Geplaatst op: 18-01-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: 4 minuten
Knaus Sport 420 QD: Populaire prijsknaller

Knaus Sport 420 QD: Populaire prijsknaller

De Knaus Sport is al jaren een hardloper in de verkoopcijfers maar voor modeljaar 2019 krijgt hij nog hogere rapportcijfers: hij wordt namelijk als ‘Silver Selection’ uitgevoerd: afgeladen met luxe extra’s die je een paar duizend euro voordeel opleveren…

Maar liefst met 15 indelingen zijn er beschikbaar van de Sport, Knaus’ populaire instapmodel. Met opbouwlengtes tussen de 4 en de 7 meter is er dus volop keus. Voor deze test bekijken we de compacte 420QD, een indeling met dinette achterin en een vast tweepersoonsbed aan de voorkant. En: met een rijklaargewicht van net boven de 1.000 kilo is de 420QD ook nog geschikt voor de wat compactere trekauto.

Knaus Sport 420 QD

Exterieur Silver Selection

Tijdens vorige modeljaren moest de Knaus Sport het doen met de traditionele hamerslagbeplating – gladde plaat was een optie. Maar die is in modeljaar bij de prijs inbegrepen, met dank aan het ‘Silver Selection’-pakket, waarbij allerlei opties nu tot de standaarduitvoering behoren. Als we een rondje rond de caravan maken, zien we de moderne, nieuw ontwikkelde Cat Eye verlichting in de achterbumper, met dynamisch richtingaanwijzers zoals Audi die introduceerde in haar personenauto’s. De Sport is uitgerust met AL-KO’s zelfstellende remmen, we zien verzwaarde uitdraaisteunen, fraaie, antracietkleurige 17 inch lichtmetalen wielen en een neuswiel met geïntegreerde kogeldrukmeter – handig!

Knaus Sport 420 QD

Wonen, eten, slapen

Als we binnenkomen via de nieuwe, tweedelige buitendeur zien we als eerste de treinzit dinette voor drie personen. Om te bouwen tot eenpersoonsbed, of met een optioneel accessoire tot bed voor twee personen. Voorin de caravan zien we een comfortabel vast tweepersoonsbed in de volle breedte van de caravan – met een lengte waar lange Nederlanders blij van worden: 2.07 meter. In het midden van de 420QD hebben we de ruime keuken aan ‘stuurboord’, met daar tegenover – aan de linkerkant, dus – de badkamer met daarin toilet, wasbakje en de mogelijkheid om te douchen. Fijn is dat het geblindeerde toiletraam ook even open gezet kan worden om te luchten. Via de ramen en het Heki-II dakluik komt volop daglicht naar binnen.

Knaus Sport 420 QD

Qua styling heeft het interieur van de Knaus Sport een flinke update gekregen. De witte, lichtgebogen kastkleppen – met daaronder open vakken voor kleine spulletjes – zijn voorzien van matchromen grepen. Samen met de donkere houtkleur en de gekozen stoffen voor meubilair en gordijnen ontstaat een sfeervol, modern en strak interieur. Let ook even op de houtnerf die op veel meubeldelen horizontaal is uitgevoerd: optisch zorgt dat voor een beter ruimtegevoel dan wanneer de houtnerf verticaal zou lopen. Onder de bovenkastjes zijn ledspotjes aangebracht die je naar wens kunt verschuiven. Tegen het plafond is de ambiente sfeerverlichting aan het zicht onttrokken – ’s avonds zorgt dat voor een fijn sfeertje in de caravan.

Technische installaties

De Knaus Sport is voorzien van Truma ringverwarming en boiler. Waterleidingen en bedrading van de elektrische installatie zijn netjes weggewerkt. De caravan is voorzien van een ingebouwde watertank en vuilwatertank.

Knaus Sport 420 QD

Conclusie Knaus Sport caravantest

Doordat de Knaus Sport nu als Silver Selection wordt geleverd, zitten veel accessoires nu standaard aan boord. Als je die los zou moeten bijbestellen, was je al snel een paar duizend euro duurder uit geweest. Dat maakt de 2019-versie van de Sport tot een aantrekkelijke caravan. De standaard rookmelder, het aantal stopcontacten aan boord maar bijvoorbeeld ook het combi buitenstopcontact – handig als je buiten een elektrische grill wilt gebruiken – én het neuswiel met kogeldrukmeter laten zien dat Knaus ook aandacht besteedt aan details. Samenvattend: een rijk uitgeruste topcaravan voor een aantrekkelijke prijs.

Knaus Sport 420 QD

PLUS & MIN

+ Styling
+ Uitrustingsniveau
+ Slimme details

Specificaties

Prijs € 18.092

AFMETINGEN
Lengte opbouw, met dissel 444/643 cm
Breedte 232 cm
Hoogte buiten/binnen 257/196 cm
Slaapplaatsen 3/4
Bedmaten voor 207 x 134 cm
Bedmaat achter 184 x 144/95 cm

GEWICHTEN
Rijklaar gewicht: 1.020 kg
Totaal toelaatbaar: 1.300 kg
Laadvermogen: 280 kg

Meer informatie vind je op www.knaus.nl
Benieuwd welke Knaus caravans en campers er nu te koop staan? Klik hier voor het aanbod

Lees verder
Terug naar Caravantesten