Geplaatst op: 14-12-2021 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 3 minuten
Derubis Caravans Series 7: welcome aboard

Derubis Caravans Series 7: welcome aboard

Na 30 jaar jachtbouw had de Bosnische werf Derubis zin in wat anders. Dat is een Derubis Series 7 caravan geworden waar je de roots van een botenbouwer in terugziet. Een flitsende start van een formidabele blikvanger.

Derubis

Opvallend aan de tandemas Derubis Series 7 is de monocoque opbouw. Net als in de jachtbouw vervaardigd uit een laminaat van glasvezel versterkt polyester. Waar de romp van een boot waterdicht moet zijn om afborrelen te voorkomen, profiteert dezelfde bouwwijze voor een caravan van hetzelfde waterdichte voordeel. Daarbij is polyester in tegenstelling tot aluminium geen goede warmtegeleider. Isoleren werkt daardoor beter zonder een aanslag te plegen op de binnenruimte.  De monocoque constructie maakt verder iedere vorm mogelijk en daar is de werf/caravanbouwer behoorlijk op los gegaan. De Derubis Caravan valt op.

Derubis

Luxe, Design en Comfort

Het interieur is ook scheeps te noemen. Solide en op een hoger niveau afgewerkt dan bij het seriematige het geval is. In het midden is een L-vormige keuken geplaatst. Een flinke bank met uitzicht op een 50” TV kan omgebouwd worden tot een bed van 1,6 x 2 meter. Een vast bed is in de voorzijde van de caravan te vinden. Met 1,6 x 2,3 meter ideaal voor lange mensen. Een schuifdeur scheidt het woon- van het leefgedeelte.

Derubis

Sanitair genoegen in de Derubis Series 7

De badkamer in de series 7 draagt die naam met verve. Zowel het design als de ruime opzet vallen op. In het midden een wastafel met een spiegel erboven. Aan de rechterzijde een toilet en links is een heuse regendouche geïnstalleerd.

Derubis

Een caravan in scheepsbouw kwaliteit. De vormgeving is opvallend in een solide bouwwijze. Het interieur ontbreekt aan niets en heeft de gezelligheid van een plezierjacht meegekregen. Op een lengte van 8,7 meter is iedere cm2 benut om een goede sfeer te creëren. De prijs is ook scheeps. De Derubis Caravans Series 7 heeft een vanafprijs van € 49.000,- Ook aan de trekauto wordt een zekere eis gesteld, rijklaar hangt er ongeveer 1900kg aan de haak.

Meer informatie: www.derubiscaravans.eu

Op zoek naar een gebruikte caravan? Kijk dan eens op www.camperscaravans.nl of op www.caravanstekoop.nl

Lees verder
Terug naar Caravantesten