Geplaatst op: 29-09-2021 Geschreven door: Redactie Leestijd: 5 minuten
Adria Alpina 663HT: vlaggenschip uit Slovenië

Adria Alpina 663HT: vlaggenschip uit Slovenië

Adria is bezig met en forse upgrade van haar portfolio. Na de Astella en de Adora is nu vlaggenschip Alpina compleet nieuw ontwikkeld: een vierseizoenencaravan uit het topsegment. We bekijken model 663HT: een flinke caravan met veel verrassingen.

Aan de buitenkant is de Alpina een hele strakke caravan, met rondom polyester buitenbeplating. Daardoor is bijvoorbeeld het dak beter bestand tegen hagel en de polyester bodemplaat biedt onderweg goede bescherming tegen opspattend vuil en steenslag.

De Alpina wordt standaard geleverd op lichtmetalen wielen en hij heeft een nieuwe striping van geborsteld aluminium – dat ‘m een luxe uitstraling. De voorkant is voorzien van zogenaamde winddeflectors die de rijwind geleiden en bij de disselkast opent de bagageklep over de bijna volle breedte. Handig is het opbergsysteem met bagageboxen.

De achterkant is nieuw ontworpen, met geïntegreerde handgrepen en een slanke lichtlijst voor de led-achterlichten. Bijzonder is de verwarmde droogkast aan de zijkant, handig voor bijvoorbeeld skischoenen. Want de Alpina is een echte vierseizoenen-caravan, waarmee je dus ook naar de wintersport kunt. Daarom zit er bijvoorbeeld ook een vaste vuilwater-tank onder het chassis die zowel geïsoleerd als verwambaar is.

De Adria Alpina 663HT heeft een opvallend ruim interieur.
De Adria Alpina 663HT heeft een opvallend ruim interieur.

Wonen, eten, slapen

De brede deur biedt toegang tot een opvallend ruim interieur. Voorin zien we de L-vormige keuken, met geborstelde roestvrijstalen wandbekleding die makkelijk schoon te maken is. In het werkblad zit een driepits gaskookplaat en een geïntegreerde spoelbak met een houten afdekking die je als snijplank te gebruiken is. Standaard aan boord zit een oven en een magnetron kan tegen meerprijs boven de grote Thetford koel-/vriescombinatie worden ingebouwd.

Voorin een L-vormige keuken.
Voorin een L-vormige keuken.

De riante woonlounge in het midden biedt plaats aan minstens zes personen en de langsbank daartegenover kan optioneel worden vervangen door een elektrisch verstelbare luie ligstoel. Leuk detail is het oplaadbare sfeerlampje dat je overal in de caravan – of buiten – kunt neerzetten. Opladen doe je in een ‘dockingstation’ waar de lamp ook onderweg veilig is opgeborgen. Achter het woongedeelte vinden we een riante slaapkamer met een dwarsgeplaatst queensbed, met verstelbare hoofdeinden.

Over de volle breedte van de caravan is de badkamer te vinden.
Over de volle breedte van de caravan is de badkamer te vinden.

Helemaal achterin, over de volle breedte van de caravan is de badkamer te vinden. Met een ruime douche aan de ene kant den het toilet aan de andere kant. Met daartussen een groot wastafelmeubel, ook veel opbergruimte, onder meer achter de spiegel. Voor de styling gebruikt Adria subtiele houtkleuren, gecombineerd met lichte kleurvlakken. Bijzonder zijn de holle kastkleppen bij de bovenkastjes – de holle vorm het versterkt het ruimtegevoel in de Alpina. Leuke details zijn de legplankjes die overal in de caravan vastgeklikt kunnen worden aan speciale rails, die we bijvoorbeeld ook in de keuken zien.

Installaties

De wintersportmogelijkheden worden aan de binnenkant benadrukt door de standaard Alde-vloeistofverwarming, vloerverwarming en een speciaal airflow-systeem voor ventilatie achter kastjes en onder de banken. Daardoor krijgt condens nergens een kans en ontstaan er dus nergens koudebruggen. Mooie mini-spotjes zitten op de juiste plekken en overal in de caravan is indirecte ledverlichting weggewerkt. De bediening regel je op een app of via een touchscreen display bij de toegangsdeur. Maar de verlichting kun je bijvoorbeeld ook vanuit het bed uitschakelen, met bedieningspanelen aan beide zijden – zo krijg je dus nooit ruzie over wie het licht uit moet doen.

De elektrisch verstelbare luie ligstoel.
De elektrisch verstelbare luie ligstoel.

Conclusie Adria Alpina

De Adria Alpina is een caravan uit de Champions League van de caravanwereld, die ook geschikt is voor de barre temperaturen tijdens de wintersport. Opmerkelijk is het uitgebreide standaarduitrusting – dat heeft ook een keerzijde want daardoor is het laadvermogen beperkt. Maar die vind je dan weer volop in de flinke caravantrekker die je voor dit soort caravans nodig hebt.

PLUS & MIN

+ design en afwerking
+ uitrustingsniveau
– laadvermogen

Technische informatie

AFMETINGEN
Lengte met dissel: 871 cm
Breedte: 246 cm
Hoogte: 260 cm
Stahoogte: 195 cm

 

ZITTEN & SLAPEN
Aantal slaapplaatsen: 5
Bedmaten
queensbed: 190×150 cm
dinette: 217×110 cm
loungebank: 168×65 cm

GEWICHTEN
Rijklaar gewicht: 1814 kg
Max. toegestane massa: 2000 kg
Laadvermogen: 186 kg

Prijs vanaf circa € 39.995

Meer informatie: www.adria.nl

Aanbod Adria

Benieuwd welke campers en caravans van Adria er nu te koop staan? Bekijk het aanbod. Of bekijk je liever eerst nog het laatste Kampeernieuws?

Lees verder
Terug naar Caravantesten