Geplaatst op: 25-10-2018 Geschreven door: Redactie Leestijd: 4 minuten
Dethleffs Generation: Luxe nieuwkomer

Dethleffs Generation: Luxe nieuwkomer

Er is een nieuwe serie caravans voor 2019: de Dethleffs Generation. Er is keuze uit vijf indelingen en de serie is meteen bestempeld als actiemodel. Dat betekent dat de caravan is voorzien van luxe extra’s – gasfles erin en je kunt meteen op vakantie.

Van de vijf indelingen zijn vooral de 465 EL en de 465 FR interessant voor Nederlandse kampeerders. De eerste is voorzien van een rondzit en enkele bedden, waarvan je met een tussenstuk een groot tweepersoonsbed maakt van bijna twee bij twee meter. Voor deze test bekijken we echter de tweede: de 465 FR. Eveneens met rondzit maar met het immens populaire Frans bed.

Dethleffs Generations

Exterieur Dethleffs Generation

De Generation is standaard voorzien van een hagelbestendig dak en gladde beplating aan de buitenzijde. De lichtmetalen wielen geven de caravan een sportief uiterlijk. Fraai is de gestroomlijnde achterbumper die afkomstig is uit de topserie van Dethleffs: de Exclusiv. De grote chromen rangeerhandgrepen ogen robuust en dragen bij aan het sjieke uiterlijk van de Generation. Twee serviceluiken zorgen dat je makkelijk bij de vakantiebagage kunt. Bijzonder is de 70 centimeter brede toegangsdeur en de verlaagde instap – dat is lekker makkelijk binnenkomen.

Wonen, koken en slapen

Als je de caravan binnen stapt, valt meteen op dat het meubelwerk niet is uitgevoerd in de gebruikelijke houtkleuren – die ontbreken bijna volledig. In plaats daarvan is gekozen voor een moderne grijstint die bij de bovenkastjes verloopt van kleur, waardoor een fraaie schaduwwerking wordt gesuggereerd. In combinatie met de indirecte verlichting zorgt dat vooral ’s avonds voor een aangenaam sfeertje. De Generation is voorzien van een rondzit met luxe meubelstoffering. De rugkussens zijn uitgevoerd in twee kleuren en we zien contrasterende gordijnen bij de ramen.

De 465 FR is voorzien van een riante rondzit met meteen ernaast de keuken met een grote koelkast (142 liter). In het keukenblad zijn een kookplaat met drie gaspitten en een wasbak (met glazen afdekplaten) weggewerkt. Onder het werkblad vinden we drie laden over de volle breedte van de keuken: veel bergruimte. De 465 FR heeft een Frans bed in de lengterichting. Het afgeschuinde voeteneind zorgt voor een vlotte doorloop naar het badkamergedeelte waar we nog wel houtkleuren tegenkomen bij de kastdeurtjes. We zien veel bergruimte, een wastafeltje met spiegel. De afsluitbare wc heeft een makkelijk schoon te houden banktoilet en in dezelfde ruimte kun je eventueel ook douchen: een douchegordijn voorkomt dat alles nat wordt.

Dethleffs Generations

Techniek

Waterleidingen, de warmeluchtslangen van de kachel en de elektrische bedrading zijn netjes weggewerkt in de Generation. Een Truma Combi 4 zorgt voor verwarming en warmwater. Binnen deze serie zijn ook ‘Scandinavia’-uitvoeringen leverbaar, speciaal voor de winter: met Alde-vloeistofverwarming en vloerverwarming.

Conclusie Dethleffs Generation

Met de Generation ontwikkelde Dethleffs een compleet nieuwe caravanserie tussen de bestaande Camper- en de Nomad-serie. Meteen bij de introductie is de Generation ge-upgrade naar een actiemodel boordevol opties, waardoor je meteen op vakantie kunt. Het vrijwel ontbreken van houttinten is een – binnen de caravanbranche – gewaagde stap. En een geslaagde stap, want het geeft de caravan en moderne en eigentijdse uitstraling.

PLUS & MIN

+ Design
+ Afwerking
+ Uitrusting
– Gewicht

Specificaties

Lengte opbouw, met dissel 570/713 cm
Breedte 230 cm
Hoogte buiten/binnen 265/198 cm
Slaapplaatsen 2+2
Bedmaten Frans bed 135 x 200 cm
Bedmaat dinette (na ombouwen) 135 x 200 cm
Rijklaar gewicht: 1.385 kg
Totaal toelaatbaar: 1.800 kg
Laadvermogen: 415 kg
Prijs € 24.790

Meer informatie vind je op www.dethleffs.nl
Hier zie je welke Dethleffs er nu te koop staan op onze website: www.camperscaravans.nl/merk/dethleffs

Lees verder
Terug naar Caravantesten