Geplaatst op: 06-08-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: 4 minuten
Fendt Bianco Activ 390 FHS: populaire indeling

Fendt Bianco Activ 390 FHS: populaire indeling

Het Duitse merk Fendt is marktleider als het gaat om nieuw verkochte caravans in Nederland. Voor de Nederlandse markt is de Bianco 390 FHS een interessante caravan, door z’n nog bescheiden afmetingen én: het Franse bed.

Jarenlang stond Hobby op de plek van de bestverkochte caravans, maar sinds enkele jaren voert Fendt die ranglijst aan. In totaal zijn er bij de Beierse fabrikant uit Mertingen 44 plattegronden mogelijk, twaalf bekledingssoorten en 5 verschillende houtdecors – er is dus genoeg te kiezen.

FENDT BIANCO ACTIV 390 FHS

Exterieur Fendt

Aan de buitenkant hebben de Fendt-caravans voor modeljaar 2020 een andere striping gekregen die ze er net even pittiger uit laat zien dan voorgaande jaren. Het traditionele hamerslag van de aluminium beplating is gebleven. Slimme details zijn de waterdop voor de drinkwatertank, die – net als bij de brandstofdop van personenauto’s – aan de caravan vast zit met een handig touwtje. Die raak je dus nooit meer kwijt.

Dat Fendt-ontwerpers zelf ook kamperen blijkt ook uit andere slimmigheidjes zoals de serviceluiken die zo hoog in de caravanwand zijn gemonteerd, dat ze in geopende toestand niet op een modderige grasmat hangen maar net erboven. Voor modeljaar 2020 is de deur nieuw ontwikkeld en hebben de wielkasten een betere isolatie gekregen.

Koelkast Fendt Activ

Gebruiksgemak

De Fendt Bianco Activ 390 FHS is voor modeljaar 2020 slechts een beetje aangepast, maar die kleine verandering zorgt wel voor veel gebruiksgemak. In dit model staat de keuken tegen de achterwand en de nieuwe 133 liter Dometic-koelkast is een kwartslag gedraaid. Zodat je vanuit de voortent direct even iets uit de Slim Tower-koelkast kunt pakken. En omdat de Slim Tower aan beide zijden scharniert, kun je ook binnen direct iets uit de koelkast pakken. De keuken heeft een driepits gasstel en een wasbak uit één stuk RVS, netjes geïntegreerd in het werkblad en voorzien van afdekplaten van veiligheidsglas. Daaronder zien we drie ruime opbergladen.

Comfortabele treinzitdinette

Direct naast de keuken is de treinzitdinette geplaatst, met comfortabele hoekkussens tegen de caravanwand, zodat je lekker lui een boekje kunt lezen. Meubels zijn gemaakt in een frisse, licht houtkleur en bovenkastkleppen zijn uitgevoerd in wit. Hier zien we ook de voor 2020 nieuw ontwikkelde zwanenhals leeslampjes en opvallend zijn de open vakken direct onder de bovenkastjes, handig voor kleine spulletjes. Een slim detail zien we ook weer in de kledingkasten die zijn voorzien van een bewegingssensor zodat telkens het licht in de kast aanfloept zodra je ‘m opent.

treinzit Fendt Bianco

Slaapgedeelte

Tegen de voorkant van de caravan is het Franse bed geplaatst: een tweepersoonsbed in de lengterichting van de caravan, met een afgeschuinde punt bij het voeteneind. Zodat je gemakkelijk bij het wasgedeelte komt, met een fonteintje en voldoende opbergruimte voor toiletspulletjes. Het toilet staat naast het hoofdeinde van het bed, tegen de voorwand van de caravan, aan de rechterkant. Optioneel kun je hierin ook een douche bestellen – de toiletruimte is daar al op voorbereid.

Slaapgedeelte

Installaties

De caravan is voorzien van een vast drinkwatertank en warm water komt uit de Truma Combi-4 die ook wordt gebruikt als verwarming. Water- en gasleidingen zijn netjes weggewerkt zoals we gewend zijn van Fendt en dat geldt ook voor de elektrische bedrading.

Conclusie caravantest Fendt Bianco Activ

Deze Bianco Activ is een compacte tweepersoonscaravan. De caravan is voorzien van slimme details die door ervaren kampeerders zeer gewaardeerd zullen worden. De nieuwe keukenopstelling met de Dometic Slim-Tower koelkast zorgt voor nog meer gebruiksgemak en de caravan is afgewerkt volgens de hoogste standaarden. Wel nog een klein kritiekpuntje: het ontbreken van USB-aansluitingen bij het bed – dat moet de dealer dan maar even oplossen.

Detail Fendt

PLUS & MIN
+ keukenopstelling
+ uitrusting en afwerking
– USB-aansluitingen

Technische informatie

AFMETINGEN
Lengte opbouw, met dissel: 605/493 cm
Breedte: 232 cm
Hoogte: 263 cm
Stahoogte: 195 cm

ZITTEN & SLAPEN
Aantal slaapplaatsen: 2+1
Bedmaten voor: 200×140 cm
dinette: 186×106/97 cm

GEWICHTEN
Leeggewicht: 1.090kg
Rijklaar gewicht: 1.143 kg
Max. toegestane massa: 1.500 kg
Laadvermogen: 357 kg

Prijs vanaf € 18.850
Meer informatie vind je op: www.fendt-caravan.com

Aanbod Fendt caravans

op zoek naar een Fendt caravan? Bekijk hier het huidige aanbod

Lees verder
Terug naar Caravantesten