

Conclusie caravantest Tabbert Booster

Binnen het Tabbert-portfolio neemt de Tabbert Booster een bijzondere plaats in. Allereerst doordat de modellen exclusief voor de Nederlandse markt zijn ontwikkeld, maar ook door het uitrustingsniveau. Tabbert koopt de extra opties groot in en dat levert veel prijsvoordeel op. Waardoor consumenten duizenden euro’s voordeel hebben dan wanneer ze die opties los zouden moeten bijbestellen. Dat voordeel loopt op van 4.162 euro bij de 450 TD tot maar liefst 5.028 euro bij de 540 E. Daarmee is de Booster een premium caravan tegen zeer aantrekkelijk prijsniveau.

Tabbert Booster

Plus & min

+ bouwwijze en afwerking
+ slimme indelingen
+ compleet uitgevoerd

Technische gegevens (model 450 TD)

Lengte opbouw, met dissel, binnen: 699/470 cm
Breedte: 230 cm
Hoogte buiten/binnen: 262/198 cm
Bedmaten Frans bed (vast): 139 x 199 cm
Gewicht rijklaar: 1.230 kg
Totaal toelaatbaar: 1.400 kg (of naar keuze: 1.500 kg)
Laadvermogen: 170 kg (of 270 kg)
Prijs: € 22.290 (normale prijs € 26.112)

Meer informatie vind je op www.tabbert.com/booster

Op zoek naar een nieuwe of gebruikte Tabbert caravan? Bekijk hier het aanbod

Lees verder
Terug naar Caravantesten