Geplaatst op: 11-01-2021 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 4 minuten
LMC Vivo 580 D: licht en lucht voor twee

LMC Vivo 580 D: licht en lucht voor twee

De LMC Vivo 580 D caravan heeft een opvallende indeling. Met een boegkeuken is voldaan aan de laatste trend in caravanland. En ook de badkamer over de volle breedte achterin is een populaire ontwikkeling. Maar wat er tussenin zit is natuurlijk ook belangrijk.

De Vivo geldt als de instapserie van LMC. Veel caravan voor een aantrekkelijke prijs. De LMC Vivo 580 D staat echter op een hoger niveau dan je van een instapper zou verwachten. De nieuwe LMC heeft een keuken onder het voorraam. Zo’n boegkeuken is een ruimtewinner en met het extra luik boven het raam, kook je lekker zonder het contact met het buitengebeuren te verliezen.

De badkamer aan de achterzijde van de caravan strekt zich uit over de volle breedte. Ook iets van deze tijd. Een ruime douchecabine van 70 bij 80 centimeter aan de ene kant en aan de andere kant het toilet. In het midden is de wastafel geplaatst. Meteen achter de badkamer vind je het Franse bed. Een van de populairste bedvormen op dit moment. De LMC Vivo 580 D zal hiermee bij heel wat mensen in de smaak kunnen gaan vallen.

LMC-Vivo-580-D

De middenzitgroep

Tussen het Franse bed en de boegkeuken, in het midden van de caravan, is in een zitgroep voorzien. Daarboven is een XXL dakluik geplaatst. Samen met het panoramaraam boven het voorste raam zorgt dat voor een overdaad aan daglicht in het interieur. De zitgroep bestaat uit een L-vormige bank en een tafel. De boegkeuken beslaat de volle breedte van de caravan. Lekker ruim en voorzien van veel daglicht. Er zijn drie pitten en een koelkast met een inhoud van 142 liter. Wie zijn 580 D nog wat luxer wil maken, kan kiezen voor een aantal aantrekkelijke opties. Zo zijn een gladde buitenbeplating en ingelegde ramen als optie leverbaar. Uniek voor een instapcaravan.

LMC-Vivo-580-D

LMC Vivo 580 D

Boven en tegenover het Franse bed vind je veel opbergruimte in de bovenkasten. Deze zijn wit met een houtkleurige band. Een chroomkleurig streepje tussen wit en hout maakt dat het er modern en chique uitziet. Tegenover het bed langs de wand is een lage smalle kast onder het raam geplaatst. Die loopt vlak voor de zithoek een stuk uit. Zittend op de bank kun je daar lekker relaxed met een kussen tegenaan leunen. De tafel is verstelbaar om de doorgang naar achteren meer ruimte te kunnen geven.

LMC-Vivo-580-D

Het laadvermogen

De LMC Vivo 580 D caravan is van een flink formaat. Met dissel meet de wagen 7,90 meter lang. Hij is daarnaast 2,32 meter breed en 2,575 meter hoog. Het leeggewicht is 1424 kilo. Dat wil zeggen dat de standaardversie met een maximum gewicht van 1600 kilo een enigszins krap laadvermogen heeft. Voor wie dat te weinig vindt, kan de 580 D echter op laten waarderen. Van 1600 naar 1800 of zelfs 2 ton. Dan kan er veel meer vakantiebagage mee. Om precies te zijn 576 kilo. De LMC Vivo 580 D met twee tot drie slaapplaatsen is in Nederland verkrijgbaar vanaf € 26.510,- euro.

Meer informatie: LMC en DOBO Caravans

Meer lezen over LMC caravans? klik dan hier

Op zoek naar een gebruikte LMC caravan? Kijk dan eens op CampersCaravans.nl

 

 

Lees verder
Terug naar Caravantesten