Geplaatst op: 17-12-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: 5 minuten
Hobby Prestige 560 FC: Verrassende indeling

Hobby Prestige 560 FC: Verrassende indeling

Decennialang voerde het merk de verkoopstatistieken aan, maar sinds enkele jaren moet Hobby z’n stalgenoot Fendt voor zich dulden. Toch blijft het Noord-Duitse merk een verkoopknaller. Nieuw voor 2020 is de Hobby Prestige 560 FC, een caravan met veel verrassingen.

Voor modeljaar 2020 is er veel nieuws bij Hobby, al blijven de instapserie OnTour en de topserie Premium vrijwel onveranderd. De DeLuxe-serie breidt uit met vijf nieuwe modellen naar in totaal 18 indelingsvarianten, waaronder zes indelingen met stapelbed voor de kinderen. Veel familie-indelingen zien we ook bij de DeLuxe Edition. Voor wie samen op pad gaat, biedt de Excellent-serie veel interessante modellen. Ook bij de Prestige zien we een nieuwkomer onder de tweepersoonscaravans: de Hobby Prestige 560 FC. Met Frans bed, een ruime badkamer en een extra grote rondzit.

De Hobby Prestige 560 FC heeft een extra grote rondzit
De Hobby Prestige 560 FC heeft een extra grote rondzit

Exterieur van de Prestige

Opvallend aan de Prestige is de hoekige achterkant, een vernieuwing van vorig jaar. Hobby is er zo tevreden over dat inmiddels ook de andere modelseries ermee zijn opgewaardeerd. De bumper heeft hoekige lijnen met nieuw ontwikkelde, geïntegreerde achterlichten met daaronder een antracietkleurige diffusor, die de achterkant van de nieuwe Prestige een automotive uitstraling moet geven. De stevige handgrepen zijn uitgevoerd in chroom.

De Hobby Prestige 560 FC is voorzien van hamerslag beplating, disselafdekking, een neuswiel met kogeldrukmeter en een stabilisatorkoppeling. Opvallend zijn de grote koelkastroosters die de aanwezigheid van de grote 150 liter Dometic koelkast verraden – exclusief ontwikkeld voor Hobby.

De Hobby Prestige 560 FC is een nieuwkomer onder de tweepersoonscaravans.
De Hobby Prestige 560 FC is een nieuwkomer onder de tweepersoonscaravans.

Enorme rondzit

Direct rechts na de extra grote toegangsdeur zien we een enorme rondzit met luxe kussens in twee kleuren met een extra, donkerbruin style-accent. De bovenkasten zijn uitgevoerd in duotone met chromen strips en in die strips geïntegreerde handgrepen. Onder de bovenkasten zijn open aflegvakken aangebracht – handig voor kleine spullen die daardoor direct voor het grijpen liggen. Het woongedeelte heeft indirecte verlichting onder de bovenkastjes en langs het plafond, en er zijn (dimbare) leespotjes en plafondspots aangebracht op logische plekken.

Ruime hoekkeuken

De ruime hoekkeuken heeft volop opbergruimte voor kookgerei in de brede laden, we zien een uittrekbare hoekkast en in het werkblad is een gecombineerde driepitter plus spoelbak aangebracht. Handig is het bargedeelte tussen keuken en rondzit, met extra aflegruimte. De bovenkasten van de keuken zijn uitgevoerd in crème en er zijn kleine opbergplekken voor kruiden. Rondom het raam is een makkelijk schoon te maken spatwand aangebracht, voorzien van twee 230V-stopcontact en (fijn!) twee USB’s.

Tegenover de keuken vinden we de enorme 150 liter koelkast (inclusief 15 liter vriesvak), met links een glazenkast en een klein dressoir en aan de rechterzijde een grote hangkast voor kleding en een extra kast eronder.

Een enorme rondzit en een ruime hoekkeuken
Een enorme rondzit en een ruime hoekkeuken.

Slaapgedeelte en badkamer

Het Frans bed achterin de caravan oogt zeer comfortabel en heeft veel opbergruimte boven het bed. Naast het slaapgedeelte zien we de extra grote badkamer, met de douchecabine helemaal tegen de achterwand van de caravan, vervolgens een Thetford draaitoilet en tenslotte een fonteintje, met daarboven een grote spiegel en een ondiep wastafelmeubel voor toiletspulletjes.

Installaties

Hobby caravans kenmerken zich door het all-inclusive concept: alles zit er al in. Centrale bediening voor verlichting en kachel, groot dakluik, hordeur, disselafdekking, een lekker brede deur met raam, tot en met een stopcontact in de voortentzijde en flink wat 230 Volt-stopcontacten binnen. Een Truma Combi 6 zorgt voor verwarming en warm water in de keuken en in de douche.

De Hobby Prestige 560 FC is een riant uitgeruste caravan met een moderne uitstraling.
Een riant uitgeruste caravan met een moderne uitstraling.

Conclusie Hobby Prestige 560 FC

De Hobby Prestige 560 FC is een riant uitgeruste caravan met een moderne uitstraling. De enorme rondzit biedt ruimte aan een groot gezelschap, de keuken is een eldorado voor aankomende chefs en met zo’n badkamer hoef je nooit meer naar het sanitairgebouw. Een minpunt is het beperkte laadvermogen in de standaarduitvoering. Maar als je de maximum aslast verhoogt naar twee ton – en er een geschikte trekauto bij aanschaft – hoor je ons daarover niet meer mopperen.

PLUS & MIN
+ grote rondzit
+ badkamer
– laadvermogen

Technische informatie

AFMETINGEN
Lengte opbouw, met dissel: 634/751 cm
Breedte: 250 cm
Hoogte: 264 cm
Stahoogte: 195 cm

ZITTEN & SLAPEN
Aantal slaapplaatsen: 4
Bedmaten achter: 196×140 cm
dinette: 223×203 cm

GEWICHTEN
Rijklaar gewicht: 1.485 kg
Totaal toelaatbaar: 1.600 kg (optioneel 2.000 kg)
Laadvermogen: 115-515 kg

Prijs vanaf: € 28.600
Meer informatie: www.hobby-caravan.de

Op zoek naar een nieuwe of gebruikte Hobby caravan of camper? Bekijk hier het aanbod. Of bekijk hier nog meer caravantesten.

Lees verder
Terug naar Caravantesten