Geplaatst op: 19-04-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: 3 minuten
Swift Mondial 420SE: moderne Brit

Swift Mondial 420SE: moderne Brit

In tien jaar tijd zijn caravans ‘van de overkant’ compleet veranderd. De overtreffende trap van jong & fris vind je terug in de Swift Mondial. Swift-caravans worden gebouwd bij de grootste caravan- en camperfabrikant van Engeland, de Swift Group Limited.

De Mondial-serie telt vier populaire indelingen: van eindkeuken, Frans bed (vast tweepersoonsbed in de lengterichting) en twee enkele bedden. Opvallend aan de buitenkant is de moderne print op de zijwanden en het zwarte caravanfront. Hierin is het driedelige voorraam weggewerkt, typerend voor Britse caravans. Daarboven een fors panoramaraam dat zorgt voor extra lichtinval in de caravan.

Mondial 420 SE

Polyester constructie

Hout in de constructie van de caravanwanden kom je bij Swift niet tegen. Komend seizoen is de gehele buitenzijde van de caravan van polyester. Front en zijwanden waren al van kunststof en met ingang van modeljaar 2017 ook de zijwanden, zowel buiten als binnen. Swift geeft 10 jaar garantie op vochtinwerking.

Frisse grijstinten

Frisse grijstinten en witte kastpanelen zorgen voor een licht interieur in de Mondial, dat nog eens wordt versterkt door het forse panoramaraam in het plafond. Hoogglanzende houtaccenten en chromen handgrepen geven een gevoel van luxe en op de rijk gepolsterde banken zou je zo willen neerploffen.

Mondial 420 SE

Ruim tweepersoonsbed

De bankopstelling – in de lengterichting van de caravan – is typerend voor Engelse caravans, net als het raam boven de dissel dat uit drie delen bestaat. Tussen beide langsbanken staat een kastmeubel met daarin zit een oprol-lattenbodem die je ’s avonds eenvoudig tussen beide banken uitrolt, zodat een ruim tweepersoonsbed ontstaat.

Mondial 420 SE

Warm water

Drie gaspitten en een rvs-spoelbak zijn netjes weggewerkt in een krasvast aanrechtblad. Warm water komt uit de Truma Therme boiler (5 liter), de Dometic Serie-8 koelkast heeft een inhoud van 110 liter en het achterpaneel is voorzien van de indirecte verlichting van de indirecte verlichting. De achterzijde van de caravan is volledig gereserveerd voor de badkamer, over de volle breedte van het voertuig. Links het Thetford-toilet, rechts en ruime douche en daartussen een wastafel met voldoende bergruimte.

Mondial 420 SE

Het standaard uitrustingsniveau van de Mondial is hoog. Luidsprekers (ingebouwd in de kunststof dakafwerking), hordeur, omvormer/acculader, lichtmetalen velgen, verswatertank met niveaumeter, disselafdekking en tv-voorbereiding: allemaal standaard.

Op zoek naar een Swift caravan? Bekijk het huidige aanbod

Lees verder
Terug naar Caravantesten