Geplaatst op: 03-10-2019 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 3 minuten
Bowlus Road Chief: wanneer het iets mag kosten

Bowlus Road Chief: wanneer het iets mag kosten

Wanneer het over Amerikaanse caravans gaat, denk je meestal direct aan zo’n iconische Airstream. Maar er zijn daar nog meer fabrikanten van soortgelijke caravans. Airstream was niet eens de eerste van. Neem Bowlus Road Chief als voorbeeld. Wie de speciale Wave Edition van het toch al behoorlijk luxe model Endless Highways bekijkt, ziet dat ze in Amerika heel goed weten hoe ze luxe caravans moeten bouwen.

Bowlus Road Chief

Blank Aluminium

Ook Bowlus Road Chief voorziet de caravan vaak met een blank aluminium buitenzijde. Door een vernis- of laklaag tegen oxideren beschermd. Dat is ook niet zo gek, want de grondlegger van dit bedrijf, Hawley Bowlus, was in 1934 juist de eerste die een caravan met zo’n buitenzijde op de markt bracht. De vorm van het ontwerp was voor hem bekend, hij was namelijk vliegtuigontwerrper van professie. Daarna is zijn idee, na een faillissement, door een voormalige werknemer overgenomen en daaruit kwam weer het merk Aitstream uit voort. Een aantal jaren geleden werden de merknaam en merkrechten van Bowlus Road Chief gekocht door designliefhebber en autoverzamelaar John Long. Hij restaureerde een oud model, richtte een nieuw bedrijf op en liet vervolgens een aantal nieuwe modellen ontwikkelen.

Bowlus Road Chief

Twee modellen

Bowlus Road Chief bouwt op dit moment twee modellen. De On the Road van 7,32 meter lang en de Endless Highways van 7,92 meter. De vorm van deze modellen is bijzonder. Wanneer je de caravan ondersteboven zou zetten, lijkt hij ergens wel op de Ark van Noach. Hiermee val je, samen met de glimmende blank aluminium buitenkant, natuurlijk flink op. Verder hebben beide modellen vier slaapplaatsen en een kopkeuken. Qua prijs zitten ze, om het zachtjes uit te drukken, in het hogere segment. De On the Road is verkrijgbaar vanaf 135.000 dollar, de Endless Highway kost minstens 185.000 dollar. Wat beide modellen gemeen hebben is de streamline, vier slaapplaatsen en een keuken in de boeg.

Bowlus Road Chief

Bowlus Road Chief Wave Edition

De in gelimiteerde oplage gebouwde Wave Edition valt op door de nautische stijl van het interieur. Samengesteld uit donker en licht hout, gecombineerd met witte en blauwe stoffering. De gordijnen van zeildoek completeren de nautische look. Er wordt overigens niet zomaar houtdecor toegepast. De tafels en vloer zijn gemaakt van hoogwaardig notenhout en de wanden zijn afgewerkt met blank gelakt berkenhout. De twee zitgroepen kunnen worden omgebouwd tot twee slaapplaatsen. Verder zijn er in de puntige achterzijde twee enkele bedden. Ook de badkamer is exclusief en hoogwaardig ingericht. De gehele caravan is daarbij voorzien van een fraaie teakhouten vloer. De keuken heeft aluminium kasten en fronten en is voorzien van alle apparatuur. De prijs heeft ook een nautische tint. De Bowlus Road Chief Wave Edition komt met 225.000 dollar aardig in de richting van een luxe motorjacht.

Bowlus Road Chief

Meer informatie: bowlusroadchief.com

Op zoek naar een aluminium caravan? Kijk dan op CampersCaravans.nl

Toch liever een luxe motorjacht? Begin je zoektocht op BotenteKoop.nl

Lees verder
Terug naar Caravantesten