Geplaatst op: 27-07-2021 Geschreven door: Redactie Leestijd: 5 minuten
Het strandgevoel van de Beachy 360

Het strandgevoel van de Beachy 360

“Een eenvoudige caravan die ruikt naar het strand.” Met die woorden introduceert algemeen directeur Holger Schulz de eerste Hobby Beachy caravan, het tweede merk van Hobby, ontworpen voor de nieuwe generatie kampeerders. We bekeken de Beachy 360.

Simpel, maar met een frisse uitstraling. Dat valt op als we de Beachy 360 aan de buitenkant bekijken. De caravan is ontwikkeld voor de kleinere en elektrische personenauto’s: rijklaar weegt het kleinste model 750 kilo en je mag ‘m beladen tot 900 kilo – dan resteert 150 kilo laadvermogen – de rest van de vakantiespullen moet in de auto. Je kunt de Beachy ook overigens krijgen met een maximaal toegestane massa van 1200 kilo. Als je auto dat mag trekken kun je maar liefst 450 kilo vakantiebagage meenemen.

“Een eenvoudige caravan die ruikt naar het strand.”
“Een eenvoudige caravan die ruikt naar het strand.”

Exterieur

De Beachy heeft gladde beplating en een frisse, minimalistische striping. Opvallend is het ontbreken van de disselbak – dat scheelt kilo’s. De disselbak staat wel op de optielijst, voor extra bergruimte. De caravan beschikt over één zijraam en twee deuren, beide voorzien van patrijspoort-raam. Eentje aan de zijkant en een extra brede deur aan de achterzijde: handig om bijvoorbeeld een surfplank naar binnen te schuiven.

De achterste deur opent in twee delen: het onderste deel opent opzij, het bovenste gedeelte opent omhoog. Opvallend is de golvende vorm van het dak, geïnspireerd op de zee. Diezelfde ‘golf’ zien we in de striping van de Beachy, een knipoog naar het strandgevoel waarmee de Beachy van de tekentafel is gekomen.

Loungegedeelte met langsbanken.

Wonen, eten, slapen

De Beachy is beschikbaar in drie uitvoeringen: 360, 420 en 450, verwijzend naar de opbouwlengte. De indeling is in grote lijnen gelijk: een keuken plus kledingkast aan de voorzijde en een loungegedeelte achterin, waarbij de langsbanken kunnen worden omgebouwd tot een bed van 200 bij 180 – daar zou je dus zelfs met z’n drietjes kunnen slapen. De brede achterdeur is handig voor grote bagage en levert vanuit je bed ook een Instagramwaardig uitzicht op.

Achterdeur met Instagramwaardig uitzicht
Achterdeur met Instagramwaardig uitzicht

Kastjes zien we bij de 360 alleen onder het keukenwerkblad – verder is de Beachy uitgevoerd met open legschappen aan de linker zijwand en boven de keuken, waarbij elastieken voorkomen dat de inhoud onderweg naar buiten valt. Samen met de – standaard – rieten mandjes, ziet het er wel heel stylish uit. De langsbanken hebben comfortabele, zandkleurige zittingen en rugkussens die samen worden gebruikt om van het zitgedeelte een bed te maken. Bankkasten ontbreken: de open ruimte onder de banken kun je gebruiken om bijvoorbeeld een weekendtas met kleding neer te zetten.

Achter de rugleuningen zit vilt tegen de wanden voor extra isolatie en ventilatie. Vorm en kleur doen denken aan steigerhout. Een badkamer of toilet ontbreekt, maar je kunt wel een porta-potti meenemen in de hangkast. Dat gaat dan wel ten koste van de opbergruimte. Het keukentje heeft een RVS spoelbak met mengkraan; koken doe je op een los kooktoestel met gaspatroon – de Beachy heeft geen gasinstallatie aan boord. In een van de keukenladen zit de Dometic koelbox met 38 liter inhoud.

Beachy keuken met los gastoestel
Beachy keuken met los gastoestel

Installaties

Over installaties kunnen we (heel) kort zijn: die zijn er niet. Geen kachel, geen gasinstallatie, geen badkamer. Het past allemaal bij de designfilosofie van de Beachy: campings hebben prima sanitair en koken doe je meestal buiten, op de BBQ. En daar is niets mis mee als je mikt op een jongere generatie kampeerders.

Het strandgevoel van de Beachy 360
Het strandgevoel van de Beachy 360

Conclusie Beachy 360

De Beachy heeft een fris design dat samen met de achterdeur geïnspireerd lijkt op de #vanlife-hype. De sobere uitrusting drukt de prijs, maar zou dat niet nog wat lager kunnen? Neem de Adria Aviva: twee mille meer en je hebt wél een badkamer met toilet, douche en een volwaardige keuken. Maar daar zit die nieuwe doelgroep misschien helemaal niet op te wachten…

PLUS & MIN

+ design
– prijs
– laadvermogen

Plattegrond van de Beachy 460.
Plattegrond van de Beachy 360.

Technische informatie

AFMETINGEN
Lengte opbouw, met dissel: 366/508 cm
Breedte: 207 cm
Hoogte: 267 cm
Stahoogte: 205 cm

ZITTEN & SLAPEN
Aantal slaapplaatsen: 2-3
Bedmaten: 200×180 cm

GEWICHTEN
Rijklaar gewicht: 741 kg
Max. toegestane massa: 1900 kg (optioneel 1200 kg)
Laadvermogen: 159 kg (optioneel 459 kg)

Prijs vanaf € 11.950

Meer informatie vind je op www.beachy.de

Nu al een caravan?

Deze caravan is nu nog niet te koop. Mocht je nu al een caravan willen kopen, bekijk dan ons uitgebreide aanbod. Of lees hier nog meer kampeernieuws.

Lees verder
Terug naar Caravantesten