Geplaatst op: 18-09-2019 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 2 minuten
Airstream introduceert de Caravel

Airstream introduceert de Caravel

Voor modeljaar 2020 kondigt de iconische Amerikaanse caravanbouwer Airstream twee nieuwe exemplaren aan, de Bambi en Caravel. De Bambi vervangt de vroegere Sport-serie, wat eerder het instapmodel van Airstream was. De Caravel is verkrijgbaar in dezelfde maten als de Bambi maar is een stuk luxueuzer uitgevoerd.

Airstream Bambi

Zowel de Bambi als de Caravel worden in een enkelassige uitvoering aangeboden. De lengte wordt op zijn Amerikaans in voeten aangegeven: 16, 19, 21 een 22 voet. Dat wil zeggen dat de totale lengte tussen de 4,88 en 6,71 meter ligt. De Bambi is nu dus het nieuwe instapmodel, voor zover je in dit exclusieve prijssegment daarvan kunt spreken. Verwacht geen karige basisuitrusting maar een caravan die gewoon alles biedt wat je hartje begeert. De luxueuzere caravan doet daar dus nog een schepje bovenop. Deze onderscheidt zich van de Bambi door onder anderen een panoramaraam, steenslagbescherming en aluminium bumpers. Beide modellen hebben een in hoogwaardige materialen uitgevoerd klimaatplafond met meerdere ventilatieopeningen.

Caravel 22

Op de onlangs gehouden Caravan Salon in Düsseldorf was het grootste model, de Caravel 22, te bewonderen. Deze blikvanger heeft een breedte van 2,50 m en daardoor ruimte voor onder anderen een middenzitgroep en een badkamer achterin. Of de modellen daadwerkelijk in Europa zullen worden verkocht, zal mede afhangen van de reacties van het publiek op de beurs. De doelgroep voor een caravan van bijna 100.000 euro is immers niet al te groot.

Meer informatie: www.airstream.com
Op zoek naar een gebruikte of nieuwe Airstream? Kijk dan eens op CampersCaravans.nl

Lees verder
Terug naar Caravantesten