Geplaatst op: 17-09-2019 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 5 minuten
Fendt Caravans 2020 met Nieuw Exterieurdesign

Fendt Caravans 2020 met Nieuw Exterieurdesign

Afgelopen modeljaar heeft Fendt maar liefst 9350 caravans verkocht. Met de ingebruikname van een derde productielijn heeft de in Mertingen gevestigde caravanproducent aanzienlijk meer caravans kunnen bouwen. Tevredenheid overheerst dan ook bij Fendt. Maar voor komend seizoen 2020 heeft men desalniettemin de nodige noviteiten in petto. Het exterieurdesign is vernieuwd, daarnaast zijn er ook vernieuwing en verbeteringen op het gebied van techniek en uitrusting. Verder is de Opal geheel vernieuwd.

Fendt Caravans

Fendt Programma 2020

Ook komend seizoen bestaat het leveringsprogramma van Fendt uit de bekende modellen Saphir, Bianco, Tendenza, Opal en Diamant. Er zijn in totaal 44 verschillende indelingen beschikbaar. De Opal-serie is bovendien geheel vernieuwd. Alle Fendt caravans krijgen volgend seizoen een nieuw, sportiever exterieurdesign zodat de Fendt 2020 modellen nog beter bij elkaar passen. Uiteraard kunnen kopers, net als in de voorgaande modeljaren, kiezen voor verschillende stofferingen en heeft iedere serie zijn eigen meubeldecor. Hiervoor zijn vijf verschillende decors en twaalf verschillende stofferingen beschikbaar. Verder kun je kiezen uit een indrukwekkende hoeveelheid opties en de Lifestyle en Safety uitbreidingspakketten.

Truma I net

fit for future

Onder bovenstaand motto worden alle Fendt-caravan van modeljaar 2020 standaard voorzien van Truma iNet-unit. Hiermee kan alle iNet-compatible apparatuur van Truma eenvoudig via de smartphone of tablet worden bediend door middel van de Truma iNet app.

Caravan op CampersCaravans.nl

Andere vernieuwingen in Fendt Caravans

Fendt heeft het interieur van alle modellen onder de loep genomen en waar mogelijk verbeteringen op het gebied van functionaliteit en ergonomie doorgevoerd. Ook hebben alle modellen een nieuwe toegangsdeur gekregen met een verbeterde bevestiging. Daarnaast zijn de wielkasten beter geïsoleerd. Een aantal modellen hebben andere rugkussens gekregen met een verbeterde ergonomie. Daarnaast is de ventilatie van de kledingkasten geoptimaliseerd en hebben verschillende series steviger deurgreepjes en scharnieren voor de bovenkastjes gekregen. De aansluiting van de elektrische waterpomp is voortaan beter bereikbaar voor eenvoudiger onderhoud. Verder heeft Fendt de vloerbedekking vernieuwd en kan de warme lucht van de ringverwarming zich voortaan nog beter worden verspreiden.

Fendt Saphir
Fendt Saphir

Fendt Caravans Saphir

De Saphir is het basismodel van Fendt, beschikbaar in 12 verschillende indelingen. Het meubeldecor Kastanje-Moretti wordt gecombineerd met de stoffering Cremona en de nieuwe variant Aosta. De Fendt Saphir model 2020 heeft een nieuwe 133 Dometic Slim Tower koelkast. Ook is er een nieuwe indeling, de 495 SKM met een separate kinderkamer. De 700 SFDW en 700 SGDW indelingen zijn voorzien van een Alde warmwatervoorziening en vloerverwarming.

Fendt Bianco
Fendt Bianco

Fendt Caravans Bianco

De Bianco serie is onderverdeeld in de Bianco Selection en de Bianco Activ. In totaal zijn er van de Fendt Bianco 14 indelingen beschikbaar. De Bianco Selection is een caravan voor mensen die veel rondreizen. Hij is verkrijgbaar in compactere indelingen, maar ook met een kinderkamer. De Bianco Activ is daarnaast verkrijgbaar in grotere indelingen. Bijzonder is de 495 SFE. Deze heeft een dwarsgeplaatste keuken bij de ingang. In modeljaar 2020 is er gekozen voor Nabucco-Cherry meubeldecor in combinatie met de Korfu en de nieuwe Zingaro stoffering. Ook zijn er twee nieuwe indelingen: de compacte 390 FHS en de 515 SD met douchecabine. Net als vorig seizoen is ook in modeljaar 2020 een actiemodel beschikbaar, de Bianco Emotion 445 FH.

Fendt Tendenza
Fendt Tendenza

Fendt Caravans Tendenza

In het komende modeljaar zal de Fendt Tendenza verkrijgbaar zijn in 6 indelingen. Zoals vanouds is de Tendenza het meest moderne en stijlvolle model van Fendt. De Tendenza valt op met een modern interieur en uitgekiende functionaliteit. In 2020 zijn de modellen 465 SFB, 515 SF, 515 SG, 650 SFD en 650 SFDW voorzien van een verlichte achterwand in de keuken. Verder krijgen de 515 SF, 650 SFD en 650 SFDW ook een oventje. De Tendenza 650 SFDW heeft een Alde warmwatervoorziening en vloerverwarming. Standaard worden alle Tendenza-modellen voorzien van een Truma Combi 4 of Combi 6 verwarming met Truma CP digitaal bedieningspaneel .

Fendt Opal
Fendt Opal

Fendt Caravans Opal

De Opal range bevindt zich in het hogere prijssegment en staat komend seizoen in een geheel vernieuwde uitvoering in de showroom. Hij is dan verkrijgbaar in 6 verschillende indelingen. Hiervan zijn er twee geheel nieuw, de 465 SFH en de 515 SKF met kinderkamer. Ook zijn er twee indelingen met een L-keuken, de 560 SRF en 650 SRG. Fendt heeft gekozen voor het Kastanje-Cilento meubeldecor in combinatie met de nieuwe stofferingsvarianten Murcia en Ponza. Net als de Tendenza krijgen ook alle Fendt Opal caravans komend seizoen een Truma Combi 4 of Combi 6 verwarming met Truma CP-bedieningspaneel en touchscreen.

Fendt Diamant
Fendt Diamant

Fendt Caravans Diamant

Fendt heeft het topmodel Diamant sinds de introductie zo’n 40 jaar geleden, tot in de kleinste details voortdurend verbeterd. In modeljaar 2019 heeft Fendt de Diamant geheel vernieuwd zodat er dit jaar alleen wat kleine wijzigingen en verbeteringen van toepassing zijn. De bovenkastjes zijn gewijzigd en er zijn nieuwe plissé softrollo’s met een hor toegepast. Ook krijgt de Fendt Diamant de via een app bedienbare Truma Combi 6 verwarming met Truma CP bedieningpaneel.

Meer informatie: www.fendt-caravan.com
Op zoek naar een Fendt Caravan met ervaring? Kijk dan eens op CampersCaravans.nl

Lees verder
Terug naar Caravantesten