Geplaatst op: 28-03-2021 Geschreven door: Redactie Leestijd: 5 minuten
Dethleffs Aero 510ER: ruimtewonder boordevol extra’s

Dethleffs Aero 510ER: ruimtewonder boordevol extra’s

Dethleffs is een van de oudste caravanmerken van Europa. Nieuw voor modeljaar 2021 is de Aero, waarmee Dethleffs de 90-jarige geschiedenis van het merk viert. De Aero-serie bestaat uit vijf caravans. We bekijken de Dethleffs Aero 510ER, een caravan met enkele bedden.

Grondlegger Arist Dethleffs toerde heel Europa rond als handelsreiziger. Omdat hij zijn familie miste, bouwde hij in 1931 z’n eerste caravan waardoor het gezin mee kon op reis. Dat was een innovatie die niet onopgemerkt bleef. Arist startte in 1936 met de bouw van z’n eerste serie caravans: echte familiewagens met flink wat slaapplaatsen.

Inmiddels telt het caravanprogramma van Dethleffs acht series met in totaal bijna zestig (!) verschillende caravans. De nieuwste serie is de Aero – een caravan die al eerder bij Dethleffs in de folders stond maar compleet nieuw is ontwikkeld. Omdat Dethleffs in 2021 z’n 90-ste verjaardag viert, krijgt de nieuwe Aero er meteen bij de introductie een feestpakket bij met veel extra’s.

Opvallend licht en ruimtelijk interieur
Opvallend licht en ruimtelijk interieur.

Exterieur van de Dethleffs

Uit de vijf beschikbare modellen kiezen we de Dethleffs Aero 510ER, een flinke caravan met een opbouwlengte van ruim zes meter. De caravan is 230 cm breed: een prima breedte om nog comfortabel binnendoor naar je vakantiebestemming te rijden. Door het ‘Ninety’-jubileumpakket heeft de caravan gladde buitenbeplating van GFK. Ook het dak, de voor- en achterkant zijn van polyester, dat een betere bescherming biedt tegen hagel.

Opvallend zijn de forse 17 inch lichtmetalen wielen die, samen met de disselafdekking, de ingetogen bestickering en het moderne front met brede kunststof lijsten zorgen voor een luxe uitstraling. Prettig is de extra brede (70 cm) toegangsdeur die is uitgerust met een raam. De caravan heeft een bagageluik aan de rechterzijde – de voortentkant. Zo haal je de kampeermeubels makkelijk uit de bergruimte onder het bed.

Wonen, eten, slapen

Van binnen heeft de Dethleffs Aero 510ER lichte houtkleuren gecombineerd met crème kleurvlakken zoals bij de bovenkasten. Voor extra lichtinval zorgt het grote Heki Midi dakluik. De bovenkasten zijn breed van boven en smal aan de onderkant – dat zorgt voor een ruimtelijke werking in het interieur, terwijl je toch voldoende opbergruimte overhoudt.

De ruime rondzit kun je ombouwen tot een tweede tweepersoonsbed.
De ruime rondzit kun je ombouwen tot een tweede tweepersoonsbed.

De grote kastkleppen bieden een makkelijke toegang tot je spulletjes en daarnaast zijn er open vakken die het geheel wat speelser maken. En makkelijk toegankelijk, want open vakken zijn op de camping ideaal voor spulletjes die je snel onder bereik wilt hebben, zoals je e-reader of tablet. De bekleding is licht gehouden, met okergele details en een subtiel geruit motiefje – je kunt overigens kiezen uit nóg twee soorten bekleding, met grijze en groene details.

De Dethleffs Aero 510ER heeft een indeling met een comfortabele rondzit achterin en twee enkele, 85 cm brede bedden die je ook aan elkaar kunt koppelen. De bedden verschillen iets in lengte (180 versus 190 cm) en die tien centimeter komt ten goede aan de badkamer met toilet, volop bergruimte en de mogelijkheid (optie) om te douchen – de waterdichte douchevloer zit er al in. De keuken heeft een geïntegreerde kookplaat met drie gaspitten plus spoelbak. In het keukenblok zitten drie laden over de volle breedte: volop ruimte voor potten, pannen en levensmiddelen.

De enkele bedden zijn lekker breed en kun je aan elkaar koppelen met een tussenstuk.
De enkele bedden zijn lekker breed en kun je aan elkaar koppelen met een tussenstuk.

Installaties

De caravan is rijk uitgerust door het standaard ‘Ninety’-jubileumpakket. Daardoor krijg je onder meer een extra brede toegangsdeur met hordeur, gladde beplating, lichtmetalen wielen, boiler, een extra groot dakluik met verlichting, een grote koelkast (142 liter) met 15 liter vriesvak en een keukenachterwand met acrylglas. Optioneel kun je de Dethleffs Aero laten uitrusten met een wintercomfortpakket zodat je probleemloos naar de sneeuw kunt.

Conclusie Dethleffs Aero 510ER

De Dethleffs Aero 510ER heeft een opvallend moderne uitstraling. Door het uitgebreide jubileumpakket ontstaat een klantvoordeel van ruim drieduizend euro. Door alle extra’s is het laadvermogen niet overdreven groot, maar als je auto het toelaat kun je de maximaal toelaatbare massa upgraden (tot 1.800 kg). Er is al een Dethleffs Aero die leeg rond de duizend kilo weegt, maximaal te beladen tot 1.200 kilo.

De Dethleffs Aero heeft een opvallend moderne uitstraling.
De Dethleffs Aero heeft een opvallend moderne uitstraling.

PLUS & MIN

+ design en uitstraling
+ uitrustingsniveau
– laadvermogen

Technische informatie

Plattegrond Dethleffs Aero 510ERAFMETINGEN
Lengte opbouw, met dissel: 615/731 cm
Breedte: 230 cm
Hoogte: 261 cm
stahoogte: 198 cm

ZITTEN & SLAPEN
Aantal slaapplaatsen: 4
Bedmaten voor: 190/200×85 cm
Bedmaten achter: 210×145/90 cm

GEWICHTEN
Rijklaar gewicht: 1.293 kg
Max. toegestane massa: 1.500 kg (optioneel 1800 kg)
Laadvermogen: 207 kg

Prijs vanaf € 21.490

Meer informatie vind je op www.dethleffs.nl

Groot aanbod

Ben je op zoek naar Dethleffs camper of caravan? Wij hebben een groot aanbod waar je uit kunt kiezen van dealers en particulieren. Lees meer kampeernieuws, of bekijk je liever eerst nog een aantal campertesten of caravantesten?

Lees verder
Terug naar Caravantesten