Geplaatst op: 13-12-2021 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 6 minuten
Hobby Maxia: Luxe en comfort in huiselijke sfeer

Hobby Maxia: Luxe en comfort in huiselijke sfeer

Een caravan die de sfeer en luxe van thuis meeneemt. Dat stond bovenaan op de wensenlijst van Hobby. Met de nieuwe Maxia caravans die daar uit voortgekomen zijn is dat doel in ieder geval bereikt. Bovendien is de Hobby Maxia wintervast, je kunt er prima mee op pad gaan wanneer de temperatuur onder nul duikt. De caravan is voor seizoen 2022 te koop in twee verschillende modellen, de 495 UL en 660 WQM.

De nieuwe Hobby Maxia serie is de opvolger van de Premium Line, momenteel nog het topmodel van deze Duitse caravanbouwer. Dat houdt in dat de prijs op het eerste gezicht best fors is. Maar kijk je naar wat je er voor krijgt dan is de prijs goed in balans met de bouwkwaliteit, het innovatieve ontwerp en toegevoegde luxe naast een overdaad aan comfort. Heel veel caravan dus voor een prijs die daar bij hoort

Hobby Maxia

Huiselijk en gezellig

De Premium caravans van Hobby hebben een luxe uitstraling die op punten tegen het extravagante aanschurkt. Dat is bij de nieuwe Hobby Maxia caravans wat minder het geval. Niet dat er op luxe wordt ingeleverd, maar het ziet er allemaal net even wat huiselijker uit. Dat is eenvoudig te verklaren. Het ontwerpteam van Hobby zich liet inspireren door het Deense woord hygge, Scandinavisch voor knus- of gezelligheid. Een Ikea-achtige toonzaal wordt het echter nergens. Het levert juist een tijdloze en verfijnde styling van het interieur op waarin je bij vertrek van thuis gewoon door kan gaan met wonen, maar dan op de camping.

Hobby Maxia

Scandinavisch design

Het interieur van de nieuwe Maxia’s wordt eigenlijk door niets gedomineerd. De meubelpanelen vallen wel op maar met een rustig licht houtdesign, in combinatie met vakkundig gebogen witte kastkleppen. Het grootste deel van de haaks geplaatste wanden zijn uitgevoerd in antraciet, waardoor ook deze optisch niet zo aanwezig zijn. Je kunt er dan ook niet omheen, met de Maxia heeft het Duitse Hobby krachtig over de Noordelijke grens gekeken. Dat kon wel eens een slimme zet van de marketingafdeling zijn geweest, want Hobby heeft in Scandinavische landen als Denemarken en Zweden nog niet zo’n groot marktaandeel. Dat moet natuurlijk veranderen met een op de Noordelijke smaak toegesneden caravanserie.

Hobby Maxia

Hobby Maxia 495 UL

Voor het eerste seizoen in 2022 zijn de Maxia caravans verkrijgbaar in een tweetal modellen. De 495 UL is daar de kleinere in met een lengte over alles van 7,20 m, in de breedte 2,30 m en met een technisch toelaatbare totaalmassa van 1500 kilo. Leeg maar rijklaar aan de haak weegt de 495 UL  1297 kg. De indeling vind je ook terug in andere Hobby series, zoals de Prestige, Luxe en Excellent. In deze Maxia dus ook een comfortabele rondzit waar je zonder elkaar in de weg te zitten met vier personen een plaats vindt. In het midden de badkamer met een toilet. Ernaast een hangkast en aan de andere zijde de keuken. Mooi toegerust met een Slim-Tower koelkast, 3-pits gaskooktoestel op een zwarte glasplaat en een spoelbak met eenzelfde deksel. Voorin biedt de Maxia twee enkele bedden van 1.93 lang. Wel zo makkelijk met in- en uitstappen. Een dubbelbed, met een lengte van 2,04 m, is voorin van de zithoek te maken waarmee het aantal slaapplaatsen op vier uitkomt.

Hobby Maxia

Hobby Maxia

Hobby Maxia 660 WQM

De 495 UL is uiteraard een mooie premium caravan. De 660 WQM weet dat echter nog een heel stuk achter zich te laten. Hobby zelf prijst de Maxia 660 aan als een vakantieappartement op wielen. Vier welteverstaan want het is een tandemasser. Met ongeveer 20 m2 leefoppervlak is er ongelooflijk veel ruimte beschikbaar. De caravan is voorzien van een royaal dwars geplaatst queensbed met aangrenzend een badkamer. Uiteraard een toilet en wastafel maar ook een separate douchecabine. Mogelijk gemaakt door de gehele breedte achterin voor het sanitair te benutten. De L-vormige keuken is in de kop geplaatst. Volop werkruimte valt vooral op. Het grote raam en het nog grotere dakluik daarboven laten het in een zee van licht baden. Het spoelgedeelte is tegen de zijwand geplaatst en iets verlaagd. Een lichtlijst in het hoogteverschil tussen de werkbladen is een voorbeeld van hoe de ontwerpers met details zijn omgegaan. Een riante rondzit is tegen de linkerzijwand geplaatst met uitzicht op een flatscreen tv. Hier kun je ook een tweede bed van maken.

Hobby Maxia

Winterhard

Deze nieuwe Hobby’s zijn caravans waarin je alle seizoenen kunt beleven zonder in te boeten op comfort. De Maxia 660 is standaard voorzien van een Truma combi 6. Wanneer je van plan bent om vooral te gaan wintersporten is de optionele ALDE-verwarming een goede optie. Met vloeistof in radiatoren komt dit nog beter overeen met het comfort thuis.

Hobby Maxia

De Hobby Maxia 660 WQM meet 8,30 in de lengte en de caravan is 2,50 meter breed. Rijklaar zonder bagage weegt het 1710 kg, het technische toelaatbare gewicht is 2ton. De beide Maxia modellen zijn caravans uit het topsegment. De prijs komt daarmee overeen. De Maxia 495 UL is er vanaf € 32.800,- De prijs van de Maxia 660 WQM begint bij € 41.850,-

Meer informatie: www.hobby-caravan.de

Op zoek naar een gebruikte Hobby camper of caravan? Kijk dan op CampersCaravans

Lees verder
Terug naar Caravantesten