Geplaatst op: 07-06-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: 5 minuten
Adria Adora 673 PK: ‘Living apart together’

Adria Adora 673 PK: ‘Living apart together’

De Adora is een van de best verkochte modelseries van de Sloveense caravanfabrikant Adria, met 16 modellen, van compact tot supergroot. Wij bekijken een heel bijzondere: de Adria Adora 673 PK, een caravan met twee toegangsdeuren. Twee? Ja, twee…

De Adora-serie start met de 462 UP, een fraaie caravan met Frans bed. En daarna volgt een hele reeks grotere modellen, ook met enkele bedden én stapelbedden. Adria heeft inmiddels een reputatie op te houden als het gaat om familiecaravans waar de kinderen hun eigen slaapplek hebben, soms zelfs met speelhoekje. De overtreffende trap op dit gebied is de Adria Adora 673 PK, een caravan zonder compromissen als je met een groot of samengesteld gezin op stap gaat.

Adria Adora 673 PK

Eigen chillzone

Een blikvanger is het niet, maar hij valt wel op: de tweede toegangsdeur, achteraan de caravan. Die biedt toegang tot het afgeschermde kindergedeelte, want dat is het geheim van de Adria Adora 673 PK. Kinderen hebben hun eigen chillzone, moeiteloos om te bouwen tot drie slaapplekken waarvan eentje op ooghoogte. Drie lánge slaapplekken (200cm) waarin je dus ook lijzige pubers kunt parkeren – al heb je die waarschijnlijk liever buiten, in hun eigen tentje.

Adria Adora 673 PK

Buitenkant van de Adria

De buitenkant van de caravan oogt zoals we van Adria gewend zijn: ABS front en kont, polyester zijwanden en datzelfde materiaal zien we terug op het dak, wat een betere bescherming biedt tegen hagelschade. De caravan heeft een gemakkelijk toegankelijke disselbak voor de gasflessen, we zien fraaie lichtmetalen wielen (optie) en een antislingerkoppeling. De moderne striping, gecombineerd met de donkere omlijsting van voorraam én panoramaraam geven de caravan een herkenbaar uiterlijk.

Woongedeelte

Het lekkerste houden we voor het laatst, dus we beginnen voorin. De voorste deur van de Adria Adora 673 PK biedt toegang tot het woongedeelte en de echtelijke sponde: een flink tweepersoonsbed over de volle breedte van de caravan voorin, recht onder het grote panoramadak. Dat zorgt voor veel lichtinval en als je de standaard verduistering niet gebruikt, kun je vanuit je bed naar de sterren kijken. Opvallend is ook de kolossale rondzit die middenin de caravan is gesitueerd. Die rondzit is bovendien gemakkelijk om te bouwen tot een extra tweepersoonsbed, als je met een groot, of samengesteld gezin op vakantie gaat.

Adria Adora 673 PK

Goed uitgeruste keuken

Tegenover de rondzit vinden we de goed uitgeruste keuken, met gecombineerde driepits gaskookplaat plus spoelbak en volop opbergruimte voor kookspulletjes in de laden. Naast de keuken staat een grote koelkast met vriesvak en vervolgens het fraai gestileerde toilet en de aparte douchecabine.

Aparte kinderruimte

Achter een scheidingsdeur is het pièce de résistance van de Adora 673 PK verborgen: de aparte kinderruimte die een eigen entree – of vluchtroute – naar buiten heeft: de tweede toegangsdeur. Achterin staat een ruime hoekbank die om te bouwen is naar een tweepersoonsbed met daarboven een eenpersoons stapelbed met ladder. Daarmee beschikken de kids over een eigen chillplek om ongestoord te kletsen, te appen en te gamen. Met de drie flinke slaapplekken in deze ruimte, het tweepersoonsbed van pa en ma plús de tot bed om te bouwen rondzit telt deze caravan dus maar liefst zeven slaapplaatsen.

Adria Adora 673 PK

Installaties

De caravan is goed uitgerust. Verwarming en warm water komen uit de Truma 6 Combi met ringverwarming, de 140 liter koelkast heeft voldoende capaciteit voor een flink gezin, er is een vaste drinkwatertank van 50 liter, toilet en douche krijgen een dikke pluim en leidingen en kabels zijn netjes weggewerkt.

Conclusie caravantest Adria Adora

De Adria Adora 673 PK is een goed uitgeruste caravan met een moderne, frisse uitstraling en veel lichtinval. Met de aparte kinderkamer en de tweede toegangsdeur zet Adria een vernieuwende stap in de caravanwereld. Een kritiekpuntje hebben we ook: het beperkte aantal USB-aansluitingen. Dat hadden er gerust meer mogen zijn als je met tieners op vakantie gaat, vooral in de kinderkamer. Mooi klusje voor de dealer!

PLUS & MIN

+ kindergedeelte
+ uitrusting en design
– laadvermogen

Adria Adora 673 PK

Technische informatie

AFMETINGEN
Lengte opbouw, met dissel: 735/881 cm
Breedte: 245 cm
Hoogte: 258 cm
Stahoogte: 195 cm

ZITTEN & SLAPEN
Aantal slaapplaatsen: 7
Bedmaten voor: 200×140 cm
midden: 217×110 cm
stapelbedden: 200×75, 200×75/140 cm

GEWICHTEN
Leeggewicht: 1.650 kg
Rijklaar gewicht: 1.728 kg
Totaal toelaatbaar: 2.000 kg
Laadvermogen: 272-350 kg

Prijs vanaf € 31.895

Meer informatie vind je op www.adria.nl

Groot aanbod in Adria

Benieuwd welke campers en caravans van Adria er nu te koop staan? Bekijk het aanbod

Lees verder
Terug naar Caravantesten