Geplaatst op: 20-10-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 5 minuten
Adria Astella 704: landhuis op wielen

Adria Astella 704: landhuis op wielen

Een caravan of toch een stacaravan? De meningen verschillen over het topmodel van Adria, maar de filosofie achter de Adria Astella 704 is even simpel als geniaal: een mobiele recreatiewoning, anno 2021.

‘Alsof er geen caravans bestaan’. Die opdracht kreeg het designteam van jonge ontwerpers bij het bedenken van een mobiele recreatiewoning. De caravan- en camperbouwer uit Slovenië was duidelijk op zoek naar een nieuw concept voor een nieuwe doelgroep die in oplossingen denkt in plaats van problemen.

Een caravan of toch een stacaravan?
Een caravan of toch een stacaravan?

Want waarom zou je zelf een imposante trekauto moeten hebben als je de Adria Astella 704 ook door de dealer op de door jou gewenste plek kunt laten plaatsen? En waarom zou je maar drie weken genieten van dat prachtige uitzicht als dat ook het hele jaar kan? Vliegen met RyanAir is immers een kwestie van tientjes en daardoor kan de hele familie beurtelings met hun eigen gezin vakanties kan vieren. Niet gek bedacht.

Exterieur Astella

De Adria Astella is verkrijgbaar in drie uitvoeringen waarvan de 704 de kleinste is, met een opbouwlengte van 7,60 meter. De caravan is aan de voorzijde voorzien van winddeflectors die de luchtweerstand verminderen – de caravan is daar zelfs uitgebreid op getest in de windtunnel. De Astella valt verder op door de openslaande deuren bij de woonlounge en ook bij het slaapgedeelte kun je daar voor kiezen. De tandemasser heeft dubbele wielen om het gewicht – maximaal drie ton – te kunnen dragen. Dak en bodem zijn voorzien van een polyester laag ter bescherming tegen hagel respectievelijk opspattend grind en regenwater.

In het midden van de Adria Astella 704 zien we een riante woonlounge.
In het midden van de Adria Astella 704 zien we een riante woonlounge.

Indeling

De dubbele deuren bij het woongedeelte brengen je meteen in de hoekkeuken aan de voorzijde. In het corian werkblad prijkt een geïntegreerde kookplaat met drie gaspitten en een wasbak. Het panoramaraam boven de keuken laat veel daglicht toe. Er zijn ruime laden voor kookgerei en in het L-gedeelte is een gasoven geplaatst en een grote koelkast met vriesvak.

In het midden zien we een riante woonlounge met bovenkastjes die doorlopen tot in de keuken, voorzien van indirecte verlichting langs het plafond. Midden over het plafond is een lichtlijst gemonteerd met verstelbare designspotjes. Tegenover de loungebank zien we een wandmeubel met dressoir en een plek voor de tv.

De dubbele deuren bij het woongedeelte brengen je meteen in de hoekkeuken
De dubbele deuren bij het woongedeelte brengen je meteen in de hoekkeuken.

Richting slaapkamer is er aan weerszijden een gescheiden toilet en badkamer met aparte douche. In het slaapgedeelte is het queensbed dwars geplaatst – je kunt dus aan beide zijden in bed stappen. Naast beide hoofdeinde vinden we kledingkasten en geïntegreerde nachtkastjes. Ook de achterkant van de Astella heeft een panoramadakraam voor extra daglicht. Bij het voeteneind kun je kiezen voor een raam of een tweede set openslaande deuren.

In het slaapgedeelte is het queensbed dwars geplaatst
In het slaapgedeelte is het queensbed dwars geplaatst.

Installaties

De Astella is uitgerust met Alde vloeistofverwarming – met name tijdens winterse omstandigheden zorgt dat voor een comfortabele warmte. De Astella heeft een bluetooth muziekinstallatie met ingebouwde luidsprekers en rondom ledverlichting. Naast een gasoven en magnetron heeft de Astella ook een ‘citywateraansluiting’ zodat de caravan rechtstreeks op het waternet van de camping kan worden aangesloten.

Conclusie

Met het Astella-paradepaardje zet Adria een nieuw concept neer: je kunt ‘m zelf trekken met een flinke SUV of laten transporteren door de dealer. De Astella is van alle gemakken voorzien en door de gebruikte materialen en installaties geschikt voor een lang en comfortabel verblijf op de plekken van je keuze – het hele jaar door.

PLUS & MIN

+ vernieuwend concept
+ modern design
+ geschikt voor lang verbijf

Met het Astella-paradepaardje zet Adria een nieuw concept neer
Met het Astella-paradepaardje zet Adria een nieuw concept neer.

Technische informatie

AFMETINGEN
Lengte opbouw, met dissel: 760/899 cm
Breedte: 252 cm
Hoogte: 252 cm
Stahoogte: 195 cm

ZITTEN & SLAPEN
Aantal slaapplaatsen: 2+2
Bedmaten vast bed: 200×140 cm
Maten rondzit: 212×147 cm

GEWICHTEN
Rijklaar gewicht: 2.380 kg
Max. toegestane massa: 3.000 kg
Laadvermogen: 620 kg

Prijs vanaf € 58.995
Meer informatie nl.newastella.com

Aanbod Adria

Benieuwd welke campers en caravans van Adria er nu te koop staan? Bekijk het aanbod. Of bekijk je liever eerst nog het laatste Kampeernieuws?

Lees verder
Terug naar Caravantesten