Geplaatst op: 28-01-2022 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 4 minuten
LMC Style Comfort: inclusief extra’s

LMC Style Comfort: inclusief extra’s

Wie de caravanserie Style van LMC onder de loep neemt heeft heel wat om uit te kiezen. Zes verschillende indelingen zijn er. En dan is er ook nog de Style Lift, een tweetal met een hefbed. In de top van de serie vind je een stel speciale LMC Style Comfort uitvoeringen. Vanaf seizoen 2022 staan er drie indelingen van deze supercomfortabele uitvoering in de showroom.

Behalve ‘LMC’ prijkt ook de naam ‘Münsterland’ op de zijkant van de caravan. LMC is de afkorting van Lord Münsterland Caravan GmbH dat al meer dan 65 jaar geleden begon met het bouwen van caravans. In de jaren zeventig liep de eerste Münsterland van de band. De onderneming is gevestigd in Sassenberg waar ook de productie plaatsvindt.

Met de introductie van de nieuwe Style Comfort 460 E zijn er met de 440 D en de 450 D, drie verschillende indelingen met een extra ruim bemeten comfort pakket.

440D

De 440 D heeft aan de achterzijde een riante rondzit die om te bouwen is naar een tweepersoons bed. Aan de voorkant is een Frans bed met aangrenzend een hangkast. Naast het bed is het sanitair met een wastafel, toilet en douche mogelijkheid. De caravan is 682cm lang en weegt rijklaar 1163kg.

450D

In de 450 D vind je achterin een treinzit waar een extra bed van gemaakt kan worden. In het middendeel is de keuken en daar weer tegenover de badkamer. Voorin zorgt een ruim queensbed voor een makkelijke instap. De caravan is 735cm lang en weegt rijklaar 1185kg.

460E

De 460 E is iets korter dan de 450. Helemaal logisch is de typeaanduiding dus niet.  Maar de E staat voor een stel enkele bedden die met een vulstuk tot één grote speelweide gemaakt kan worden. Verder is er met een treinzit dezelfde indeling als in de 450 D. De caravan is 677cm lang en weegt rijklaar 1074kg.

Comfort met veel Extra’s

De serie doet de naam Comfort alle eer aan. Want zo zijn er nogal wat zaken die het leven met deze caravans danig veraangenamen. De oprolbare watertank in de disselbak bijvoorbeeld. Of de multifunctionele buitenaansluiting voor gas, 12- en 230 volt naast tv en satelliet stekers. Ook is er voorzien in een niveau-aanduiding van de watertank en werkt zowel de ringverwarming als de elektrische vloerverwarming op 230 volt. Het HEKI 2-dakluik maakt er een licht en luchtig interieur van. De uitdraaisteunen zijn voorzien van een extra grote voetplaat zodat ze niet in het gras of de grond verdwijnen. Ook de buitendeur is een toonbeeld van hoe compleet de Style Comfort modellen zijn. Met een raam, ingebouwde afvalemmer en een hordeur.

De buitenzijde doet mee aan het verfraaien van de Style Comfort met een set aluminium velgen of een disselafdekking die voor een Red Dot Award kan gaan. Aan de buitenkant is de serie te herkennen aan de antracietkleurige sticker. Voor wie een extra comfortabele LMC Style zoekt, zijn deze modellen het overwegen waard.

Meer informatie: www.lmc-caravan.com

Op zoek naar een gebruikte LMC caravan? Kijk dan eens op www.camperscaravans.nl of op www.caravanstekoop.nl

Lees verder
Terug naar Caravantesten