Geplaatst op: 04-08-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 5 minuten
LMC Style 440D: speciaal voor Nederland

LMC Style 440D: speciaal voor Nederland

Hij werd vorig jaar speciaal voor de Nederlandse kampeerder geïntroduceerd en voor modeljaar 2021 krijgt de LMC Style 440D een update. Een ‘Hollandse’ caravan uit het Duitse Sassenberg: wegens succes geprolongeerd.

LMC bouwt caravans volgens de LLT-methode: Long Life Technology. Dat betekent onder meer dat er geen houten maar kunststof frames in de sandwichwanden zijn gebruikt. Ook de vloer van de Style is volgens deze bouwwijze geproduceerd en daardoor kan LMC maar liefst 12 jaar garantie geven op waterdichtheid – een unicum in de caravanwereld.

Exterieur

Voor modeljaar 2021 is de Style 440D op een aantal details verbeterd om nog beter aan te sluiten bij de wensen van de Nederlandse kampeerder. De caravan is voorzien van gladde plaat in plaats van hamerslag, er is een voortentlamp gemonteerd en de aangepaste striping geeft de caravan een strakke uitstraling. Aan de voorkant is de Style voorzien van disselafdekking en de caravan wordt afgeleverd met lichtmetalen wielen. De achterzijde van de caravan ziet er modern uit, met dank aan de fraaie achterlichten.

LMC Style 440D

Nederlandse stijl

De Vivo Style 440D is speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkeld. Dat betekent dat dealers en importeur veel inspraak hebben gehad bij de indeling, de afmetingen van het bed en de styling. Duitse klanten worden bijvoorbeeld vrolijk van veel houttinten in het interieur en meerkleurige stoffering. Voor Nederlandse klanten mag het wat moderner en wat minder ‘bourgondisch’. Daarom zijn bijvoorbeeld de deurtjes van de bovenkasten voorzien van een witte touch met chromen details en is de bekleding in één kleur gehouden: warm grijs met een antracietgrijze ‘piping’: een subtiele bies die de kussens een luxe uitstraling geeft.

De LMC Style 440D heeft een vast tweepersoonsbed en een ruime rondzit.
De LMC Style 440D heeft een vast tweepersoonsbed en een ruime rondzit.

Ruime rondzit

Het belangrijkste in de caravan is de bij kampeerders populaire indeling met vast tweepersoonsbed en een ruime rondzit. Het zogenaamde Franse bed heeft Nederlandse afmetingen: 210 centimeter lang en dat mag je gerust een pluspunt noemen. Ook de breedte van 144 cm is net iets ruimer dan we doorgaans zien. Naast het bed is de toiletruimte gesitueerd en die is zo lang dat hier moeiteloos een douche (optie) kan worden geplaatst. Net buiten de toiletruimte zien we een wastafeltje, met voldoende bergruimte voor toiletspullen.

De keuken heeft een lichtgekleurd werkblad met daarin een geïntegreerde roestvrijstalen driepitter plus spoelbak. Er is voldoende opbergruimte in de laden onder het werkblad, met een apothekerskast en een relatief kleine koelkast. Tegenover de keuken is de kachel gepositioneerd met daarboven een hangkast voor kleding.

De breedte van 144 cm is net iets ruimer dan we doorgaans zien.
De breedte van 144 cm is net iets ruimer dan we doorgaans zien.

Installaties

Qua uitrusting is de Style 440D lekker compleet. Verwarming, boiler en zelfs vloerverwarming zijn standaard aanwezig. Ook standaard is het serviceluik onder het tweepersoonsbed, waardoor je vanuit de voortent prima bij al je vakantiespulletjes kunt. De koelkast had wat groter gemogen, maar dat is het compromis als je kiest voor deze indeling. Maar dat los je eenvoudig op met een losse koelbox in de voortent (voor de drankjes). Binnen zorgt een Heki-2 dakluik voor lekker veel daglicht en verder is de caravan uitgevoerd met een hordeur, Big-Foot uitdraaisteunen en een vaste drinkwatertank die onder het chassis zit.

Conclusie LMC Style 440D

De LMC Style 440D is niet voor niets ‘wegens succes geprolongeerd’. De caravan heeft de populairste indeling voor caravans (Frans bed met rondzit) en het 210 centimeter lange bed zal door velen worden toegejuicht. De uitrusting is prima in orde: het enige dat je nog nodig hebt is een luifel en een gasfles en dan kun je er meteen mee op vakantie.

PLUS & MIN

+ populaire indeling
+ extra lang Frans bed
+ moderne styling

Technische informatie

AFMETINGEN
Lengte opbouw, met dissel: 560/681 cm
Breedte: 232 cm
Hoogte: 260 cm
Stahoogte: 198 cm

ZITTEN & SLAPEN
Aantal slaapplaatsen: 2+2
Bedmaten vast bed: 210×144/110 cm
Maten rondzit: 212×132/148 cm

GEWICHTEN
Rijklaar gewicht: 1.131 kg
Max. toegestane massa: 1.500/1700 kg
Laadvermogen: 229/569 kg

 

Prijs vanaf € 18.980
Meer informatie vind je op www.lmc-caravan.nl

Aanbod LMC

Ben je op zoek naar een LMC caravan of camper? Wij hebben er heel wat te koop staan. Benieuwd? Bekijk hier het aanbod LMC. Of bekijk eerst nog een paar andere caravantesten.

Lees verder
Terug naar Caravantesten