Geplaatst op: 19-02-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: 4 minuten
Dethleffs C’go Up! 525 KR: 7 slaapplaatsen

Dethleffs C’go Up! 525 KR: 7 slaapplaatsen

De Dethleffs C‘go-serie is een frisse verschijning in de caravanwereld. Z’n lichte interieur en vrolijke kleuren maken de caravan opvallend anders. Met de onlangs geïntroduceerde 525 KR heb je zelfs zeven slaapplaatsen tot je beschikking.

Tel even mee: twee slaapplekken in het stapelbed, een ruim tweepersoons hefbed dat boven de dinette uit het plafond zakt en de dinette die je desgewenst kunt ombouwen tot een bed met drie slaapplekken. Met zeven slaapplaatsen is de Dethleffs C’go Up! 525 KR bij uitstek geschikt voor grote en samengestelde gezinnen.

Dethleffs C’go

Exterieur

Van de C’go Up! zijn twee modellen beschikbaar: de 525 KR die we voor deze test bekijken en een compactere versie: de 465 KR met in totaal zes slaapplaatsen. Ze beschikken allebei over een hefbed, stapelbed en een dinette die tot tweepersoons- (465 KR) of zelfs driepersoonsbed (525 KR) is om te bouwen.

Beide Up’s zijn 230 cm breed en van buiten uitgevoerd met aluminium hamerslagplaat. Front, dak en achterzijde zijn gemaakt van hagelbestendiger GFK: polyester. In de ruime disselbak plaats je gemakkelijk twee gasflessen en een reservewiel. Op de plek van het stapelbed aan de rechter buitenzijde vind je een groot serviceluik dat toegang biedt tot de bagageruimte onder het stapelbed. De onderste laag van dat stapelbed kun je opklappen: handig, want zo heb je nog meer bagageruimte onderweg.

Dethleffs C’go

Wonen, eten, slapen

Meteen als je binnenkomt zie je de enorme rondzit aan de achterkant van de caravan. Als meubelstoffering is in het testmodel gekozen voor een moderne zeegroene kleur, maar er zijn nóg drie andere kleuren beschikbaar. Het bovenkastjes en andere meubeldelen zijn uitgevoerd in ‘pearlwhite’, ingetogen gecombineerd met donkere houttinten, bijvoorbeeld rond de raamomlijstingen. Het geeft de caravan een frisse, ruimtelijke uitstraling.

Boven de dinette is het hefbed verborgen tegen het plafond. Met één handbeweging trek je dat omlaag, waarbij de bovenkastjes meezakken tot net boven de rugkussens van de dinette – die hoe je dus niet te verplaatsen. Om ruimte te bieden aan het hefbed is de caravan wat hoger gebouwd, met een riante stahoogte tot gevolg: 208 centimeter. Direct rechts naast de toegangsdeur vinden we de keuken met volop bergruimte voor kookspullen in de gemakkelijk toegankelijke laden.

Dethleffs C’go

Daar tegenover is de badkamer geplaatst (met toilet en spoelbakje), daarnaast een grote koelkast en vervolgens een hangkast voor kleding. De voorzijde van de 525 KR kan helemaal worden afgescheiden van de rest van het caravaninterieur. Achter de schuif/vouwdeur vind je het stapelbed tegen de rechterwand met daartegenover een eigen zitgedeelte voor de kinderen. Met de deur dicht ontstaat een eigen speel- en slaapparadijs voor de kleine vakantievierders.

Technische installaties

Koken doe je in de C’go Up! met drie gaspitten, voorzien van automatische piëzo-ontsteking en een beveiliging tegen het uitwaaien, waarbij de gastoevoer wordt afgesloten. De caravan is voorzien van een riante 142 liter koelkast met vriesvak. Het caravaninterieur heeft indirecte ledverlichting en makkelijk te bedienen leesspotjes. Verwarming wordt verzorgd door een Truma kachel.

Dethleffs C’go

Conclusie caravantest Dethleffs C’go Up

Met de C’go Up!-serie mikt Dethleffs duidelijk op grote en samengestelde gezinnen. Zowel de 465 als de 525 beschikken over een prima standaarduitrusting. Tip: vink meteen het Touring-pakket uit de optielijst aan. Met onder meer boiler, groot dakluik, hordeur en douche-uitbreiding voor de badkamer. Het laadvermogen van 220 kilo is wellicht wat aan de krappe kant als je daadwerkelijk met zes of zeven personen op pad gaat. Als je auto het aankan, dan kun je de maximaal toelaatbare massa laten opwaarderen. Dan komt er meteen 200 kilo laadvermogen bij.

PLUS & MIN

+ Styling
+ Aantal slaapplekken
– Laadvermogen

Dethleffs C’go

Specificaties

AFMETINGEN
Lengte opbouw, met dissel 624/757 cm
Breedte 230 cm
Hoogte buiten/binnen 271/208 cm
Slaapplaatsen 7
Bedmaten stapelbed 205 x 76 cm en 200 x 74
Bedmaten hefbed 200 x 145 cm
Bedmaten omgebouwde dinette 212 x 160/170 cm

GEWICHTEN
Rijklaar gewicht: 1.379 kg
Totaal toelaatbaar: 1.600 kg (uitbreidbaar tot 1.800 kg)
Laadvermogen: 221 kg

Prijs € 20.290

Meer informatie www.dethleffs.nl

Lees verder
Terug naar Caravantesten